ΠΤΩΣΗ

Το στοίχημα είναι… αριθμοί, και αυτοί είναι που διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό το τοπίο του παιχνιδιού. Όπου αριθμοί, μπορείτε να βάλετε τη λέξη «αποδόσεις». Οι αποδόσεις επηρεάζουν σημαντικά τους παίκτες ως προς τις στοιχηματικές επιλογές τους. Εξάλλου, είναι συνετό οι χρήστες να πραγματοποιούν καλή μελέτη πριν προχωρήσουν στις αγορές τους, ώστε να είναι βέβαιοι ότι επέλεξαν την στοιχηματική εταιρία που προσφέρει την καλύτερη τιμή για αυτό που τους ενδιαφέρει. Έτσι, ένα από τα πιο συνηθισμένα κομμάτια της προετοιμασίας για το στοίχημα, είναι η ενασχόληση με την πτώση αποδόσεων.

Πρόκειται για πληροφορίες που απασχολούν πολύ τους παίκτες, και όχι άδικα. Όταν αλλάζουν τα νούμερα, αλλάζει και το στοιχηματικό σκηνικό που είχε διαμορφωθεί γύρω από μια αναμέτρηση, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται άμεσα η κρίση του παίκτη για αυτήν. Καθημερινά, τα μέλη των στοιχηματικών εταιριών αφιερώνουν χρόνο για να μελετήσουν τη σύγκριση και την πτώση των αποδόσεων, πριν αποφασίσουν να βάλουν τα χρήματά τους σε συγκεκριμένες αγορές. Η διακύμανση στις τιμές των αγώνων μπορεί να σημαίνει πολλά, και αποτελεί ένα ιδιαίτερα σύνηθες φαινόμενο. Επομένως, είναι απαραίτητο οι άνθρωποι που ασχολούνται με το αθλητικό στοίχημα, να ενημερώνονται τακτικά για αυτά τα ζητήματα και μάλιστα έγκυρα και έγκαιρα.

Πώς διαβάζεται η πτώση αποδόσεων;

Η πτώση αποδόσεων στο στοίχημα είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως κάτι ύποπτο συμβαίνει, όταν παρατηρούν μεγάλες πτώσεις αποδόσεων. Η χειραγώγηση παιχνιδιών είναι ένα πρόβλημα που μαστίζει τον παγκόσμιο αθλητισμό, ωστόσο δεν αποτελεί τη μόνη και την πιο συνηθισμένη αιτία για να αλλάξουν οι αποδόσεις. Αντίθετα, μπορεί να είναι μεν μία από τις αιτίες, αλλά δεν πρέπει να θεωρηθεί στημένο ένα ματς επειδή υπάρχει διακύμανση αποδόσεων του. Ο τζίρος που δέχεται ένα σημείο αναγκάζει συχνά τις στοιχηματικές εταιρίες να ρίχνουν την απόδοση, ώστε να ελαφρύνουν το ποντάρισμα.

Η ειδησεογραφία είναι ένα κομμάτι που επηρεάζει τις αποδόσεις και μπορεί να οδηγήσει τον κόσμο σε ένα σημείο, που το θεωρεί υψηλό, με βάση τις συνθήκες που επικρατούν εκείνη τη στιγμή γύρω από τον αγώνα. Επίσης, δεν είναι παράλογο οι Στοιχηματικές Εταιρίες να εντοπίσουν λάθη στις αποδόσεις τους. Οι αγορές των παιχνιδιών τίθενται στη διάθεση του κοινού αρκετό καιρό πριν τη διεξαγωγή των γεγονότων. Έτσι, είναι λογικό μέχρι την τέλεση του αγώνα τα δεδομένα να έχουν αλλάξει και οι αποδόσεις να μην ανταποκρίνονται στη νέα πραγματικότητα. Τραυματισμοί παικτών, το κλίμα στην ομάδα, αλλαγή προπονητή, είναι μερικοί από τους παράγοντες που αλλάζουν ανά πάσα στιγμή και επηρεάζουν τις αποδόσεις. Γίνεται αντιληπτό, ότι η πτώση αποδόσεων μπορεί να οφείλεται σε ποικίλους λόγους, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δεδομένο σημάδι χειραγώγησης ενός παιχνιδιού.

Μπορούν οι bookmakers να αλλάζουν τις αποδόσεις;

Οι αποδόσεις είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες του στοιχήματος. Οι παίκτες, αναζητούν τις πιο υψηλές από αυτές, ώστε να ποντάρουν τα χρήματά τους εκεί που θα έχουν τη μεγαλύτερη επιστροφή σε περίπτωση νίκης. Αυτά τα νούμερα λοιπόν, υπάρχει η πιθανότητα να αλλάξουν, ανάλογα με τα δεδομένα που προκύπτουν σχετικά με μια αθλητική αναμέτρηση. Οι bookmakers, βγάζουν τις αποδόσεις ενός παιχνιδιού αρκετές μέρες πριν τη διεξαγωγή του. Μην ξεχνάμε, ότι και αυτοί που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις είναι άνθρωποι. Επομένως, δεν αποκλείεται να προβούν σε λάθος εκτιμήσεις. Φυσικά, εκτός από τα δικά τους λάθη, είναι και οι συνθήκες που μεταβάλλονται γύρω από ένα παιχνίδι, και έχουν ως αποτέλεσμα την αλλαγή αποδόσεων.

Πολύς κόσμος αναρωτιέται αν οι Στοιχηματικές Εταιρίες έχουν το δικαίωμα να τροποποιούν τις αποδόσεις που προσφέρουν, από την ώρα που τις έχουν θέσει στη διάθεση των παικτών, μέχρι να λάβουν χώρα οι συγκεκριμένες αναμετρήσεις. Η απάντηση φυσικά, είναι καταφατική. Δεν θα μπορούσαν εξάλλου, στοιχηματικές εταιρίες – κολοσσοί, να παρακάμπτουν το νόμο και να πράττουν αυθαίρετα ό,τι τους συμφέρει. Είναι καθ’ όλα νόμιμο και συνιστά δικαίωμα των bookmakers να αλλάζουν τις αποδόσεις που οι ίδιοι έχουν θεσπίσει. Εξάλλου, θα ήταν άδικο να συμβαίνει αυτό, εφόσον οι παράγοντες που επηρεάζουν άμεσα ένα αθλητικό γεγονός δεν αποτελούν «σταθερές» και υπόκεινται διαρκώς σε αλλαγές.

Τι σημαίνει η πτώση αποδόσεων;

Το φαινόμενο της πτώσης αποδόσεων συμβαίνει ασταμάτητα στο στοίχημα. Η αλήθεια είναι, ότι αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί. Ο νους μεγάλου μέρους των παικτών πάει κατευθείαν στο κακό. Για την ακρίβεια, πολλοί πιστεύουν ότι η πτώση αποδόσεων σημαίνει αυτομάτως πως το παιχνίδι είναι «στημένο». Θεωρούν ότι εφόσον οι bookmakers προχωρούν στην αλλαγή αποδόσεων σε ένα συγκεκριμένο σημείο, αυτό αποδεικνύει ότι κάτι… περίεργο έχει συμβεί εκεί και πέρα. Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο μόνο ως δεδομένο δεν μπορεί να εκληφθεί. Δεν είναι σωστό να χαρακτηρίζεται ένας αγώνας «στημένος» επειδή η απόδοση σε ένα σημείο του τυγχάνει να πέφτει.

Υπάρχουν ποικίλοι λόγοι που μπορούν να κρύβονται γενικά πίσω από τη διακύμανση αποδόσεων. Οι ειδήσεις που αφορούν τις ομάδες που συμμετέχουν σε έναν αγώνα, τρέχουν, και σαφώς επηρεάζουν και την εικόνα του bookmaker για την πιθανή έκβαση της αναμέτρησης. Έτσι, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα δεδομένα, οι άνθρωποι που καθορίζουν τις αποδόσεις αποφασίζουν να αλλάξουν τα αρχικά νούμερα. Αυτό γίνεται, διότι μεταβλήθηκε η άποψή τους για τον αγώνα εξαιτίας διαφόρων παραγόντων. Συνεπώς, είναι άκρως υπερβολικό και επικίνδυνο να θεωρούμε ένα ματς «στημένο», απλώς επειδή βλέπουμε αλλαγές στα σετ των αποδόσεων. Κάθε άλλο. Η πτώση αποδόσεων μπορεί να σημαίνει πολλά και πολύπλευρα πράγματα, εκτός από τη χειραγώγηση. Η τελευταία, είναι φυσικά πιθανό να συνιστά αιτία πτώσης αποδόσεων, αλλά δεν είναι ούτε ούτε η πιο συνήθης, ούτε δεδομένη.

Η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη προσωρινά λόγω αναβάθμισης.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόησή σας!