Η λογική της ανατροπής

Ανανεώθηκε:
Θεωρία στοιχήματος

Αν υπάρχει ένας τομέας στο στοίχημα στον οποίο οι αποδόσεις είναι εγγυημένα ιδιαίτερα υψηλές, αυτός είναι οι ανατροπές. Πρόκειται για μια από τις πιο καλοπληρωμένες αγορές των στοιχηματικών εταιριών. Εκεί οι αποδόσεις είναι πάντα διψήφιες, γι’ αυτό και δεν είναι λίγοι οι χρήστες που επιλέγουν να ποντάρουν σ’ αυτές.

Καθότι, βέβαια, μιλάμε για μια αγορά που η επιβεβαίωση της προϋποθέτει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά τύχης, είναι φρόνιμο να ποντάρουμε λίγα. Ωστόσο, παρά τις υψηλότατες τιμές των αποδόσεων, δεν μπορεί να πει κανείς ότι οι ανατροπές στηρίζονται αποκλειστικά στην τύχη ή ότι αποτελούν τζόγο. Μπορούμε να καταλήξουμε σε μια τέτοια στοιχηματική επιλογή έπειτα από μελέτη και ανάλυση των δεδομένων. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Αρχικά, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι υπάρχουν δύο είδη ανατροπών: η ανατροπή από το ημίχρονο στο τελικό αποτέλεσμα και η ανατροπή στον live στοιχηματισμό. Η λογική αμφότερων είναι ίδια (θέλουμε να νικήσει η ομάδα που θα βρεθεί πίσω στο σκορ), όμως ο δρόμος για να καταλήξουμε σ’ αυτές είναι διαφορετικός. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι αποδόσεις των ανατροπών του αποτελέσματος του ημιχρόνου είναι πάντα υψηλές. Ωστόσο διαφέρουν από αγώνα σε αγώνα.

Για παράδειγμα, το ενδεχόμενο να δεχτεί γκολ η Μπαρτσελόνα εντός έδρας κόντρα στη Βιγιαρεάλ, να χάνει στο ημίχρονο, αλλά τελικά να κερδίσει το παιχνίδι, δεν είναι κάτι τόσο απίθανο. Είναι κανόνας ότι η ανατροπή υπέρ του γηπεδούχου που εξαρχής θεωρείται φαβορί αποδίδει πάντα λιγότερο. Σε σχέση με την ανατροπή των περισσότερων φιλοξενουμένων. Άλλωστε, τα στατιστικά πιστοποιούν ότι οι περισσότερες ανατροπές έχουν γίνει υπέρ των γηπεδούχων.

Τι ισχύει στο live

Σε ό,τι αφορά το live στοίχημα, η τοποθέτηση και η επιβεβαίωση του στοιχήματος μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα ορίου στο ημίχρονο. Για παράδειγμα, μπορεί το σκορ να είναι στο 0-1 μέχρι το 70′. Εμείς όμως με βάση την εικόνα του αγώνα εκτιμούμε ότι ο γηπεδούχος έχει τη δυνατότητα να το γυρίσει και ποντάρουμε στη νίκη του. Αν συμβεί αυτό και η έμπνευση μας επιβεβαιωθεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα, τότε μας δίνεται η δυνατότητα να εξαργυρώσουμε μέρος των εσόδων μέσω του cash out, που εκείνη τη στιγμή σίγουρα θα μας προσφερθεί από τις Στοιχηματικές Εταιρίες.

Πως, όμως, καταλήγουμε στην επιλογή αναφορικά με το παιχνίδι όπου θα ποντάρουμε την ανατροπή; Όπως έχουμε επισημάνει πολλάκις, οφείλουμε να μελετήσουμε διεξοδικά πριν αποφασίσουμε. Αν θέλουμε να μπούμε στην αγορά των ανατροπών, πρέπει να αναζητούμε αναμετρήσεις ομάδων που έχουν παρόμοιο ρεκόρ εντός και εκτός έδρας, είναι περίπου ισοδύναμες και παίζουν παντού για τη νίκη.

Αυτό σημαίνει ότι μας ενδιαφέρουν περισσότερο οι ομάδες με επιθετική φιλοσοφία και ποιότητα από τη μέση και μπροστά. Επίσης, όπως αναφέραμε παραπάνω, τα ματς με ξεκάθαρο φαβορί προσφέρονται για ανατροπή, αφού υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικής και ένα εις βάρος τους γκολ μπορεί να μην τους στερήσει τη νίκη.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα