Πόκερ | Poker Online

Το Πόκερ είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια με τα οποία μπορεί να ασχοληθεί κανείς. Παρακάτω θα δούμε ορισμένες από τις βασικές έννοιες του poker online. Για παράδειγμα, τους κανόνες πόκερ, στρατηγικές και κόλπα τα οποία θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον τρόπο παιχνιδιού σας και τις πιθανότητες νίκης. Παράλληλα, θα δούμε αναλυτικά το πως παίζεται το πόκερ, ένας οδηγός που θα βοηθήσει σημαντικά τους αρχάριους. Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει πολλές παραλλαγές. Εμείς θα ασχοληθούμε, κατά κύριο λόγο, με την βασικότερη από αυτές που είναι το Texas Holdem.

Πως παίζεται το Πόκερ

Πολλοί το θεωρούν τυχερό παιχνίδι. Κάνουν λάθος. Σίγουρα η τύχη παίζει το ρόλο της, ωστόσο στο πόκερ μετρά περισσότερο η ικανότητα και η προσήλωση που έχει κανείς. Αυτό είναι που το κάνει τόσο συναρπαστικό, όσο και ενδιαφέρον για χιλιάδες ανθρώπων.

Μία συνοπτική απάντηση στο πως παίζεται το πόκερ, είναι η εξής:

 • Σε κάθε παίκτη μοιράζονται δύο κρυφά φύλλα
 • Ο ντίλερ ανοίγει στο τραπέζι πέντε φύλλα. Τα τρία από αυτά κατευθείαν (Flop), έπειτα ένα (Turn) και τέλος ένα ακόμη (River). Αυτά τα φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους τους παίκτες για να σχηματίσουν το καλύτερο δυνατό χέρι.
 • Πριν και μετά το άνοιγμα κάθε φύλλου, οι παίκτες τοποθετούν τα στοιχήματά τους με τη σειρά.
 • Νικητής της παρτίδας πόκερ είναι ο παίκτης που διαθέτει το καλύτερο φύλλο στο τέλος της – γνωστό και ως “showdown” – ή ο παίκτης που πραγματοποιεί το τελευταίο ποντάρισμα στο οποίο δεν γίνεται call, κερδίζοντας έτσι χωρίς να χρειαστεί να φτάσει σε showdown.

Συνδυασμοί Πόκερ

Σε αυτό το σημείο, είναι μία καλή ευκαιρία να δούμε ποιοι είναι οι συνδυασμοί πόκερ, τα φύλλα, δηλαδή, με τα οποία μπορεί κάποιος να κερδίσει μία παρτίδα. Η ιεραρχία που έχουν οι πόκερ συνδυασμοί είναι συγκεκριμένη και στις περισσότερες παραλλαγές, είναι η ακόλουθη:

Royal Flush: Πέντε φύλλα από το 10 ως τον Άσσο, όλα του ίδιου χρώματος.

Straight Flush: Πέντε φύλλα σε αριθμητική σειρά, όλα του ίδιου χρώματος.

Four of a Kind: Τέσσερα ίδια φύλλα ή αλλιώς και καρέ. Το πέμπτο φύλλο είναι το kicker.

Full House: Τρία ίδια φύλλα κι ένα ζεύγος, αλλά διαφορετικής αξίας.

Flush: Πέντε φύλλα τoυ ίδιου χρώματος (Π.χ Μπαστούνια)

Straight: Πέντε φύλλα στη σειρά σειρά. (Π.χ 9-10-J-Q-K)

Three of a Kind: Τρία ίδια φύλλα και δύο ακόμη, άσχετα μεταξύ τους.

Two Pair: Δύο ζεύγη διαφορετικής αξίας, και ένα άσχετο φύλλο.

One Pair: Ένα ζεύγος και τρία ακόμη άσχετα φύλλα.

High Card: Οποιοδήποτε χέρι δεν ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες. Ως μεγαλύτερο φύλλο λογίζεται ο άσσος.

Πίνακας Πόκερ

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε συγκεντρωτικά την ιεραρχία των χεριών και ποιο συνδυασμοί πόκερ “κερδίζουν” τους υπόλοιπους.

πίνακας ποκερ
Η ιεραρχία των χεριών στο πόκερ

Κανόνες Πόκερ

Αφού είδαμε πως, σε γενικές γραμμές, παίζεται το παιχνίδι και ποια είναι η ιεραρχία των φύλλων, μπορούμε να προχωρήσουμε σε πιο εξειδικευμένους κανόνες πόκερ. Τα πάντα ξεκινάνε με τον ντίλερ να μοιράζει από δύο κρυφά χαρτιά σε κάθε συμμετέχοντα. Σταδιακά θα εμφανιστούν πέντε φύλλα στο τραπέζι, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Από εκεί και έπειτα, οδηγούμαστε στους διαφορετικούς γύρους πονταρισμάτων. Αυτοί στο Texas Holdem είναι οι εξης:

Pre-flop: Αποτελεί τον 1ο γύρο και αρχίζει όταν οι παίκτες έχουν τα φύλλα τους, χωρίς να υπάρχουν κοινές κάρτες στο τραπέζι.

Flop: Εδώ τα πονταρίσματα τοποθετούνται από τη στιγμή που θα μοιραστούν στο τραπέζι τα τρία κοινά φύλλα.

Turn: Είναι ο γύρος στον οποίο γίνονται τα πονταρίσματα μετά το μοίρασμα του τέταρτου φύλλου.

River: Πρόκειται για τον γύρο που τοποθετούνται πονταρίσματα μετά το μοίρασμα του πέμπτου και τελευταίου φύλλου.

Οι ενέργειες των παικτών στο πόκερ

Σε κάθε παρτίδα πόκερ, οι παίκτες μπορούν να κάνουν συγκεκριμένες ενέργειες. Για παράδειγμα, να πάνε “πάσο” ή να αυξήσουν το ποντάρισμα. Παρακάτω, θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε με απλά λόγια τι επιτρέπεται να κάνει κάποιος σε ένα τραπέζι πόκερ.

Check: Μπορεί να το κάνει ένας παίκτης όταν δεν υπάρχει κάποιο άλλο ποντάρισμα στον γύρο που είναι σε εξέλιξη. Έπειτα, είναι η σειρά του επόμενου παίκτη, από αριστερά, να μιλήσει. Αν όλοι οι παίκτες επιλέξουν να κάνουν check, τότε ο γύρος θεωρείται ολοκληρωμένος.

Bet: Σημαίνει το ποντάρισμα που κάνει ένας παίκτης κατά τη διάρκεια ενός γύρου. Όταν γίνει αυτό, οι επόμενοι έχουν τη δυνατότητα να “απαντήσουν” με fold, raise ή call.

Fold: Όταν γίνει αυτό, ο παίκτης δεν έχει τη δυνατότητα να ποντάρει κανένα χρηματικό ποσό κατά τη διάρκεια της παρτίδας. Ουσιαστικά, δηλαδή, πηγαίνει πάσο.

Call: Η συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να γίνει μόνο αφού προηγουμένως κάποιος έχει τοποθετήσει ένα ποντάρισμα. Στο call σημαίνει ότι ο παίκτης τοποθετεί το ίδιο ποντάρισμα με τον προηγούμενο.

Raise: Μπορεί να γίνει μόνο στην περίπτωση που έχει τοποθετηθεί ένα στοίχημα. Με το raise, ο παίκτης αυξάνει το ποντάρισμα. Οι υπόλοιποι στο τραπέζι μπορούν να κάνουν είτε call, είτε re-raise, αυξάνοντας, με τη σειρά τους, σε αυτή την περίπτωση το ποντάρισμα.

Πόκερ: Όρια παιχνιδιών

Σε κάθε τραπέζι πόκερ, υπάρχουν τα όρια. Αυτά αφορούν το ποσό με το οποίο κάθε παίκτες μπορεί να ανοίξει ή να κάνει raise. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, υπάρχουν τρία ήδη: No Limit, Pot Limit και Fixed Limit.

No limit: Στα παιχνίδια No Limit κάθε παίκτης μπορεί να ποντάρει ή να κάνει raise με οποιοδήποτε ποσό επιθυμεί και διαθέτει μία δεδομένη στιγμή, σε οποιονδήποτε γύρο.

Pot limit: Σε αυτά τα παιχνίδια, ο κάθε παίκτης έχει τη δυνατότητα να ποντάρει ή να κάνει raise με το ανώτερο ποσό να μην ξεπερνά εκείνο του συνολικού pot μία δεδομένη στιγμή.

Fixed Limit: Κάθε παίκτης μπορεί να επιλέξει να κάνει call, να ποντάρει ή να κάνει raise αλλά μόνο με ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο ορίζεται πριν από κάθε γύρο πονταρίσματος.

Παιχνίδια Πόκερ

Μπορεί το Texas Holdem και το Omaha να είναι τα δημοφιλέστερα παιχνίδια, ωστόσο υπάρχουν αρκετές ακόμη πόκερ παραλλαγές. Κάποιες από αυτές, είναι οι εξής:

 • Texas Hold’em
 • Omaha High
 • Omaha Hi/Lo
 • 5 Card Omaha και 5 Card Omaha Hi/Lo
 • Courchevel και Courchevel Hi/Lo
 • Seven Card Stud
 • Seven Card Stud Hi Lo
 • Razz (7 Card Stud Low)
 • HORSE & 8-Game Mix (Mixed games)
 • Five Card Draw

Λεξικό Πόκερ

Το πόκερ είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, με τη δική του ορολογία. Από τη στιγμή που είναι ένα παγκόσμιο παιχνίδι, είναι λογικό η ορολογία του να είναι κατά κύριο λόγο στα αγγλικά. Είναι αυτονόητο, ότι όσο καλύτερα γνωρίζει κανείς τους όρους, τόσο ευκολότερο είναι να παίξει. Παραπάνω καλύψαμε αρκετούς όρους. Ωστόσο, όποιος επιθυμεί να τους βρει όλους μαζεμένους σε ένα μέρος, μπορεί να επισκεφθεί το αναλυτικό λεξικό πόκερ (κλικ εδώ) που έχουμε ετοιμάσει.

Πως παίζεται το Poker | Tutorial για αρχάριους σε βίντεο

Που θα παίξετε πόκερ

Στην Ελλάδα δεν προσφέρουν όλες οι στοιχηματικές πλατφόρμες τραπέζια πόκερ. Η πιο γνωστή ιστοσελίδα, είναι η PokerStars. Αποτελεί εδώ και χρόνια τον #1 προορισμό για τους παίκτες παγκοσμίως.

Πόκερ προσφέρει και η Bet365. Οι περισσότεροι τη γνωρίζουν από το χώρο του στοιχήματος. Ωστόσο, ο κορυφαίος αυτός bookmaker, δραστηριοποιείται και στον τομέα του poker, διαθέτοντας μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

Από τις “παραδοσιακές” δυνάμεις είναι και η Bwin. Το γνωστό, παγκόσμιο brand, φιλοξενεί αρκετούς φίλους του poker online στην ιστοσελίδα του, με ενδιαφέροντα τουρνουά και αξιόλογες υπηρεσίες.

Εννοείται, ότι online poker προσφέρει και η Stoiximan, η Betshop και οι υπόλοιπες στοιχηματικές εταιρίες που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα.

Το θετικό με τις πλατφόρμες, είναι ότι όλες τους σχεδόν διαθέτουν ξεχωριστές κατηγορίες όπου μπορείτε να πάρετε μαθήματα πόκερ. Πιο συγκεκριμένα, έχουν αναλυτικούς οδηγούς τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε, ενώ υπάρχουν και κατατοπιστικά βίντεο που θα σας φανούν πολύ χρήσιμα.

Άρθρα Πόκερ
 • Γνωστός παίκτης πόκερ κατηγορείται για απάτη εκατομμυρίων δολαρίων
  Betarades Team
  05 Δεκ 2023
 • Πρωταθλητής πόκερ του 1 εκ. $ καταζητείται για ληστείες
  Betarades Team
  29 Νοέ 2023
 • Έρχεται το τουρνουά πόκερ Novibet Xmas 550€ – 16 θέσεις από Freerolls και Online προκριματικά!
  Betarades Team
  27 Νοέ 2023
 • Σέρχιο Αγουέρο & Tόνι Πάρκερ θα πάρουν μέρος στο World Series of Poker Paradise
  Betarades Team
  24 Νοέ 2023
 • Παίκτης πόκερ πρόσθεσε μάρκες και αποβλήθηκε από τουρνουά
  Betarades Team
  23 Νοέ 2023
 • Χρέος 160 χιλιάδων $ στο πόκερ έκλεισε ο Πολ Πιρς
  Betarades Team
  22 Νοέ 2023
 • Έρχεται το Novibet Poker Series #4 – Οι ημερομηνίες και το πρόγραμμα
  Betarades Team
  10 Νοέ 2023
 • The Festival 500k GTD: Την Κυριακή το πρώτο Online Satellite στην Novibet – Καθημερινά Steps από 1€
  Betarades Team
  03 Νοέ 2023
 • Πόκερ για φιλανθρωπία έπαιξαν ποδοσφαιριστές της Αρμίνια Μπίλεφελντ
  Betarades Team
  01 Νοέ 2023
 • Ποδοσφαιριστής αποσύρθηκε στα 21 του και έβγαλε 1+ εκ. € από το πόκερ
  Betarades Team
  24 Οκτ 2023