Πλήρες λεξικό για το στοίχημα

Ανανεώθηκε:
Θεωρία Στοιχήματος

Υπάρχουν και εκείνοι οι παίκτες που ασχολούνται με στοίχημα στο ίντερνετ χωρίς πρώτα να γνωρίζουν την ορολογία. Κάτι που μπορεί να τους οδηγήσει σε λάθη τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αποφύγει.

Το Betarades.gr για τον λόγο αυτό σας ετοίμασε ένα πλήρες λεξικό για το στοίχημα! Στο οποίο μπορείτε να βρείτε τους κυριότερους όρους του online betting και την επεξήγηση τους.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ακριβές Σκορ: Το σκορ μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας ενός αγώνα (90 λεπτά).

Ακριβές Σκορ και Σκόρερ (Scorecast): Πρόκειται για συνδυαστικό στοιχημα ποδοσφαιρο, στο οποίο ο παίκτης στοιχηματίζει στο ακριβές σκορ ενός αγώνα και στον παίκτη που θα σκοράρει.

Αμερικάνικο Στοίχημα: Ο παίκτης επιλέγει ποντάρισμα στον «άσσο» ή το «διπλό» και αν το παιχνίδι λήξει ισόπαλο, τότε παίρνει πίσω τα λεφτά που στοιχημάτισε.

Ανταλλακτήριο: Είναι μία πλατφόρμα στην οποία τα στοιχήματα τοποθετούνται χωρίς τη διαμεσολάβηση του bookmaker. Η απόδοση και το πιθανό κέρδος αγοράζονται από κάποιο άλλον παίκτη.

Αουτσάιντερ (Outsider ή Underdog): Είναι η ομάδα η οποία έχει την υψηλότερη απόδοση για να κερδίσει και, θεωρητικά, μικρότερες πιθανότητες για να πάρει τη νίκη.

Απόδοση: Είναι το ποσοστό κέρδους που θα λάβει ένας παίκτης από τον bookmaker σε περίπτωση που κερδίσει το στοίχημά του.

Άρμπιτραζ (Arbitrage): Το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης στοιχηματίζει και στα τρία σημεία ενός αγώνα (νίκη γηπεδούχου – ισοπαλία – νίκη φιλοξενούμενου) προκειμένου να αποκομίσει βέβαιο κέρδος. Κάθε σημείο παίζεται σε διαφορετικό bookmaker και με τέτοια ποσά, ώστε όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, ο παίκτης να βγει κερδισμένος.

Ασιατικό Χάντικαπ (Asian Handicap): Αν ποντάρετε στο +1 Χάντικαπ τότε το στοίχημα σας θα επιβεβαιωθεί σε περίπτωση ισοπαλίας ή νίκης της ομάδας, ενώ το στοίχημα θα ακυρωθεί και θα επιστραφεί το ποντάρισμα αν ηττηθεί η ομάδα με 1 γκολ. Σε ήττα με δύο γκολ ή περισσότερα τέρματα χάνετε το στοίχημα.

Βάλιου Μπετ (Value Bet): Είναι το ποντάρισμα σε σημεία στα οποία ο παίκτης θεωρεί ότι οι πιθανότητες επιβεβαίωσης είναι μεγαλύτερες σε σχέση με την απόδοση του bookmaker.

Γκανιότα: Είναι το ποσοστό κέρδους του bookmaker.

Γκολ / Γκολ (GG ή Goal /Goal): Είναι το ενδεχόμενο να σημειώσουν και οι δύο ομάδες ένα τουλάχιστον γκολ.

Δεκαδικές αποδόσεις (Decimal Odds): Είναι οι αποδόσεις που χρησιμοποιούνται ευρέως για τον υπολογισμό του κέρδους σε περίπτωση νίκης του παίκτη. Εκφράζονται με αριθμούς που συνήθως αποτελούνται από δύο δεκαδικά ψηφία, όπως 2.30, 2.90 κλπ.

Διαχείριση Κεφαλαίου (Bankroll Management): Είναι, ουσιαστικά, το αρχικό κεφάλαιο που μπορεί να διαθέσει ο κάθε παίκτης για να παίξει στοίχημα και με ποιο τρόπο θα το διαχειριστεί σωστά προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες για κέρδος.

Διπλή Ευκαιρία ή Διπλή: Στο στοίχημα αυτό, ο παίκτης μπορεί να επιλέξει δύο αποτελέσματα ταυτόχρονα (π.χ. 1Χ ή Χ2).

Ειδικό Στοίχημα: Είναι εκείνα τα στοιχήματα που περιλαμβάνουν όλες επιλογές εκτός από τις κλασσικές «1Χ2».

Ευρωπαϊκό Χάντικαπ (European Handicap): Είναι το στοίχημα που δίνει πλεονέκτημα γκολ στο ποδόσφαιρο ή πόντων στο μπάσκετ σε μία ομάδα. Η διαφορά του από το Ασιατικό Χάντικαπ είναι ότι υπάρχει και το σημείο της ισοπαλίας ως επιτυχία.

Ζωντανό Σκορ (Livescore): Η παρακολούθηση της εξέλιξης ενός αγώνα από εξειδικευμένες εταιρίες.

Ζωντανό Στοίχημα (Live Betting): Τα στοιχήματα που τοποθετούνται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, με τις αποδόσεις να μεταβάλλονται συνεχώς, εξαρτώμενες από την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ημίχρονο / Τελικό: Πρόκειται για το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης καλείται να βρει τόσο το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, όσο και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Ισοπαλία Όχι Στοίχημα (Draw No Bet): Σε αυτό το στοίχημα ο παίκτης ποντάρει είτε στον «άσσο» είτε στο «διπλό» και σε περίπτωση ισοπαλίας του επιστρέφεται το ποντάρισμα. Είναι παρόμοιο με το Αμερικάνικο Στοίχημα.

Κάρτα MoneySafe (MoneySafe Card): Είναι μία επαναφορτιζόμενη προπληρωμένη Mastercard την οποία ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει προκειμένου να κάνει καταθέσεις σε Εταιρίες Στοιχημάτων οι οποίες δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο.

Κάρτα Paysafe (Paysafecard): Είναι μία προπληρωμένη κάρτα την οποία ο παίκτης μπορεί να προμηθευτεί από συγκεκριμένα σημεία πώλησης για να πραγματοποιήσει καταθέσεις χρημάτων σε Στοιχηματικές Εταιρίες.

Κάρτες (Bookings): Πρόκειται για ειδικό στοίχημα στο οποίο ο παίκτης καλείται να ποντάρει στο αν θα βγούνε περισσότερες ή λιγότερες κάρτες από το όριο που έχει θέσει ο bookmaker.

Κατά (Lay): Το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ποντάρει κατά ενός σημείου.

Κλασματικές αποδόσεις (Fractional Odds): Είναι οι αποδόσεις που χρησιμοποιούνται κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία. Η διαφορά τους με τις δεκαδικές αποδόσεις είναι ότι οι κλασματικές, όπως μαρτυρά και το όνομά τους, παρουσιάζονται σε κλάσματα (π.χ. 2/3, 3/5 κλπ κλπ).

Κωδικός BIC/SWIFT: Είναι ο ξεχωριστός κωδικός που αντιστοιχεί σε κάθε τράπεζα και είναι απαραίτητος προκειμένου ο παίκτης να πραγματοποιεί αναλήψεις και καταθέσεις στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει συνδέσει με τον bookmaker.

Κωδικός CVC: Ο τριψήφιος κωδικός που βρίσκεται στο πίσω μέρος των χρεωστικών/τραπεζικών καρτών και είναι απαραίτητος για κάθε συναλλαγή στο διαδίκτυο.

Κωδικός IBAN: Πρόκειται για το μοναδικό αριθμό που αντιστοιχεί σε κάθε λογαριασμό τραπέζης και χρησιμοποιείται σε διατραπεζικές συναλλαγές.

Μακροχρόνιο Στοίχημα (Antepost): Πρόκειται φια ένα μακροχρόνιο στοίχημα, όπως για παράδειγμα ποια ομάδα θα κατακτήσει την Premier League.

Μονό αποδεκτό (Single Bet): Είναι το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ποντάρει σε μία επιλογή από ένα αθλητικό γεγονός.

Μπόνους (Bonus): Πρόκειται για τις προσφορές που κάνει κάθε στοιχηματική εταιρία προκειμένου είτε να προσελκύσει νέους πελάτες, είτε να ανταμείψει τους –παλαιούς.

Μπουκμέιρκερ ή Μπουκ (Bookmaker ή Bookie): Είναι οι εταιρίες που αναλαμβάνουν τα στοιχήματα που τοποθετούνται από τους παίκτες και την πληρωμή των πιθανών κερδών.

Να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή (Anytime Σκόρερ): Να σκοράρει ένας παίκτης σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα.

Νετέλερ (Neteller): Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι που βοηθά σημαντικά τον παίκτη στις συναλλαγές του με τις Στοιχηματικές Εταιρίες.

Νο Γκολ (NG ή No Goal): Είναι το στοίχημα το ποίο επιβεβαιώνεται όταν τουλάχιστον η μία από τις δύο ομάδες δε σκοράρει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Ντεντ Χιτ (Dead Heat): Όταν σε ένα αθλητικό γεγονός δύο η περισσότεροι παίκτες ή ομάδες, ή συμμετέχοντες εν γένει, καταλαμβάνουν την ίδια θέση. Για παράδειγμα, όταν τρεις παίκτες αναδεικνύονται πρώτοι σκόρερ του Μουντιάλ.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οβερ / Άντερ (Over / Under): Είναι ο συνολικός αριθμός των γκολ – ή πόντων – που θα επιτευχθούν σε έναν αγώνα, με τον bookmaker να θέτει το όριο (πχ. Over/Under 2.5, Over/Under 3.5).

Όρια στοιχηματισμού (Betting Limits): Τα όρια που θέτει ο bookmaker, ελάχιστο και μέγιστο ποντάρισμα, εντός των οποίων μπορεί να στοιχηματίσει ο παίκτης σε ένα γεγονός.

Παρολί (Accumulate Bet): Είναι το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης συνδυάζει δύο ή περισσότερα γεγονότα. Για να κερδίσει πρέπει να επαληθευτούν όλα τα στοιχήματα που έχει τοποθετήσει στο παρολί του.

Πέιπαλ (Paypal): Είναι ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι το οποίο ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει για τις συναλλαγές του με τις Στοιχηματικές Εταιρίες στο διαδίκτυο.

Προμήθεια: Η προμήθεια υπάρχει στα ανταλλακτήρια στοιχημάτων και αποτελεί το ποσό που παίρνει η εταιρία από τα κέρδη των παικτών ως αντάλλαγμα στις υπηρεσίες που προσφέρει.

Πρώτος Σκόρερ: Είναι το στοίχημα που ο παίκτης καλείται να προβλέψει τον παίκτη που θα πετύχει το πρώτο γκολ του αγώνα.

Σκριλ (Skrill): Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι που βοηθά σημαντικά τον παίκτη στις συναλλαγές του με τις Στοιχηματικές Εταιρίες.

Στοίχημα στο κινητό τηλέφωνο (Moblie Betting): Η δυνατότητα που δίνουν οι εταιρίες στον παίκτη να στοιχηματίσει από το κινητό τηλέφωνο ή το tablet του.

Σύνολο γκολ Μονά-Ζυγά: Το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ποντάρει στο αν το σύνολο των γκολ που θα σημειωθούν σε έναν αγώνα να είναι μονός ή ζυγός αριθμός.

Σύνολο Τερμάτων: Το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης καλείται να ποντάρει στο σύνολο των τερμάτων που θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα (π.χ. 0-1,2-3, 4-6 κλπ κλπ).

Σύστημα στο Στοίχημα: Είναι ένα κουπόνι με τρία ή περισσότερα γεγονότα στα οποία ο παίκτης ζητά να επιβεβαιωθούν κάποια από αυτά. Για παράδειγμα το 3 στα 4, στο κουπόνι του θα έχει παίξει τέσσερα γεγονότα και για να κερδίσει θα ζητά να επιβεβαιωθούν τα τρία, τουλάχιστον, από αυτά.

Σύστημα Καναδικό (Canadian System): Είναι το σύστημα στο οποίο επιλέγονται πέντε γεγονότα. Δημιουργείται ένα σύστημα με 26 στοιχήματα (ένα πενταπλό παρολί, πέντε τετραπλά παρολί, δέκα τριπλά παρολί και δέκα διπλά παρολί) και για να κερδίσει ο παίκτης το ελάχιστο ποσό θα πρέπει να επιβεβαιωθούν τα δύο από αυτά.

Σύστημα Γιάνκι (Yankee System): Είναι το σύστημα το οποίο περιλαμβάνει πέντε γεγονότα. Δημιουργούνται 11 συνολικά στοιχήματα (ένα τετραπλό παρολί, τέσσερα τριπλά παρολί και έξι διπλά παρολί) και για να κερδίσει ο παίκτης πρέπει να επαληθευτούν δύο επιλογές τουλάχιστον.

Σύστημα Σούπερ Γιάνκι (Super Yankee): Είναι το ίδιο με το Καναδικό σύστημα. Επιλέγονται πέντε γεγονότα. Δημιουργείται ένα σύστημα με 26 στοιχήματα (ένα πενταπλό παρολί, πέντε τετραπλά παρολί, δέκα τριπλά παρολί και δέκα διπλά παρολί) και για να κερδίσει ο παίκτης το ελάχιστο ποσό θα πρέπει να επιβεβαιωθούν τα δύο από αυτά.

Σύστημα Γολιάθ (Goliath System): Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο περιλαμβάνει οκτώ επιλογές. Δημιουργούνται 247 στοιχήματα (ένα οκταπλό παρολί, οκτώ επταπλά παρολί, 28 εξαπλά παρολί, 56 πενταπλά παρολί,70 τετραπλά παρολί, 56 τριπλά παρολί και 28 διπλά παρολί) και για να κερδίσει ο παίκτης το ελάχιστο ποσό πρέπει να επιβεβαιωθούν δύο τουλάχιστον από τις επιλογές του.

Σύστημα Lucky 63 (Lucky 63 System): Πρόκειται για ένα σύστημα στο οποίο απαιτούνται έξι επιλογές.Δημιουργούνται 63 στοιχήματα (ένα εξαπλό παρολί, έξι πενταπλά παρολί, 15 τετραπλά παρολί, 20 τριπλά παρολί, 15 διπλά παρολί και έξι μονά αποδεκτά) και για να πάρει ο παίκτης κάποια χρήματα, πρέπει να επιβεβαιωθεί τουλάχιστον ένα από τα παιχνίδια που έχει επιλέξει.

Σύστημα Lucky 15 (Lucky 15 System): Είναι σύστημα σε κουπόνι που περιλαμβάνει 4 διαφορετικές επιλογές σε αθλητικά γεγονότα. Το κουπόνι δημιουργεί ένα σύστημα με 15 στοιχήματα (στήλες) με 1 τετραπλό παρολί, 4 τριπλά παρολί, 6 διπλά παρολί και 4 μονά αποδεκτά γεγονότα. Για να κερδίσει κάποιος το ελάχιστο ποσό πρέπει να επαληθευθεί τουλάχιστον 1 επιλογή.

Σύστημα Πατέντα (Patent System): Πρόκειται για ένα στοίχημα που περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές επιλογές. Δημιουργούνται 26 στοιχήματα (ένα τριπλό παρολί, τρία διπλά παρολί και τρία μονά αποδεκτά γεγονότα) και για να κερδίσει ο παίκτης πρέπει να επιβεβαιωθεί μία τουλάχιστον από τις επιλογές του.

Σύστημα Trixie (Trixie System): Είναι ένα στοίχημα με τρεις επιλογές στο κουπόνι. Δημιουργούνται τέσσερα στοιχήματα (ένα τριπλό παρολί και τρία διπλά παρολί) και για να κερδίσει ο παίκτης πρέπει να επιβεβαιωθούν οι δύο από τις επιλογές του, τουλάχιστον.

Σύστημα Heinz (Heinz System): Στο κουπόνι αυτού του συστήματος περιλαμβάνονται έξι επιλογές. Δημιουργούνται 57 στοιχήματα (ένα εξαπλό παρολί, έξι πενταπλά παρολί, 15 τετραπλά παρολί, 20 τριπλά παρολί και 15 διπλά παρολί) και για να κερδίσει ο παίκτης πρέπει να επαληθευτούν τουλάχιστον δύο από τις επιλογές του.

Σύστημα Super Heinz (Super Heinz System): Σε αυτό το σύστημα το κουπόνι περιλαμβάνει επτά γεγονότα. Δημιουργούνται 120 στοιχήματα (ένα επταπλό παρολί, επτά εξαπλά παρολί, 21 πενταπλά παρολί, 35 τετραπλά παρολί, 35 τριπλά παρολί και 21 διπλά παρολί) και για να κερδίσει ο παίκτης πρέπει να επιβεβαιωθούν τουλάχιστον δύο από τις επιλογές του.

Τίζερ (Teaser): Είναι το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ορίζει μόνος του το ύψος του χάντικαπ στο οποίο επιθυμεί να ποντάρει.

Υπέρ (Back): Το στοίχημα στο οποίο ο παίκτης ποντάρει υπέρ ενός σημείου. Πρόκειται για το συνηθέστερο τρόπο στοιχηματισμού.

Φαβορί (Favourite): Είναι η ομάδα η οποία έχει τη χαμηλότερη απόδοση για να κερδίσει και, θεωρητικά, μεγαλύτερες πιθανότητες για να πάρει τη νίκη.

Χεντ του Χεντ (Head to Head ή H2H): Είναι το ειδικό στοίχημα στο οποίο ο παίκτης στοιχηματίζει ποιος ανάμεσα σε δύο ομάδες ή δύο παίκτες θα έχει καλύτερη επίδοση.

➡️ Για στοιχήματα με σύστημα μπαίνεις στο betshop app

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ