Πολιτική Σύνταξης

Το Betarades.gr έχει στόχο να παράγει σταθερά υψηλής ποιότητας περιεχόμενο σε όλες τις υπηρεσίες του. Το περιεχόμενο στοχεύει στην καλύτερη δυνατή ενημέρωση του κοινού για το online στοίχημα, και τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια στο σύνολό τους. Ο όγκος του περιεχομένου είναι πολύ μεγάλος, συνεπώς πρέπει να διευκρινιστεί ο τρόπος που παραμένει υψηλό το επίπεδο. Με λίγα λόγια, θα δείτε ποιά είναι η στρατηγική του site ώστε να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες στους αναγνώστες.Όπως πιθανώς θα έχετε παρατηρήσει, το Betarades.gr έχει έναν κοινό τόνο σε όλα τα μέσα στα οποία δραστηριοποιείται. Τόσο εντός της ιστοσελίδας, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί το περιεχόμενο να είναι διαφορετικό από πλατφόρμα σε πλατφόρμα, αλλά το συνολικό ύφος διατηρείται. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό, που κάνει το site ξεχωριστό. Ότι έχει τη «φωνή του», η οποία το κάνει μοναδικό.Βέβαια, τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι γράφονται συνέχεια τα ίδια πράγματα. Κάθε πλατφόρμα συνιστά και ένα διαφορετικό περιβάλλον. Συνεπώς, υπάρχει και προσαρμογή στις ανάγκες κάθε περίστασης. Είναι όπως και στον προφορικό λόγο, στην καθημερινή ζωή. Ο τόνος του γραψίματος ποικίλει ανάλογα με την περίσταση. Ωστόσο, η «φωνή», οι βασικές ιδέες και ο θεμελιώδης τρόπος έκφρασης, δεν αλλοιώνονται. Αυτά τα χαρακτηριστικά παραμένουν ταυτισμένα με το Betarades.gr.Επιπλέον, ο χαρακτήρας και η νοοτροπία του site στο σύνολό τους, διέπονται από συγκεκριμένες αξίες. Υπάρχει μια πολιτική σε διάφορα θέματα και η οποία χαρακτηρίζει το Betarades.gr συνολικά. Είναι τα πλαίσια μέσα στα οποία κινείται η ιστοσελίδα. Και αυτά τα πλαίσια, δεν αφορούν φυσικά μόνο τον τρόπο γραφής. Σχετίζονται με ολόκληρη τη λειτουργία της ιστοσελίδας και με τις προσωπικότητες των συντελεστών της. Οτιδήποτε κι αν γράφουμε, πρέπει να συνοδεύεται από αξιοπρέπεια και σεβασμό προς τον αναγνώστη. Ό,τι κι αν πιστεύει αυτός, σε οποιονδήποτε τομέα. Υπάρχουν «κόκκινες» γραμμές που δεν πρέπει να ξεπερνιούνται ποτέ. Συνεπώς, έχουμε δημιουργήσει τα πλαίσια στα οποία κινούμαστε συνολικά ως Betarades.gr.Θα δούμε παρακάτω ποιά είναι αυτά. Αυτή η πολιτική λοιπόν, που ρυθμίζει το περιεχόμενο του Betarades.gr μπορεί να χωριστεί στις εξής ενότητες:

1. Η «Φωνή» του Betarades.gr

Η «φωνή» λοιπόν, είναι πολύ σημαντική γιατί κάνει το site να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Με αυτήν επιτυγχάνεται η αποτελεσματική επικοινωνία με το κοινό, και φανερώνει την προσωπικότητα των συντελεστών της ιστοσελίδας, και συνεπώς του ίδιο του Betarades.gr. Χωρίς την προσωπική γλώσσα, δεν είναι είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια δυνατή εμπειρία χρήστη.

Στην πράξη, όσοι γράφουν στο Betarades.gr, έχουν την ίδια «φωνή». Ο κάθε δημιουργός περιεχομένου όμως, έχει τον δικό του τόνο γραφής. Το σύνολο όμως έχει κοινό προσανατολισμό. Όλοι οι αρθρογράφοι και οι bloggers του site, έχουν το δικό τους στυλ. Όμως, κινούνται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη «φωνή» του Betarades.gr. Κάτι που τονώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αυθεντικότητα της ιστοσελίδας.

Η «φωνή» του site, είναι σε συνάρτηση με θεμελιώδεις αξίες που έχουμε υιοθετήσει ως προς τη δημιουργία του περιεχομένου και τη σχέση μας με τους αναγνώστες. Αυτές είναι οι εξής:

1.1 Πρώτα άνθρωποι, μετά εταιρία

Το Betarades.gr δεν είναι μια απρόσωπη, μυστική εταιρία. Αντιθέτως, είναι το έμψυχο δυναμικό του και οι αναγνώστες του. Πολλοί αφοσιωμένοι άνθρωποι εργάζονται καθημερινά με γνώμονα την έγκυρη ενημέρωση του κοινού. Και αυτό πρέπει να εκφράζεται με μια «φωνή». Αυτή φανερώνεται με απλές, καθημερινές συμπεριφορές εκ μέρους των συντελεστών του site:

     • Σε περίπτωση σφάλματος, πάντα ζητάμε συγγνώμη από το κοινό μας.
     • Δεν χρησιμοποιούμε δυσνόητη γλώσσα. Ακόμα και οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι γραμμένα σε κατανοητή γλώσσα. Διότι όσα γράφονται, πρέπει να είναι ευκόλως κατανοητά από όλους.
     • Τις σκέψεις που εκφράζουμε στους συναδέλφους μας, τις μεταφέρουμε και στα γραπτά μας. Η εσωτερική και η εξωτερική «φωνή» μας δεν διαφέρουν.
     • Σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως πεποιθήσεων σε οποιονδήποτε τομέα. Το περιεχόμενο των κειμένων μας είναι τέτοιο, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ρατσιστικό, ομοφοβικό ή σεξιστικό.
     • Είμαστε πάντα δίπλα στο κοινό, μέσω οποιασδήποτε πλατφόρμας, για άμεση επικοινωνία. Είμαστε όλοι άνθρωποι και προσπαθούμε το συντομότερο δυνατό να εξυπηρετούμε τους αναγνώστες, αν έχουν κάποιο πρόβλημα ή απορία.

1.2 Αξιοπιστία στο περιεχόμενο

Το Betarades.gr εκφράζει καθημερινά τις απόψεις του σε οποιοδήποτε στοιχηματικό ζήτημα. Πάντα με διαφάνεια, αξιοπιστία και αντικειμενικότητα. Αυτές οι αξίες είναι συνώνυμες της «φωνής» μας. Και φυσικά, είναι αδιαπραγμάτευτες. Άλλωστε, είναι υποχρέωσή μας απέναντι στο κοινό που μας εμπιστεύεται, να του παρέχουμε «καθαρό» και αληθινό περιεχόμενο. Δηλαδή:

     • Δεν λέμε ψέμματα.
     • Δεν χειριζόμαστε την αλήθεια όπως μας συμφέρει.
     • Αναφέρουμε πάντα όλες τις πλευρές ενός θέματος.
     • Όταν προκύπτει λάθος, δεν διστάζουμε να το παραδεχτούμε. Δεν προσπαθούμε να καλύψουμε τα σφάλματα με ψέμματα.

1.3 Πρωτογενές περιεχόμενο

Το υλικό που παρουσιάζουμε στο Betarades.gr είναι πρωτογενές. Δηλαδή, είναι δημιουργία των συντελεστών της ιστοσελίδας μας. Φυσικά, το περιεχόμενο προκύπτει μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιολόγηση πολλών πληροφοριών. Επιπλέον, σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί κάτι αυτούσιο από μια πηγή, καταγράφεται και ο ιστότοπος από τον οποίο προέρχεται το σχετικό απόσπασμα. Και εδώ υπάρχει η απαραίτητη αξιολόγηση από την ομάδα μας. Γενικά, το περιεχόμενό μας είναι πρωτογενές, δεν θα το βρείτε κάπου αλλού. Φροντίζουμε να παρέχουμε ξεχωριστές πληροφορίες, αφού πρώτα τις έχουμε επιβεβαιώσει. Και όποτε κρίνουμε σημαντικό, προς όφελος της ορθής ενημέρωσης του κοινού, να γράψουμε κάτι που προέρχεται από άλλη πηγή, πάντα θα υπάρχει η αντίστοιχη αναφορά. Σεβόμαστε το κοινό, σεβόμαστε και τη δουλειά όλων των ανθρώπων. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι υπάρχει η αξιολόγηση, σε οτιδήποτε ανεβαίνει στην ιστοσελίδα. Ποτέ δεν σερβίρουμε κάτι στον αναγνώστη, πριν τον απαραίτητο έλεγχο. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν τη δουλειά μας και αυτό φαίνεται με πράξεις. Στο Betarades.gr θα βρείτε «γνήσιο» περιεχόμενο, το οποίο έχει διασταυρωθεί.

1.4 Αυθεντικότητα

Για να φανούμε αντάξιοι του οράματός μας, πρέπει να είμαστε και αυθεντικοί. Το Betarades.gr έχει φτάσει σε σημείο να θεωρείται αυθεντία σε θέματα του online στοιχήματος, και των τυχερών παιχνιδιών συνολικά. Αυτό χτίστηκε με τα χρόνια, και οφείλεται στην εμπιστοσύνη του κοινού. Παρόλα αυτά, η αυθεντία δεν δίνει αυτομάτως και χαρακτήρα «διαταγής» στα γραφόμενα. Είναι το τελευταίο που χρειάζονται οι αναγνώστες. Οι πληροφορίες που παρέχονται, έχουν μοναδικό στόχο να βοηθήσουν το κοινό να σχηματίσει την άποψή του, έχοντας τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Όσον αφορά την αυθεντικότητα λοιπόν:

     • Γράφουμε αυτό που σκεφτόμαστε.
     • Λέμε τις απόψεις μας και τις συμβουλές μας.
     • Δεν υποδεικνύουμε στους αναγνώστες τι να κάνουν.
     • Δεν κρίνουμε τους αναγνώστες.

1.5 Η αίσθηση του χιούμορ

Ο κλάδος του online gaming είναι γεμάτος συναισθήματα. Και είμαστε τυχεροί που δραστηριοποιούμαστε σε αυτόν. Προσπαθούμε πάντα, να έχουμε την αίσθηση του χιούμορ, σε συνδυασμό φυσικά με την απαραίτητη ευγένεια. Αυτό σημαίνει ότι:

     • Κάνουμε συχνά χιούμορ και «σπάμε» τη μονοτονία.
     • Το χιούμορ έρχεται εκεί που ταιριάζει και χρειάζεται.
     • Το περιεχόμενό μας πολλές φορές, κυρίως στα social media, διέπεται από αστεία.
     • Όλα τα παραπάνω γίνονται με σεβασμό στους αναγνώστες. Ποτέ δεν γελοιοποιούμε σημαντικές καταστάσεις, που μπορεί να θίξουν άλλα πρόσωπα. Δεν ξεπερνάμε τα όρια ανάμεσα στο χιούμορ και την προσβολή. Το χιούμορ είναι μέρος της επικοινωνίας μας. Την κάνει ξεχωριστή, αλλά δεν χρησιμοποιείται για να προσβάλλει ή να μειώσει ανθρώπους.

1.6 Διαφάνεια και όχι αφέλεια

Το στοίχημα χρειάζεται οπωσδήποτε διαφάνεια. Αυτή η αξία είναι αδιαπραγμάτευτη στο περιεχόμενο του Betarades.gr. Είναι δέσμευση εκ μέρους όλων των συντελεστών της ιστοσελίδας. Δεν γράφουμε με αφέλεια, σεβόμαστε τον χρόνο και την εμπιστοσύνη του αναγνώστη. Αυτή η δέσμευση σημαίνει ότι:

     • Το κοινό έχει στη διάθεσή του τις απαραίτητες πληροφορίες για το site και τους συντελεστές του, αλλά και τους συνεργάτες μας.
     • Πάντα παραδεχόμαστε τις αποτυχίες μας και προσπαθούμε άμεσα να βρούμε τι έφταιξε, ώστε να μην συμβούν ξανά παρόμοια λάθη.
     • Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, γράφουμε καθαρά αυτά που σκεφτόμαστε. Δεν κρατάμε κάτι για τον εαυτό μας. Μαζί με την απαραίτητη σοβαρότητα, και χωρίς αφέλεια.

1.7 Ο σεβασμός στους κανονισμούς

Το στοίχημα είναι ένα παιχνίδι, και έτσι πρέπει να το βλέπουμε όλοι. Έχει και αυτό τους κανόνες τους όμως, οι οποίοι πρέπει να είναι σεβαστοί από όλους. Ως Betarades.gr τηρούμε αυστηρά τους κανονισμούς και τους τονίζουμε για να έχει γνώση και το κοινό. Συνεπώς:

     • Δεν αποκρύβουμε κανόνες που υπάρχουν στις Στοιχηματικές Εταιρίες και πιθανώς δεν «αρέσουν» στο κοινό. Το παιχνίδι γίνεται υπό όρους και πρέπει να είναι γνωστοί όλοι, όχι κατ’ επιλογή.
     • Συμβαδίζουμε απόλυτα με τους κανονισμούς της ΕΕΕΠ (Επιτροπή Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων) ως προς την προβολή του στοιχηματικού περιεχομένου και τις σχετικές διαφημιστικές καμπάνιες σε όλα τα μέσα.
     • Τονίζουμε διαρκώς τη σημασία του υπεύθυνου στοιχηματισμού, ώστε να γίνει κατανοητή από τους αναγνώστες. Το στοίχημα είναι παιχνίδι και όχι μέσο επιβίωσης, και αυτό μεταφέρεται στα κείμενά μας.
     • Δεν προβαίνουμε σε «ενοχλητικές» και συνεχείς δημοσιεύσεις προς μια κατεύθυνση, κάτι που κουράζει το αναγνωστικό κοινό. Κινούμαστε με μέτρο και όχι με γνώμονα το «θόρυβο» και τον εντυπωσιασμό.

1.8 Το «δημόσιο» συμφέρον

Η αποστολή του Betarades.gr είναι να δρα με γνώμονα το «δημόσιο» συμφέρον. Δηλαδή, προς όφελος του κοινού, των αναγνωστών. Έτσι, στοχεύουμε να παρέχουμε περιεχόμενο για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του κοινού. Δεν υπάρχει στην περίπτωσή μας κάποιος ενιαίος ορισμός του «δημοσίου συμφέροντος», ωστόσο υπάρχουν σαφώς και πλαίσια μέσα στα οποία πρέπει να κινούμαστε. Για παράδειγμα, η διαπίστωση και ο τονισμός πιθανών λαθών, λειτουργούν προς τη μη παραπλάνηση των αναγνωστών. Με τον όρο «δημόσιο» συμφέρον, εννοούμε ότι τα πάντα που γράφονται στο Betarades.gr είναι αληθινά και έχουν στόχο να πληροφορήσουν έγκυρα τους επισκέπτες. Έτσι, αυτοί θα είναι σωστά ενημερωμένοι, και εξυπηρετείται το δικό τους συμφέρον.

1.9 Ελευθερία έκφρασης

Λειτουργούμε λοιπόν για το «δημόσιο» συμφέρον και φυσικά απολογούμαστε στο κοινό μας σε περίπτωση σφάλματος. Επιδιώκουμε να ενημερώνουμε μόνο με αληθινά στοιχεία τους αναγνώστες και παρέχουμε ακριβή κάλυψη. Η εξειδίκευση και η εμπειρία των συντελεστών της ιστοσελίδας, συμβάλλουν στις σαφείς αναλύσεις και την ορθή κρίση όλων των παραγόντων. Εννοείται, ότι τα γραπτά διέπονται από αμεροληψία και δεν παραλείπεται κανένα στοιχείο που είναι σημαντικό για το θέμα. Ούτε φυσικά τονίζεται λιγότερο. Όλα έρχονται στο «φως» με ισότητα και δικαιοσύνη. Το Betarades.gr δεν έχει καμία σχέση με εξωτερικά συμφέροντα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το περιεχόμενο και τη συντακτική ακεραιότητα. Τα συντακτικά μας πρότυπα συμβαδίζουν με τη δημοκρατία. Οι συντάκτες έχουν ελευθερία έκφρασης και δεν επηρεάζονται από κανέναν στο τι να γράψουν. Παρά μόνο, από τις αξίες που διέπουν την πολιτική του site. Η ελευθερία έκφρασης είναι πολύ σημαντική και υπάρχει προς το «δημόσιο» συμφέρον. Πάντα όμως, οι πληροφορίες είναι διασταυρωμένες.

Η ελεύθερη έκφραση επιτρέπει την παροχή πληροφοριών και την ανταλλαγή ιδεών χωρίς εξωτερική παρέμβαση. Συμβάλλει στην ενημέρωση και στον διάλογο με το κοινό. Ταυτόχρονα, κάνει τους συντάκτες να είναι πιο «περίεργοι» και πιο αφοσιωμένοι. Η ελευθερία της έκφρασης φυσικά, έχει και τις… υποχρεώσεις που τη συνοδεύουν. Έχουν ευθύνες οι συντάκτες και φυσικά, υπόκεινται και στους κανόνες που περικλείουν συνολικά το site. Στην πράξη λοιπόν, η ελευθερία του λόγου πάει μαζί με την προστασία σε πιο ευάλωτες ομάδες. Με τον έλεγχο και την αξιολόγηση αποφεύγονται τα αδικαιολόγητα λάθη. Επίσης, το απόρρητο των αναγνωστών δεν παραβιάζεται σε καμία περίπτωση. Η νόμιμη αξίωση των αναγνωστών για ιδιωτικότητα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και απολύτως σεβαστό σε όλες τις δραστηριότητες του Betarades.gr.

1.10 Υψηλά στάνταρ

Καθήκον μας στο site, είναι να ενημερώνουμε σωστά το κοινό. Είμαστε διαφανείς προς αυτήν την κατεύθυνση και ό,τι διαβάζετε σε αυτήν την πολιτική σύνταξης, ορίζει τα πλαίσια στα οποία κινούμαστε. Όπως έχει αναφερθεί, υπάρχει έλεγχος και αξιολόγηση των κειμένων, χωρίς αυτό φυσικά να σχετίζεται με περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης. Αυτή παραμένει αναλλοίωτη και βοηθάει αποφασιστικά στην εκπλήρωση των υψηλών στάνταρ που έχουμε θέσει για το περιεχόμενό μας. Το Betarades.gr είναι οι άνθρωποί του, έμπειροι στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών και ικανοί να δώσουν στο κοινό σχετικό περιεχόμενο υψηλού επιπέδου. Τα υψηλά πρότυπα σύνταξης ικανοποιούνται χάρη στην τεχνογνωσία των συντακτών και τη συμμετοχή όλης της ομάδας στον έλεγχο των κειμένων.

1.11 Η Ακρίβεια

Το Betarades.gr έχει δεσμευτεί να προσπαθεί για τη δέουσα ακρίβεια σε όλες τις εκδοχές του περιεχομένου του. Αυτή η δέσμευση είναι θεμελιώδης για το site και την εμπιστοσύνη που μας δείχνει το κοινό. Δεεν πρέπει το περιεχόμενο να επηρεάζεται από τις προσδοκίες των αναγνωστών. Αντίθετα, πρέπει να είναι ακριβές ώστε η ενημέρωση να είναι ορθή και αντικειμενική. Οτιδήποτε κι αν διαβάσετε ή ακούσετε, και προέρχεται από το Betarades.gr, βασίζεται σε ορθά στοιχεία και επιβεβαιωμένα. Αποφεύγουμε τις αβάσιμες εικασίες, είμαστε ειλικρινείς και ανοιχτοί σε συμβουλές. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, υπάρχει ελευθερία έκφρασης. Αλλά το περιεχόμενο, είναι επιβεβαιωμένο. Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση παραπλάνηση και διαστρέβλωση των πληροφοριών. Η εμπιστοσύνη του κοινού είναι το πιο πολύτιμο «αγαθό» μας και δεν πρόκειται να υπονομευτεί με οποιονδήποτε τρόπο. Ακόμα και τυχόν ανακρίβειες, εντοπίζονται και διορθώνονται γρήγορα.

1.12 Αποφυγή παραπλάνησης του κοινού

Θεμελιώδης αρχή για τη δραστηριότητά μας, είναι να μην παραπλανούμε ποτέ το κοινό με το περιεχόμενό μας. Συχνά θα χρειαστεί να αποσαφηνιστεί η χρήση κάποιων λέξεων ή φράσεων. Πάντα όμως, γίνεται ξεκάθαρη η φύση των όρων που χρησιμοποιούνται. Οι διευκρινίσεις είναι απαραίτητες σε πολλές περιπτώσεις, αφού το ίδιο πράγμα είναι φυσιολογικό να ερμηνεύεται διαφορετικά από διαφορετικούς ανθρώπους. Συνεπώς, έχουμε διαρκώς το νου μας στο να μην αφήνονται «σκιές» και το νόημα να είναι ξεκάθαρο. Γράφουμε αυτό που θέλουμε να καταλάβει το κοινό, και δεν κρύβονται από πίσω άλλα μηνύματα. Η αποφυγή της παραπλάνησης του κοινού είναι εξόχως σημαντική σε όλο το φάσμα της δουλειά μας. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει και από τις υπόλοιπες αξίες που αναλύονται στην παρούσα πολιτική. Υποχρέωσή μας είναι να ενημερώνουμε με αληθινά στοιχεία το κοινό και να μην προσπαθούμε να του μεταφέρουμε πράγματα που δεν ισχύουν. Για αυτό, υπάρχει συστηματικός και αναλυτικός έλεγχος των κειμένων και εξετάζονται όλα τα σημεία που ίσως μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Έτσι, διορθώνονται άμεσα και δεν υπάρχει παραπλάνηση.

1.13 Online Σύνδεσμοι προς τρίτους

Όπως είναι φανερό, η ιστοσελίδα μας συνεργάζεται με πολλούς παρόχους υπηρεσιών online τυχερών παιχνιδιών, που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα. Έτσι, υπάρχουν οι online σύνδεσμοι, τα λεγόμενα links προς τα sites των παρόχων με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Οι σύνδεσμοι από το Betarades.gr προς ιστοσελίδες που διαχειρίζονται άλλοι, είναι πλήρως αξιόπιστοι. Εξάλλου, οι Στοιχηματικές Εταιρίες με τις οποίες έχουμε συνεργασία, είναι ελεγχμένες και έχουν λάβει άδεια λειτουργίας από την ΕΕΕΠ. Η εν λόγω Επιτροπή, εγγυάται για την ασφάλεια του κοινού κατά την περιήγησή τους στα sites των στοιχηματικών που βλέπετε στο Betarades.gr.

Εκτός των συνδέσμων προς τις στοιχηματικές, είναι πιθανό να δείτε εντός κειμένων μας συνδέσμους προς άλλα ενημερωτικά sites. Και σε αυτήν την περίπτωση, να είστε σίγουροι ότι έχουμε ελέγξει πού πρόκειται να οδηγήσουμε το κοινό μέσω των links. Ποτέ δεν θα τοποθετήσουμε έναν σύνδεσμο προς ένα site το οποίο δεν θεωρούμε αξιόπιστο. Πρώτα θα διαβάσουμε εμείς οι ίδιοι και θα διασταυρώσουμε την είδηση, και μετά θα οδηγήσουμε τον αναγνώστη μέσω ενός συνδέσμου στο αντίστοιχο site. Και αυτό το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό. Το έχουμε σοβαρά υπόψιν, και δεν βάζουμε links προς sites τα οποία δεν θεωρούμεε έγκυρα και ασφαλή.

1.14 Διόρθωση λαθών

Έχει αναφερθεί κι άλλες φορές στην παρούσα πολιτική, και παίρνει και ξεχωριστή ενότητα, γιατί είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ο λαός λέει «λάθη δεν κάνει όποιος δεν δουλεύει». Συνεπώς, και στη δική μας τη δουλειά είναι φυσιολογικό να γίνονται λάθη. Το πρώτο και κρίσιμο βήμα, είναι να αποδεχτούμε ότι θα συμβεί και αυτό. Από εκεί και πέρα, το θέμα είναι να αντιδράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Αρχικά, οφείλουμε να το παραδεχτούμε σε περίπτωση που κάνουμε λάθος σε κάποιο σημείο. Αυτό εντοπίζεται μέσα από τον έλεγχο και την αξιολόγηση του περιεχομένου. Στη συνέχεια, προσδιορίζεται ποιό ακριβώς είναι το λάθος και ξεκινάνε οι ενέργειες για τη διόρθωσή του. Βρίσκουμε ποιά είναι η σωστή εκδοχή και την τοποθετούμε στη θέση της λανθασμένης. Φυσικά, όλα τα παραπάνω γίνονται γρήγορα και με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Έτσι, αποφεύγουμε την παραπλάνηση του κοινού, έστω και μέσω ανθρωπίνων λαθών. Επιπλέον, πρέπει να είμαστε διαφανείς ως προς τα λάθη μας και τη διόρθωση αυτών.

2. Η Αμεροληψία

Το Betarades.gr έχει δεσμευτεί να επιτύχει τη δέουσα αμεροληψία σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του. Αυτή η δέσμευση είναι θεμελιώδης για την ιστοσελίδα μας, τις αξίες μας και την εμπιστοσύνη του κοινού προς το περιεχόμενό μας. Δεν επηρεαζόμαστε από τις προσδοκίες των αναγνωστών για ένα θέμα. Φυσικά και λαμβάνουμε υπόψιν την άποψη του κοινού. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γραφτεί κάτι μόνο και μόνο για να αρέσει στους επισκέπτες. Το περιεχόμενο αντικατοπτρίζει αυτό που πιστεύουν οι συντελεστές του site μετά από έρευνα και με χρόνια εμπειρία.

Η αμεροληψία είναι άκρως απαραίτητη για να διατηρηθεί η ισορροπία. Δεν σημαίνει ότι κυριαρχεί η απόλυτη ουδετερότητα σε κάθε ζήτημα. Έχει αναφερθεί κι άλλες φορές, ότι ο κάθε συντάκτης έχει την προσωπικότητά του και τη δική του οπτική. Το θέμα είναι, πως όλα τα γραφόμενα στηρίζονται σε ισχυρά επιχειρήματα. Η ελευθερία της έκφρασης δεν διαπραγματεύεται στο Betarades.gr. Το ίδιο ισχύει όμως και για την αμεροληψία. Τίποτα που κρίνεται σημαντικό, δεν υποεκπροσωπείται ή παραλείπεται.

Εφαρμόζοντας αυτήν την απαραίτητη αμεροληψία στις δραστηριότητές μας, δίνουμε τη δέουσα βαρύτητα στις πληροφορίες, στη γνώμη μας, και στα βασικά σκέλη της επιχειρηματολογίας. Παράγουμε περιεχόμενο κυρίως για τα τυχερά παιχνίδια στο ίντερνετ, αλλά ενδέχεται να αναφερθούμε και σε κάποιο άλλο θέμα, αν κριθεί αναγκαίο. Επίσης, οφείλουμε πάντα να εξετάζουμε τα επιχειρήματα, να «αμφισβητούμε», για να φτάσουμε στην απαιτούμενη συνέπεια και αμεροληψία.

Σίγουρα, κάποιες φορές η παράλειψη συγκεκριμένων απόψεων ή άλλου υλικού, μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την επιθυμητή αμεροληψία. Δεν υπάρχει καμία γνώμη, για κάθε θέμα, η οποία πρέπει να αποκλειστεί ως θέμα αρχής. Όλες οι αποφάσεις έχουν την αιτιολόγησή τους. Αν παραλειφθεί κάτι, σημαίνει ότι αντιτίθεται στις αξίες μας και υπάρχει λόγος για να γίνει αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν θα παραλείψουμε κάτι, επειδή απλά τυχαίνει να μην μας αρέσει. Αντιθέτως, για να παραληφθεί μια άποψη, πρέπει να είναι σε μεγάλο βαθμό αντίθετη με θεμελιώδεις αξίες της ιστοσελίδας. Όπως για παράδειγμα, να μη σέβεται την ποικιλομορφία της γνώμης και την ελευθερία της έκφρασης.

2.1 Ποικιλομορφία γνώμης

Στη συνολική παραγωγή του περιεχομένου μας, πρέπει να παραμένουμε πιστοί στην αξία μας για αποδοχή όλων των απόψεων. Έτσι, δεν δεχόμαστε τους αποκλεισμούς και εκπροσωπούμε το εύρος και την ποικιλία των απόψεων. Το εύρος και η ποικιλομορφία της γνώμης μπορούν να εκφραστούν πάντα συνοδευόμενα από επιχειρήματα. Εκεί είναι όλη η ουσία. Στο Betarades.gr θα διαβάσετε ποικίλες απόψεις, στηριγμένες σε ουσιαστικά επιχειρήματα.

2.2 Αμφιλεγόμενα θέματα

Η δέουσα αμεροληψία πρέπει να εφαρμόζεται σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και τα «αμφιλεγόμενα θέματα». Και στο στοίχημα, το καζίνο, στα τυχερά παιχνίδια συνολικά και τον αθλητισμό, υπάρχουν ζητήματα που δεν έχουν μια εκδοχή εκ μέρους του κοινού και των συντελεστών του Betarades.gr. Ένα «αμφιλεγόμενο θέμα» μπορεί να αποτελέσει αφορμή δημόσιας αντιπαράθεσης. Η διαφωνία μπορεί να αφορά οποιονδήποτε τομέα, π.χ. την ηθική, τον πολιτισμό, την επιστήμη κλπ. Για χαρακτηριστεί ένα θέμα αμφιλεγόμενο, πρέπει να ληφθούν υπόψιν κάποιοι παράγοντες.

Είναι σημαντική η διάκριση ανάμεσα στα θέματα που βασίζονται στην πραγματικότητα, και σε εκείνα που αποτελούν θέμα γνώμης. Όταν μπαίνει στο προσκήνιο ένα αμφιλεγόμενο θέμα, πρέπει να εξασφαλιστεί ότι ένα μεγάλο φάσμα όλων των απόψεων και των προοπτικών επί του θέματος, θα τεθεί στη διάθεση του κοινού. Επιπλέον, πάντοτε πρέπει η γνώμη να διαχωρίζεται από το ίδιο το γεγονός. Ειδικά όταν η διαφωνία σχετίζεται με ένα πολύ σημαντικό θέμα, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι η πλειοψηφία των απόψεων θα πρέπει να προβληθεί. Και φυσικά, όλες οι απόψεις πρέπει να παρουσιαστούν όπως είναι, χωρίς να παραποιηθούν. Και σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν πλαίσια για την παραπομπή των επισκεπτών του Betarades.gr προς εξωτερικούς ιστοτόπους. Όταν παραπέμπουμε τον αναγνώστη σε ένα τρίτο μέρος, για ένα αμφιλεγόμενο θέμα, πρώτα εξετάζουμε αν είναι έγκυρα αυτά που γράφονται εκεί. Επίσης, προσπαθούμε να αξιοποιούμε κι άλλες πηγές, που παρουσιάζουν διαφορετικές εκδοχές για το ίδιο ζήτημα. Έτσι, εξασφαλίζεται η αμεροληψία και η σφαιρική, αντικειμενική ενημέρωση του κοινού.

Είναι απολύτως φυσιολογικό οι άνθρωποι να διαφωνούν σε πολλά ζητήματα. Το θέμα είναι, η διαφωνία να είναι δημιουργική και όλοι να ακούν όλες τις απόψεις με σεβασμό. Αυτήν την τακτική εφαρμόζουμε και στο Betarades.gr στα αμφιλεγόμενα θέματα, με βάση πάντα τις θεμελιώδεις αξίες μας. Η αντικειμενικότητα και η αμεροληψία φαίνονται στην πράξη και σε σημαντικά ζητήματα.

2.3 Οι παράγοντες της αμεροληψίας

Η αμεροληψία στον ιστότοπό μας, δεν έρχεται φυσικά… από μόνη της. Πρέπει κάποιοι άνθρωποι να ενεργήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους συντελεστές του Betarades.gr. Οι δημοσιογράφοι και οι διευθυντές σύνταξης, αλλά και οι προγραμματιστές και όλη η ομάδα μας! Γνωρίζουμε ότι τα γραφόμενά μας μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις αντιλήψεις του κοινού. Όλοι οι εργαζόμενοι λοιπόν, της ιστοσελίδας, λειτουργούν έτσι, ώστε να επιτυγχάνεται η δέουσα αμεροληψία. Ειδικά στα «αμφιλεγόμενα θέματα», το κοινό διαβάζει στο Betarades.gr κυρίως πληροφορίες για τα ίδια τα γεγονότα, και όχι απόψεις των συντελεστών. Όχι ότι αυτές απουσιάζουν. Όμως, δεεν αποτελούν το επίκεντρο στην πεερίπτωση των «αμφιλεγόμενων θεμάτων». Οι άνθρωποι του Betarades.gr έχουν την εμπειρία και τις ικανότητες για να παρέχουν πληροφορίες με άκρως επαγγελματικό τρόπο και βασισμένες σε πραγματικά στοιχεία. Ακόμα και όταν λένε τη γνώμη τους, συνοδεύεται από αντικειμενικότητα και αμεροληψία.

Όπως είναι γνωστό, κάθε ιστοσελίδα, κάθε οργανισμός, είναι οι άνθρωποί του. Αυτό ισχύει και στο Betarades.gr, και οι άνθρωποι του site είναι που εξασφαλίζουν την απαραίτητη αμεροληψία στην παρουσίαση των πληροφοριών και των απόψεων. Από τους δημοσιογράφους, μέχρι τους ανθρώπους που ελέγχουν όλες τις δραστηριότητες.

2.4 Όταν το θέμα είναι το Betarades.gr

Τι γίνεται όμως, όταν το ζήτημα της συζήτησης αφορά το ίδιο το Betarades.gr; Τότε, δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά την τακτική μας στην παρουσίαση των γεγονότων. Είμαστε πολύ αυστηροί κριτές για τη δουλειά μας και την κρίνουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή αμεροληψία. Οι αναφορές μας, όταν τα θέματα αφορούν το Betarades.gr, πρέπει και παραμένουν εντελώς αμερόληπτες, ακριβείς και δίκαιες. Έχουμε διασφαλίσει ότι η αμερροληψία της ιστοσελίδας μας δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση και οι συντελεστές του site δεν φοβούνται την κριτική. Κατά την αναφορά στο Betarades.gr, υπάρχει διαχωρισμός αρμοδιοτήτων. Το σημαντικό είναι ότι διατηρείται η αντικειμενικότητα και οι συντελεστές δεν αποκρύπτουν πληροφορίες, επειδή μπορεί να μην τους «βολεύουν». Η πρωταχρική απόδειξη της αμεροληψίας της ιστοσελίδας, είναι ότι κρίνει το ίδιο αυστηρά και το ίδιο της το περιεχόμενο.

2.5 Ομοφωνία

Δεν είναι σπάνιο το γεγονός, να υπάρχει ομοφωνία πάνω σε ένα θέμα, στην κοινή γνώμη. Τέτοια ζητήματα όμως, είναι πιθανό να κρύβουν κινδύνους για την αμεροληψία του Betarades.gr. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα, είναι να αμφισβητούμε τα πάντα! Ακόμα και τις δικές μας εμπειρίες και γνώσεις. Ακόμα και την ομοφωνία πρέπει να εξετάζουμε. Δεν είναι απαραίτητο να ψάχνουμε αντίθετες φωνές, ωστόσο η ομοφωνία πρέπει να τίθεται υπό αμφισβήτηση, πριν ανέβεει οτιδήποτε. Οι γενικεύσεις πρέπει να αποφεύγονται από τους συντελεστές του Betarades.gr, πόσο μάλλον όταν απουσιάζουν οι σχετικές αποδείξεις. Με την ίδια αυστηρότητα που εξετάζονται τα αμφιλεγόμενα θέματα, έτσι ελέγχονται και αυτά όπου υπάρχει σύμφωνη γνώμη μεγάλου μέρους του κοινού.

2.6 Καμπάνιες και πρωτοβουλίες

Το Betarades.gr δεν αποκλείεται να αποτελέσει κάποια στιγμή μέρος κάποιας εξωτερικής καμπάνιας. Και σε αυτές τις περιπτώσεις έχει την υποχρέωση να παραμένει ανεξάρτητο και να απέχει από πρωτοβουλίες που δεν συμφωνεί, και δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες του. Όταν υπάρχει μήνυμα μη αποδεκτό, εννοείται ότι η ιστοσελίδα δεν συμμετέχει σε τέτοιου είδους καμπάνια. Χρειάζεται πάρα πολύ προσεκτική σκέψη για να διασφαλιστεί η αμεροληψία του Betarades.gr σε τέτοιες κινήσεις. Όπως και για να εξασφαλιστεί ότι οι αντιλήψεις και οι αξίες μας δεν θα κλονιστούν ούτε στο ελάχιστο. Οι διευθυντές του site εελέγχουν σοβαρά όλες τις παραμέτρους, πριν προχωρήσουν σε συμφωνία για τη συμμετοχή της ιστοσελίδας σε οποιαδήποτε καμπάνια ή πρωτοβουλία.

2.7 Λεπτομερής έλεγχος

Οι υπεύθυνοι του site πρέπει να διασφαλίζουν σε όλες τις περιπτώσεις ότι εφαρμόζεται ο κατάλληλος έλεγχος στον ίδιο τον ιστότοπο, και στα συνεργαζόμενα sites. Το ότι συνεργαζόμαστε με άλλες ιστοσελίδες, δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε όσον αφορά το περιεχόμενό τους. Είναι υποχρέωσή μας να βοηθάμε τους συνεργάτες να γίνονται καλύτεροι, αν κάτι τους έχει διαφύγει. Μέσα και από τις δικές μας παρατηρήσεις, και φυσικά με συζήτηση και δράση εκ μέους των συνεργατών, το προϊόν γίνεται καλύτερο και το κοινό έχει στη διάθεσή του όλο και πιο ποιοτική εμπειρία.

2.8 Αμεροληψία και κοινό

Η ακρόαση των απόψεων του κοινού, και η αλληλεπίδραση με αυτό, είναι τεράστιας σημασίας για το Betarades.gr. Αποτελούν τη βάση της λειτουργίας του. Ωστόσο, απαιτούνται συγκεκριμένες απαντήσεις προς τις ερωτήσεις του κοινού, και όχι ευρύτερης σημασίας. Πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή για να μην παρουσιαστούν εσφαλμένα απόψεις που δεν μας εκπροσωπούν. Είμαστε επίσης διατεθειμένοι να εφαρμόσουμε τον κατάλληλο έλεγχο στα σχόλια των αναγνωστών για να διασφαλίσουμε την ομαλότητα της συζήτησης. Όλες οι απόψεις είναι αποδεκτές, και της μειοψηφίας. Αλλά πρέπει να εκφράζονται κόσμια και να μην προσβάλλουν τους συντελεστές του Betarades.gr και τους λοιπούς συνομιλητές.

3. Η συμμετοχή του κοινού

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν γίνεται να γνωρίζουμε τα πάντα. Και αυτό το έχουμε πετύχει στο Betarades.gr. Για αυτό, λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν όλες τις παρατηρήσεις και τα σχόλια των αναγνωστών. Δίνουμε μεγάλη βάση στα μηνύματα του κοινού, σε όλες τις πλατφόρμες. Και στο site, και στο e-mail, και στα social media. Η συμμετοχή του κοινού στη δραστηριότητά μας, είναι από τις πιο σημαντικές παραμέτρους. Αλληλεπιδρούμε με τους αναγνώστες, όχι τυπικά, αλλά ουσιαστικά. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της ιστοσελίδας, η επικοινωνία με τον κόσμο είναι προτεραιότητα. Εσείς μας στηρίζετε, εσάς οφείλουμε να βοηθήσουμε ανά πάσα στιγμή. Έτσι:

     • Οι χρήστες έχουν την ελευθερία του λόγου και μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας ανά πάσα στιγμή.
     • Σεβόμαστε όλα τα μηνύματα και τα εξετάζουμε με την ίδια σοβαρότητα.
     • Θέλουμε τα σχόλια των αναγνωστών και ασχολούμαστε πραγματικά με αυτά. Δεν το βλέπουμε ως αγγαρεία, ή τυπική διαδικασία.
     • Δεχόμαστε τις παρατηρήσεις και όπου υπάρχει περιεχόμενο πιο χαμηλής ποιότητας, φροντίζουμε να το βελτιώνουμε άμεσα. Έτσι, το Betarades.gr κινείται συνολικά σε υψηλό επίπεδο, κάτι που ωφελεί τους αναγνώστες.
     • Είμαστε αντίθετοι μόνο με κακόβουλα σχόλια, ή σχόλια μίσους απέναντι σε άλλους χρήστες. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να δημιουργείται άσχημο κλίμα μεταξύ του site και του κοινού, ή μεταξύ των ίδιων των αναγνωστών. Εκεί παρεμβαίνουμε για να μην ξεφεύγει ποτέ η κατάσταση.

3.1 Παράπονα

Πάγια τακτική του Betarades.gr είναι να ακούει τα παράπονα των αναγνωστών. Είμαστε ανοιχτοί στην αναγνώριση των λαθών μας και θέλουμε να μαθαίνουμε, και να γινόμαστε καλύτεροι από αυτά. Τα παράπονα του κοινού, αντιμετωπίζονται από το ίδιο το site μας. Αρχικά, υπάρχει η αξιολόγηση των παρατηρήσεων για να γίνει κατανοητό που ακριβώς βρίσκεται το λάθος. Στη συνέχεια, διορθώνεται το τυχόν σφάλμα και υπάρχει και απάντηση στον αναγνώστη. Εννοείται, ότι οι επισκέπτες κάποιες φορές μπορεί να είναι δυσαρεστημένοι με την απάντηση. Τότε, υπάρχει περαιτέρω εξέταση του ζητήματος και προσπάθεια εξεύρτεσης της πιο αποδεκτής και σωστής λύσης.

Όταν από τα παράπονα και τον έλεγχο αυτών, προκύπτει σοβαρή παραβίαση των συντακτικών προτύπων που ορίζονται στην παρούσα πολιτική, τότε λαμβάνεται δράση για την επίλυση του θέματος. Και για να γίνει σίγουρο, ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί. Φυσικά, και η «συγγνώμη» από τη μεριά μας σε πιθανά σοβαρά λάθη, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας αλάνθαστους. Δεχόμαστε την κριτική και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων. Τα παράπονά σας τα εκφράζετε στο support [at] betarades [dot] gr, ή στα Social Media (π.χ. Facebook, Instagram), ή στο chat που βρίσκεται στο www.betarades.gr.

3.2 Προσβασιμότητα

Το Betarades.gr έχει δεσμευτεί να είναι προσβάσιμο σε όλο το κοινό. Με ηλικιακούς φυσικά περιορισμούς, που αναφέρονται στην Ενότητα 3 της παρούσης πολιτικής. Εκτός από τους ηλικιακούς αποκλεισμούς λοιπόν, δεν υπάρχει κανενός άλλου είδους αποκλεισμός για το περιεχόμενο του site. Η ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη μέσω ηλεκτρονικού υπλογιστή, σταθερού και φορητού, κινητού, τάμπλετ, και όποιας άλλης συσκευής έχει πρόσβαση στο διαδίτκυο και σε κάποιον browser. Στόχος μας είναι όλο και μεγαλύτερη μάζα του κοινού να έχει πρόσβαση στην ιστοσελίδα, με τον πιο εύκολο τρόπο. Η διευκόλυνση του κοινού και σε αυτό το κομμάτι είναι προτεραιότητά μας.

3.3 Διάλογος μέσω Social Media

Φυσικά, εκτός από τα παράπονα, οι φίλοι του Betarades.gr μπορούν να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους της ιστοσελίδας και για άλλους λόγους. Για μια απλή συζήτηση, για απορίες, για να κάνουν τις προτάσεις τους, και για οτιδήποτε άλλο εκτός των παραπόνων. Βασικό και πολύ εύκολο μέσο επικοινωνίας με το Betarades.gr, είναι τα Social Media του. Κυρίως στις σελίδες μας σε Facebook και Instagram, έχετε το ελεύθερο να στέλνετε ό,τι επιθυμείτε. Οι εκπρόσωποι του site είναι σε εγρήγορση και θα σας απαντήσουν άμεσα. Εκεί μπορεί να γίνει γόνιμη συζήτηση και θα σας λυθούν όλες οι απορίες. Επίσης, είναι καλοδεχούμενες οι προτάσεις σας και οι παρατηρήσεις σας, ώστε να γίνουμε καλύτεροι.

3.4 Διάλογος μέσω E-mail

Ένας άλλος τρόπος για επικοινωνία με το Betarades.gr, για τους πιο… παραδοσιακούς, είναι το e-mail. Στέλνετε λοιπόν, ό,τι επιθυμείτε, και στο support [at] betarades [dot] gr. Και εκεί, η εξυπηρέτησή σας είναι πάρα πολύ γρήγορη και ισχύει το πλαίσιο το οποίο εφαρμόζεται και στα social media.

3.5 Διάλογος μέσω site

Όπως μπορεί να έχετε δει, στην ιστοσελίδα μας λειτουργεί 24/7 ένα chat για στοιχηματική κουβέντα και όχι μόνο. Το chat είναι προσβάσιμο από όλες τις συσκευές. Αρκεί να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό για το chat, εντελώς δωρεάν. Εκεί, εκτός από συζήτηση με τα άλλα μέλη για το στοίχημα, και όχι μόνο, μπορείτε να βρείτε και τους εκπροσώπους του Betarades.gr. Συνεπώς, έχετε την ευκαιρία να εκφράσετε τις απόψεις σας και να συοννμιλήσετε και στο Betarades Chat με τους ανθρώπους της ιστοσελίδας μας, για κάθε ζήτημα που σας απασχολεί.

3.6 Διάλογος μέσω βίντεο

Τα βίντεο του Betarades.gr έχουν πολύ μεγάλη απήχηση, η οποία γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Και στο YouTube, και στο Twitch, είναι ανοιχτά τα σχόλια για τους θεατές. Όποιος επιθυμεί σχολιάζει ελεύθερα σε κάθε πλατφόρμα, είτε πρόκειται για βίντεο, είτε για Live Stream. Σεβόμενοι το γενικό πλαίσιο, για ευγένεια, σεβασμό και αξιοπρέπεια, μπορείτε να στείλετε και στα βίντεο του Betarades.gr τις απόψεις και τις απορίες σας. Η ανταπόκριση είναι άμεση και εκεί, αφού οι υπεύθυνοι έχουν το νου τους και σε αυτά τα σχόλια. Έτσι, ό,τι κι αν στείλετε και κάτω από τα βίντεο του site, θα απαντηθεί και εκεί από τους συντελεστές μας. Μάλιστα, οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις είναι φανερές, επομένως αυτό βοηθάει να λυθούν και οι απορίες κι άλλων θεατών, που πιθανώς να ήθελαν να ρωτήσουν κάτι παρόμοιο.

4. Ηλικία αναγνωστών

Λόγω της φύσης του περιεχομένου του, το Betarades.gr απαγορεύει τη χρήση του σε άτομα κάτω των 18 ετών. Το περιεχόμενό μας αφορά μόνο ενήλικα άτομα βάσει της ελληνικής νομοθεσίας. Επιπλέον, οι υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών που διαφημίζονται στο Betarades.gr, επιτρέπονται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών.

Γενικά, μπορείτε να διαβάσετε εδώ ποιοί είναι οι όροι χρήσης του Betarades.gr.

4.1 Το πλαίσιο ανεξαρτήτου ηλικίας

Όπως αναφέρθηκε ακριβώς παραπάνω, το περιεχόμενο Betarades.gr απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα άνω των 18 ετών. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι το περιεχόμενο ξεφεύγει επειδή απευθύνεται σε ενήλικες. Και πάλι, όσα λέγονται και γράφονται από τους συντελεστές του site σέβονται όλες τις απόψεις και διάκεινται από ευγένεια και αξιοπρέπεια. Το ότι υπάρχει ο συγκεκριμένος ηλικιακός περιορισμός, δεν σημαίνει ότι έχουμε το δικαίωμα να γράφουμε ό,τι θέλουμε. Τα πάντα γράφονται και λέγονται με γνώμονα την ενημέρωση, τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία του κοινού. Δεν περνάμε τις «κόκκινες» γραμμές. Το πλαίσιο του περιεχομένου δεν επηρεάζεται από τον ηλικιακό περιορισμό. Η γενικότερη νοοτροπία μας είναι το περιεχόμενο να είναι συμβατό και να σέβεται όλες τις ηλικίες. Δεν υπάρχουν προσβολές και περιεχόμενο που θα μπορούσ να χαρακτηριστείο χυδαίο ή επιθετικό.

5. Οι ρόλοι της σελίδας

Σε μια ιστοσελίδα, είναι απαραίτητο να υπάρχουν ρόλοι. Έτσι, εξασφαλίζεται η εξειδίκευση και ο καθένας ασχολείται με τον τομέα στον οποίο είναι ικανός, και έχει τις απαραίτητες γνώσεις. Όταν όλοι αυτοί οι άνθρωποι συνεργάζονται αρμονικά, τότε προκύπτει το επιθυμητό αποτέλεσμα στο περιεχόμενο. Υπάρχουν συνεπώς, οι παραγωγοί του περιεχομένου, αλλά και οι διαχειριστές τους. Σε κάθε περίπτωση, όλοι όσοι εργάζονται για το Betarades.gr, απο οποιαδήποτε θέση, κινούνται με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές που βλέπετε σε αυτήν την Πολιτική Σύνταξης.

5.1 Η γνώση του πλαισίου

Απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε έναν που εργάζεται στο Betarades.gr, είναι να γνωρίζει τις κατευθυντήριες γραμμές της σύνταξης. Δηλαδή, τα πλαίσια μέσα στα οποία πρέπει να κινείται για να ικανοοποιούνται οι ανάγκες του περιεχομένου. Η γνώση του πλαισίου είναι μια άκρως σημαντική επαγγελματική δεξιότητα και όλοι όσοι ασχολούνται με το περιεχόμενο του Betarades.gr, είναι υποχρεωμένοι να την κατέχουν. Η εξοικείωση με αυτό το πλαίσιο, και η τήρηση των γραμμών, οδηγούν στο περιεχόμενο που βλέπετε στην ιστοσελίδα.

5.2 Η εφαρμογή του πλαισίου

Εκτός από τη γνώση των οδηγιών, ακόμα πιο σημαντική είναι η εφαρμογή τους. Οι δημιουργοί περιεχομένου είναι αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις για τα κείμενά τους και τον τρόπο σύνθεσής τους. Στη συνέχεια, υπάρχει και η εξέταση του περιεχομένου από τους διαχειριστές. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη και συμβάλλει στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου των κειμένων. Οι συντάκτες δεν διστάζουν να ζητήσουν συμβουλές από τους διαχειριστές, όταν έχουν απορίες για σημεία του πλαισίου. Ακόμα κι αν κριθεί σκόπιμο να αξιοποιηθεί ακόμα και νομική πλευρά για το περιεχόμενο, ώστε να τηρηθούν οι γραμμές, τότε αυτό θα συμβεί. Οι τελικές λήψεις αποφάσεων λαμβάνονται από τους διαχειριστές, που ελέγχουν και αξιολογούν το περιεχόμενο. Όπως και να έχει, το θέμα είναι να εφαρμόζεται το πλαίσιο. Και αξιοποιούνται όλα τα μέσα για να επιτευχθεί αυτό, στο Betarades.gr.

5.3 Η καθοδήγηση συναδέλφων

Oι συντάκτες και οι διαχειριστές, πρέπει να είναι έτοιμοι να προσφέρουν και την καθοδήγηση σε νέους και όχι μόνο συναδέλφους τους. Ο ένας υποστηρίζει τον άλλον και τον βοηθάει να κάνει σωστά τη δουλειά του. Η αξιολόγηση του περιεχομένου από τους διαχειριστές βοηθάει ώστε να γίνεται αντιληπτό που υπάρχει πρόβλημα. Με τον τρόπο αυτό, παρέχονται οι απαραίτητες συμβουλές στους ανθρώπους της ιστοσελίδας και εξασφαλίζεται ότι το περιεχόμενο συμβαδίζει με τις κατευθυντήριες γραμμές.

6. Οι Πηγές

Όπως συμβαίνει σε όλα τα μέσα, έτσι και στο Betarades.gr, οι συντάκτες έχουν τις πηγές τους για τις πληροφορίες που παρουσιάζουν στα γραπτά τους. Οι πηγές αυτές, είναι ελεγχμένες στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό. Δεν μεταφέρονται απλά οι πληροφορίες από την πηγή, αλλά περνάνε από αξιολόγηση και την απαραίτητη επεξεργασία. Το ζήτημα είναι, ότι οι πηγές μας είναι έγκυρες και καλύπτουν τις ανάγκες για το περιεχόμενο που θέλουμε να δώσουμε στο κοινό.

6.1 Συλλογή υλικού

Η ακρίβεια δεν έχει να κάνει μόνο με την παρουσίαση ενός αληθινού γεγονότος. Πολλές φορές χρειάζεται να εξεταστούν και οι σχετικές απόψεις για τα γεγονότα. Έτσι, συχνά πρέπει να γίνει συνεξέταση των γεγονότων και των πληροφοριών για να βγούνε συμπεράσματα. Το υλικό συλλέγεται από πηγές. Οι πληροφορίες, είτε είναι γεγονότα, είτε στατιστικά, είτε οτιδήποτε άλλο, υπόκεινται σε έλεγχο. Και μάλιστα ενδελεχή, για να μην φτάσει στο κοινό κάποια παραπληροφόρηση. Το υλικό είναι «επικυρωμένο». Επίσης, σε θέμα ειδήσεων, η επίτευξη της δέουσας ακρίβειας είναι πιο σημαντική από την ταχύτητα.

Όσον αφορά των αριθμό των πηγών, δεν πρέπει να βασιζόμαστε μόνο σε μία. Θα πρέπει να εξετάζουμε σαφώς περισσότερες, και να είναι όλες αξιόπιστες και κατά προτίμηση «ονομαστικές». Επαληθεύουμε τις πληροφορίες, από όπου κι αν προέρχονται. Η ακρίβεια θέλει… λεπτομέρεια και μεγάλη προσοχή. Δεν επαναπαυόμαστε αν διαπιστώσουμε ότι μια πηγή είναι έγκυρη. Αν δεν επαληθευτεί κάποιο στοιχείο, πολύ απλά δεν φτάνει ποτέ στον αναγνώστη.

6.2 Υποσημείωση πηγών

Είναι υποχρέωσή μας, λόγω δεοντολογίας, να αναφέρουμε τις πηγές μας ονομαστικά, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται ακριβή αποσπάσματα από άλλους δημιουργούς. Είτε πρόκειται για online πήγες, είτε όχι. Δεν είναι σωστό να αξιοποιείται η δουλειά άλλων ανθρώπων, χωρίς να γίνεται ακριβής αναφορά σε αυτούς. Έτσι, συχνά θα δείτε στο τέλος των κειμένων ονομαστικές αναφορές στις πηγές, από τις οποίες αντλήσαμε κάποια είδηση, ή κάποια πληροφορία.

6.3 Διόρθωση λαθών από πηγές

Το ότι αντλούμε κάποιες φορές πληροφορίες από διάφορες πηγές, δεν σημαίνει ότι τις μεταφέρουμε και στα δικά μας κείμενα χωρίς εξέταση και αξιολόγηση. Αντιθέτως, θα γίνουν πολλαπλοί έλεγχοι πριν το περιεχόμενο μεταφερθεί και μέσω της ιστοσελίδας μας. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, θα το διορθώσουμε και θα το μεταφέρουμε την πληροφορία με απόλυτη εγκυρότητα. Άλλωστε, όπως και εμείς παραδεχόμαστε και διορθώνουμε τα δικά μας λάθη, είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν απροσεξίες και από την πλευρά συναδέλφων σε άλλα μέσα. Όταν τους χρησιμοποιούμε ως πηγές και εντοπίζουμε κάποιο λάθος, θα το διορθώσουμε για το δικό μας site και θα ενημερώσουμε και την πηγή μας, για να κινηθεί αναλόγως. Πρώτη προτεραιότητα είναι η ορθή ενημέρωση του κοινού και θα έρθουμε σε επαφή με κάποια ιστοσελίδα που την αξιοποιήσαμε ως πηγή, αν παρατηρήσουμε ότι έκαναν κάποιο σφάλμα. Με τον τρόπο αυτό πάει μπροστά η δημοσιογραφία στο σύνολό της.

7. Δεν γίνονται πολιτικές, φυλετικές και θρησκευτικές διακρίσεις

Το Betarades.gr δεν διαχωρίζει τους αναγνώστες του με βάση τις πολιτκές, τις φυλετικές και τις θρησκευτικές τους διακρίσεις. Τα θέματα αυτά είναι καθαρά προσωπικά και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αντικείμενο ενασχόλησης των συντελεστών του Betarades.gr. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, είναι δεδομένος ο σεβασμός σε κάθε είδους διαφορετικότητα. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι καθαρά ενημερωτικό για τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια και δεν έχει τον παραμικρό στόχο να δώσει πολιτικές, φυλετικές και θρησκευτικές κατευθύνσεις. Το είπαμε και παραπάνω, δεν παραβιάζουμε την ιδιωτικότητα κανενός ανθρώπου. Σεβόμαστε το ίδιο όλες τις ιδεολογίες και δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να ασχοληθούμε με τα «πιστεύω» των αναγνωστών μας. Είναι πάγια αντίληψή μας, ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και έχουν το δικαίωμα στην ενημέρωση. Στην περίπτωση του Betarades.gr, δεν γίνεται η παραμικρή διάκριση για το ποιοί έχουν δικαίωμα να ενημερωθούν γύρω από το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια. Η ιστοσελίδα είναι δωρεάν και ανοιχτή για όλους.

7.1 Η προβολή των μειονοτήτων

Το Betarades.gr λοιπόν, δεν κάνει καμία διάκριση ως προς την παροχή των πληροφοριών, αλλά και την προσβασιμότητα στις υπηερεσίες του. Εκτός βέβαια, από την ηλικία των χρηστών. Όσον αφορά όλα τα υπόλοιπα, το περιεχόμενο είναι ελεύθερο για όλους. Όλοι έχουν το δικαίωμα να διαβάσουν, και να εεκφέρουν τη γνώμη τους για τις δραστηριότητές μας. Δεν μας απασχολεί αν ανήκουν σε οποιαδήποτε μειονότητα. Οι άνθρωποι είναι ίσοι και όλες οι γνώμες έχουν τη σημασία τους για εμάς. Οι μειονότητες βρίσκουν τον χώρο που χρειάζονται στις δραστηριότητες του Betarades.gr. Απαντάμε στις ερωτήσεις όλων των ανθρώπων, δεν «σνομπάρουμε» κανέναν.

Φυσικά, δεν επιτρέπουμε κιόλας σε κανέναν να προσβάλει κανέναν, κατά τη διάρκεια της εμπειρίας του στο site μας. Δεν υπάρχει κάποιος ανώτερος, αλλά επισκέπτες και συντελεστές σέβονται τον συνάνθρωπο και τις απόψεις του. Όλα ρυθμίζονται με δικαιοσύνη και αμεροληψία. Δεν επιτρέπεται η χρήση τόνου ή ύφους που ενδέχεται να προσβάλει κάποιον άνθρωπο, ή μειονότητα ή οτιδήποτε άλλο. Παλεύουμε καθημερινά σκληρά για την αμεροληψία και δεν τη βάζουμε σε κίνδυνο με κανέναν τρόπο.

7.2 Ο έλεγχος των σχολίων

Οι αξίες του site δεν θα μπορούσαν να μην αφορούν και την ελευθερία ως προς τα σχόλια των αναγνωστών. Ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να εκφράσει την άποψή του, ανεξαρτήτως της ιδεολογίας του. Ο έλεγχος που πραγματοποιείται στα σχόλια, δεν έχει το παραμικρό πολιτικό, θρησκευτικό, ή οποιοδήποτε άλλο υπόβαθρο. Ο μόνος λόγος που ελέγχονται τα σχόλια, είναι για να διασφαλίζεται ο ομαλός διάλογος, με σεβασμό και αλληλοκατανόηση. Οι προσβολές προς τους άλλους δεν γίνονται δεκτές, και αυτοί είναι οι λόγοι που τα σχόλια περνάν από έλεγχο. Η ανθρωπιά, ο σεβασμός, η ευγένεια, είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες και προστατεύονται στους διαλόγους στο Betarades.gr.

8. Οι bloggers

Το Betarades.gr φιλοξενεί συχνά και τις απόψεις και τα άρθρα σημαντικών ανθρώπων της δημοσιογραφίας και των τυχερών παιχνιδιών. Αυτά τα κείμενα εείναι σε ξεχωριστή θέση στο site και είναι φανερό ότι αποτελούν προϊόντα δουλειάς συγκεκριμένων προσωπικοτήτων. Το ότι σπουδαίοι άνθρωποι του χώρου δέχονται να εγαστούν για το Betarades.gr και να παραθέσουν τις απόψεις τους μέσα από το site, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς. Επιπλέον, είναι και μια ανάγκη του κοινού να διαβάζει τις απόψεις τέτοιων ανθρώπων. Συνεπώς, ικανοοποιείται και αυτή από την ιστοσελίδα.

8.1 Ο έλεγχος των bloggers

Και οι bloggers… άνθρωποι είναι, και είναι λογικό κάποιες φορές να κάνουν λάθη και να τους ξεφεύγουν πράγματα. Για το λόγο αυτό, υπάρχει και ο έλεγχος των κειμένων τους στο Betarades.gr, πριν αυτά γίνουν δημόσια. Εννοείται, ότι δεν υπάρχει λογοκρισία, ούτε υποκινούνται στο τι θα γράψουν, ούτε κατά διάνοια. Ο μόνος λόγος που ελέγχονται τα άρθρα, είναι για να αποφευχθούν τυπογραφικά λάθη, απροσεξίες κλπ. Το περιεχόμενο και οι ιδέες του κάθε blogger, σε κάθε κείμενό του, δεν παραποιούνται ποτέ, ούτε στο ελάχιστο.

9. Το Απόρρητο

Κατά την περιήγησή σας στο Betarades.gr μπορείτε να αποκαλύψετε διάφορες προσωπικές πληροφορίες. Ανάμεσα σε αυτές είναι και κάποια δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Τα προσωπικά δεδομένα είναι οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με εσάς που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίησή σας, ή κάνουν πιθανή την ταυτοποίησή σας. Για να κατανοήσετε τον τρόπο συλλογής, χρήσης, διαβούλευσης ή άλλης επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας όταν επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο, σας παρακαλούμε να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου μας.

10. Τα δικά σας σχόλια

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να επικοινωνείτε με το Betarades.gr και να εκφράζετε τις απορίες, τα σχόλια και τους προβληματισμού σας. Μας βρίσκετε στο email: support [at] betarades [dot] gr. Επίσης, είμαστε στη διάθεσή σας στο chat εντός της ιστοσελίδας μας. Εννοείται, ότι επικοινωνείτε μαζί μας και στα social media (π.χ. Facebook, Instagram). Μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα σε όποιο μέσο σας βολεύει, και για όποιο θέμα προκύπτει γύρω από το περιεχόμενό μας, ή γενικά για το online στοίχημα.

10.1 Το πλαίσιο έκφρασης στα σχόλια

Όπως ισχύει σε όλες τις δραστηριότητες γύρω από το Betarades.gr, έτσι και στα σχόλια του κοινού υπάρχει ένα γενικότερο πλαίσιο. Με τον τρόπο αυτό, δεν ξεφεύγει η κατάσταση και η συζήτηση είναι γόνιμη. Είτε απευθύνεστε σε κάποιον άλλον φίλο της ιστοσελίδας, είτε στους συντελεστές της, θα πρέπει να το κάνετε με κόσμιο και ευγενικό τρόπο. Όλα τα σχόλια είναι δεκτά, είναι φυσιολογικό να υπάρξουν και διαφωνίες. Ωστόσο, το ζήτημα είναι οι συζητήσεις να είναι ανθρώπινες και γόνιμες. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να βασίζονται στις αξίες της ευγένειας, της αξιοπρέπειας και του αλληλοσεβασμού. Σχόλια που είναι υποτιμητικά και δεν σέβονται τους κανονισμούς, δεν είναι αποδεκτά. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να προκύπτουν προσβολές και να παραβιάζεται η αξιοπρέπεια οποιουδήποτε ανθρώπου. Για το λόγο αυτό, υπάρχει το γενικό πλαίσιο που αναλύεται και σε αυτήν την πολιτική. Οι επισκέπτες που το ακολουθούν, μπορούν να επικοινωνούν και με άλλους αναγνώστες, και με το ίδιο το Betarades.gr. Κάπως έτσι, λύνονται απορίες, γίνονται προτάσεις και προοδεύει η δραστηριότητα της ιστοσελίδας αλλά και του κοινού. Πάντα, με γνώμονα τον σεβασμό των υπολοίπων και την ευγενική, ανθρώπινη έκφραση.

11. Προσβολή και επίθεση

Το Betarades.gr στοχεύει να ενημερώνει το κοινό με πραγματικά γεγονότα και έγκυρες πληροφορίες. Εννοείται, ότι σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας, επιβάλλεται να αποφεύγουμε την προσβολή και την επίθεση προς το κοινό. Η ελευθερία της έκφρασης εφαρμόζεται στο Betarades.gr, αλλά δεν σημαίνει ότι επιτρέπει απρεπείς εκφράσεις προς τους αναγνώστες, ή προς οποιονδήποτε άλλον. Με βάση τις αξίες μας, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να νιώσει άσχημα ούτε η πιο μικρή μερίδα των αναγνωστών. Ο κίνδυνος της προσβολής μας καθιστά διαρκώς σε εγρήγορση για να μην ξεφύγει τίποτα που δεν συμβαδίζει με τις αξίες μας. Έχουμε διασφαλίσει ότι το περιεχόμενο είναι κατάλληλο για το κοινό. Η αξιοπρέπεια και η χρήση της γλώσσας με διακριτικότητα, σεβασμό, και ευγένεια, αποτελούν μέγιστες προτεραιότητες.

11.1 Γενικά αποδεκτά πρότυπα

Υπάρχουν συγκεκριμένα πλαίσια στο τι συνιστά «γενικά αποδεκτό πρότυπο» σε θέματα έκφρασης. Η ευγένεια, ο σεβασμός προς το συνομιλητή, η αλληλοκατανόηση, το να μην θίγεται η αξιοπρέπεια του άλλου, είναι κάποιες «γραμμές» καθολικά αποδεκτές. Πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα αυτά, στον δημόσιο διάλογο, για να υπάρχει ομαλότητα και να μη ξεφεύγει κατάσταση. Το περιεχόμενο του Betarades.gr πληροί φυσικά τα γενικά αποδεκτά πρότυπα και ανταποκρίνεται στις σχετικές απαιτήσεις του κοινού. Απέχουμε αυστηρά από τη δημοσίευση υλικού που θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τη σωματική, διανοητική ή ηθική ανάπτυξη των αναγνωστών.

Η χρήση «ισχυρής» γλώσσας είναι αποδεκτή μόνο όταν δικαιολογείται από συντακτικής άποψης. Και είναι φανερό από το πλαίσιο του θέματος ότι αιτιολογείται κάτι τέτοιο. Τότε μόνο διασφαλίζεται ότι η χρήση «ισχυρής» γλώσσας ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κοινού. Το πλαίσιο αυτό είναι πολύ σημαντικό και τηρείται πολύ αυστηρά. Δεν επιτρέπεται να «πιέζεται» το κοινό, κατά οποιονδήποτε τρόπο, από τη χρήση «ισχυρής» γλώσσας. Μόνο σε ειδικές περιπτώσεις δικαιολογείται η πιο «ισχυρή γλώσσα», και είναι κατανοητό όταν χρησιμοποιείται ότι είναι εντός του πλαισίου των «γενικώς αποδεκτών προτύπων».

11.2 Η χρήση της γλώσσας

Ο χαρακτηρισμός της γλώσσας ως «ισχυρής», εξαρτάται κυρίως από την επιλογή των λέξεων και γενικότερου πλαισίου. Ίδιες λέξεις προκαλούν διαφορετικές αντιδράσεις από κοινό σε κοινό, από μια κοινωνική ομάδα σε μια άλλη. Με την πάροδο των χρόνων, η ανεκτικότητα και η στάση του κοινού απέναντι στη γλώσσα αλλάζει και αυτό αξιολογείται.

Η χρήση πιο αυστηρής γλώσσας θα πρέπει να αιτιολογείται σε κάθε περίπτωση και να επισημαίνονται οι λόγοι που υπάρχει αυτή η χρήση. Έτσι, θα αντιλαμβάνεται και το κοινό ότι δεν πρόκειται για κάποια επίθεση. Πολύ σημαντικό και εδώ είναι το πλαίσιο, δηλαδή πάντα αυτό καθορίζει το ύφος και τις λέξεις ενός κειμένου.Η «ισχυρή» γλώσσα είναι πιο πιθανό να προκαλέσει προσβολή όταν χρησιμοποιείται αδικαιολόγητα και χωρίς συντακτικό σκοπό. Το πλαίσιο και ο τόνος είναι τα κλειδιά για να καθοριστεί εάν η ισχυρή γλώσσα θα είναι αποδεκτή ή θα θεωρηθεί αδικαιολόγητα προσβλητική. Έτσι, στο Betarades.gr και αυτό το θέμα είναι προς έλεγχο πριν βγει το περιχόμενο στον «αέρα». Εξετάζουμε πολύ λεπτομερώς όλα τα γραφόμενα ώστε να μην υπάρχει πουθενά παρεξήγηση από τη χρήση της γλώσσας. Εννοείται, ότι σε όλο φάσμα των δραστηριοτήτων του Betarades.gr, δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή προσβολή ούτε της πιο μικρής μερίδας του κοινού. Η ευγένεια και η σωστή χρήση της γλώσσας είναι απαραίτητα χαρακτηριστικά και συνοδεύουν τα κείμενα και τα λεγόμενα των συντελεστών του site. Το δείχνουμε και με τον λόγο μας, ότι σεβόμαστε όλα τα πιστεύω και όλες τις απόψεις. Φυσικά, και σε ό,τι έχει να κάνει με σοβαρά ζητήματα, είμαστε πολύ προσεκτικοί στις εκφράσεις μας και στα λόγια που χρησιμοποιούμε. Δεν πρέπει να προκαλούμε το κοινό ούτε στο ελάχιστο, καθώς οι εντάσεις είναι το… τελευταίο πράγμα που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Προσέχουμε τι λέμε και τι γράφουμε, κινούμαστε μέσα στο πλαίσιο και δεν υποτιμάμε τις πεποιθήσεις κανενός.

11.3 Ενάντια στη βία

Το κοινό μας, μπορεί να είναι ευαίσθητο σε θέματα βίας. Πρέπει λοιπόν, να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί ως προς αυτό το ζήτημα. Είτε πρόκειται για πραγματική, είτε για φανταστική βία. Κοινή συνισταμένη σε όλα μας το περιεχόμενο, είναι ότι καταδικάζει τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Το περιεχόμενο του Betarades.gr δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη βία, και εννοείται ότι δεν την προάγει ούτε κατά διάνοια. Αντιθέτως, πολύ συχνά θα δείτε τη βία να καταδικάζεται στις δραστηριότητές μας. Οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτό το κομμάτι. Η οποιαδήποτε απεικόνιση βίας και το βίαιο περιεχόμενο δεν είναι αποδεκτά στο Betarades.gr. Ούτως ή άλλως, το περιεχόμενο του site είναι εντελώς διαφορετικό και πάρα πολύ δύσκολα θα υπάρχει «επαφή» με θέματα που αφορούν τη βία. Σε κάθε περίπτωση, οι συντελεστές μας είναι πιθανό πολλές φορές να καταδικάσουν τη βία στα γραφόμενα ή τα λεγόμενά τους. Ούτε σαν σκέψη δεν θέλουμε να υπάρχει η προώθηση της βίας στο περιεχόμενο και για αυτό ελέγχουμε πολύ αναλυτικά τα πάντα, και πάνω σε αυτό το ζήτημα.

11.4 Το ζήτημα της θρησκείας

Το περιεχόμενο του Betarades.gr δεν ασχολείται ούτε στο ελάχιστο με θρησκευτικά ζητήματα. Το τι έχει επιλέξει να πιστεύει ο καθένας είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα. Το site σέβεται στον απόλυτο βαθμό όλες τις θρησκείες και δεν θίγει καν τέτοια θέματα. Άλλωστε, είναι ούτως ή αλλως εντελώς διαφορετικό το θεματικό πλαίσιο στο οπίο κινούμαστε. Αυτό που είναι υποχρέωσή μας, και το τηρούμε στο έπακρο, είναι να μην προσβάλουμε καθόλου καμία θρησκεία. Αντιθέτως, σεβόμαστε όλες τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, όπως ακριβώς ισχύει και στους υπόλοιπους τομείς. Δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε τέτοια θέματα, και δεν αποτελούν μέρος της ατζέντας μας. Ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τις απόψεις των άλλων και αυτό γίνεται σε όλες τις δραστηριότητές μας.

11.5 Ενάντια στη ρητορική μίσους

Το Betarades.gr οφείλει να διασφαλίζει ότι στο περιεχόμενό του δεν υπάρχει ούτε… ίχνος από ρητορική μίσους. Το κλίμα που θέλουμε να περάσουμε είναι της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας, παράλληλα με τον σεβασμό. Δεν υπάρχει πλαίσιο που να δικαιολογεί τη χρήση ρητορικής μίσους. Κάτι τέτοιο είναι πήρως αντίθετο με τις ιδέες μας και τη νοοτροπία μας. Γενικά, είμαστε μακριά από ρητορικές που μπορούν να προκαλέσουν διαμάχες πάνω σε οποιοδήποτε ζήτημα. Το περιβάλλον του Betarades.gr είναι εντελώς φιλικό και βασίζεται στις αξίες του σεβασμού και της ευγένειας.

12. Το αρχείο του Betarades.gr

Όπως είναι λογικό, το Betarades.gr έχει ένα πολύ μεγάλο αρχείο. Τόσο με αναλύσεις, όσο και με οδηγούς στοιχήματος και πολλά ακόμα άθρα. Ο όγκος του περιεχομένου που ανεβαίνει καθημερινά στο site είναι πολύ μεγάλος. Ειδικά στις αναλύσεις αγώνων, οι αρθρογράφοι ανεβάζουν κάθε μέρα πάρα πολλά κειίμενα. Όλα αυτά, δεν διαγράφονται από τη βάση και μπορεί να ανατρέξει ο αναγνώστης π.χ. σε αναλύσεις παλαιότερων αγώνων. Και το παλαιότερο περιεχόμενο είναι ελεύθερο και έχουν πρόσβαση οι επισκέπτες σε αυτό. Τόσο από υπολογιστή, όσο και από κινητό ή τάμπλετ. Όσον αφορά όμως τη χρήση του περιεχομένου, υπάρχουν κάποια πλαίσια που πρέπει να τηρούνται.

12.1 Χρήση περιεχομένου από τρίτους

Όπως πιθανώς θα έχετε παρατηρήσει, δεν είναι δυνατή η αντιγραφή του περιεχομένου του Betarades.gr από την ιστοσελίδα μας. Τα κείμενα είναι πρωτογενή και αυθεντικά, και αποτελούν προϊόν της δουλειάς των συντελεστών της ιστοσελίδας. Για να αποφύγουμε τη χρήση του περιεχομένου μας από τρίτους, για δικά τους συμφέροντα, χωρίς δική μας ενηέρωση, δεν επιτρέπουμε την αντιγραφή περιεχομένου από το site μας. Όποιος άνθρωπος, θέλει για οποιοδήποτε λόγο να κάνει χρήση του πρωτότυπου περιεχομένου του Betarades.gr, οφείλει να επικοινωνήσει πρώτα με τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας, για να λάβει σχετική άδεια και να του παρέχουμε ό,τι του χρειάζεται. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνήσουν με το Betarades.gr στα Social Media, είτε στο e-mail, για να γίνουν κατανοητές οι ανάγκες τους και να αποφασιστεί αν θα επιτραπεί η επαναχρήση του περιεχομένου. Η χρήση του περιεχομένου μας αυτουσίου και χωρίς πρώτα να έχουμε ενημερωθεί για αυτό, δεν επιτρέπεται.

12.2 Διαχείριση online περιεχομένου

Πολλές φορές, θα συμβεί να χρειαστούν αλλαγές σε περιεχόμενο που έχει ήδη ανέβει. Υπεύθυνοι για το online περιεχόμενο είναι αυτοί που το έχουν δημιουργήσει και αυτοί αποφασίζουν για τι διαχείρισή του με την πάροδο του χρόνου. Θα πρέπει να εξετάζουν πόσο συχνά πρέπει να ενημερώνονται οι σελίδες. Για να αποφευχθεί η παραπλάνηση των αναγνωστών θα πρέπει να είναι σαφές πότε δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το περιεχόμενο. Και φυσικά πότε ενημερώθηκε για τελευταία φορά. Στις σελίδες και στα κείμενα υπάρχει ημερομηνία που φανερώνει πότε έγινε η τελευταία ανανέωσή τους. Όταν πραγματοποιείται ουσιαστική αλλαγή στο περιεχόμενο, θα πρέπει να αναφέρεται στους χρήστες με σχετική διευκρίνιση. Μόνο αν υπάρχουν νομικοί ή πάραρ πολύ σοβαροί συντακτικοί λόγοι, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το αρχείο του περιεχομένου του Betarades.gr είναι ένα μόνιμα δημόσιο. Η ύπαρξή του είναι προς εξυπηρέτηση του αναγνωστικού κοινού. Το online αρχείο δεν αφαιρείται, εκτός αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Επιπλέον, είναι φανερό πότε έχει τροποποιηθεί, αν έχει συμβεί αυτό. Για να καταργηθεί εντελώς περιεχόμενο από το αρχείο μας, θα πρέπει να υπάρχει σπουδαίος λόγος. Και σε αυτήν την περίπτωση, η κατάργηση θα είναι προς όφελος του κοινού και θα στοχεύει στην αποφυγή παραπλάνησής του. Σε αυτό συμβάλλουν νομικοί λόγοι, διάφοροι κίνδυνοι, ή σοβαρή παραβίαση των συντακτικών μας προτύπων που δεν μπορούν να διορθωθούν, παρά μόνο με την αφαίρεση του υλικού.

Όσον αφορά τα αιτήματα για κατάργηση σχολίων και άλλου περιεχομένου στα social media, θα πρέπει κανονικά να απορρίπτονται, εφόσον οι κανονισμοί και το γενικότερο πλαίσιο του Betarades.gr ή οι όροι χρήσης του site, δεν παραβιάζονται. Γενικά, δεν σβήνουμε σχόλια αν οι χρήστες δεν παρεκτρέπονται και δεν χρησιμοποιούν απρεπείς και υποτιμητικές εκφράσεις. Η κατάργηση ενός σχολίου, ή περιεχομένου, είναι η έσχατη λύση και πρέπει να υπάρχουν πολύ σοβαροί λόγοι για να γίνει κάτι τέτοιο. Πρώτα εξαντλούνται όλες οι υπόλοιπες λύσεις, και αν δεν υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε αξιοποιείται η κατάργηση περιεχομένου ή σχολίων.

12.3 Παράγοντες για κοινοποίηση περιεχομένου σε τρίτους

Όπως αναφέρθηκε, το περιεχόμενο του Betarades.gr κοινοποιείται σε τρίτα μέρη μόνο μετά από επικοινωνία του τρίτου, με τους συντελεστές της ιστοσελίδας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες που πρέπει να τηρούνται για να μπορεί να κοινοποιηθεί το περιεχόμενο. Δεν σημαίνει ότι αν τηρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, τότε κοινοποιείται σίγουρα το περιεχόμενο. Ωστόσο, πρέπει να τηρούνται σίγουρα κάποια πράγματα για να υπάρχει συνέχεια στη συζήτηση για κοινοποίηση του περιεχομένου σε τρίτα μέρη.

Αρχικά, το νομικό τμήμα εξετάζει ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων, και οι υπεύθυνοι σύνταξης εξετάζουν τις συντακτικές επιπτώσεις. Έπειτα, παίζει ρόλο η φύση του περιεχομένου και τι μπορεί να προκαλέσει στον συνεργάτη που θα το αξιοποιήσει, αλλά και στο ίδιο το Betarades.gr. Επίσης, γίνεται έρευνα για τη φύση του τρίτου μέρους και αν πληροί κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να γίνει χρησιμοποιήσει περιεχόμενό μας. Εξετάζεται και αν υπάρχει ήδη εξωτερική σχέση με το τρίτο μέρος, αν είναι δηλαδή συνεργάτης. Στη συνέχεια, βλέπουμε αν η χρήση είναι εμπορική, ή όχι. Και φυσικά, η χρήση περιεχομένου του Betarades.gr από τρίτα μέρη δεν πρέπει να υπονομεύει την αμεροληψία, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της ιστοσελίδας μας.

Τα παραπάνω πρέπει να ελεγχθούν οπωσδήποτε, αλλά δεν σημαίνει ότι αρκούν μόνο αυτά για να γίνει κοινοποίηση περιεχομένου. Την τελική απόφαση τη λαμβάνουν οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας σε θέματα σύνταξης, και σε νομικά θέματα.

13. Ανεξαρτησία από εξωτερικά συμφέροντα

Η φήμη του Betarades.gr και η ισχύς του brand name του στην Ελλάδα, βασίζονται στις θεμελιώδεις αξίες της συντακτικής ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας και της αμεροληψίας. Αυτές οι αξίες καθορίζουν τη λειτουργία του site τόσο στο εσωτερικό του, όσο και στις εξωτερικές συνεργασίες. Είναι αναγκαίο να κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του κοινού, για να προχωρήσουμε στις δραστηριότητές μας. Αυτό το καταφέρνουμε με την αμεροληψία, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία, που δεν επηρεάζονται από εξωτερικά συμφέροντα. Έτσι, διατηρούμε έναν ανεξάρτητο συντακτικό έλεγχο στο περιεχόμενό μας, για να εξασφαλιστούν τα παραπάνω.

Οι εξωτερικές δραστηριότητες και τα συμφέροντα των εξωτερικών μας συνεργατών, δεν θέτουν υπό αμφισβήτηση τη συντακτική ακεραιότητα του Betarades.gr. Εννοείται, ότι οι άνθρωποι που εργάζονται για το Betarades.gr δεν δέχονται οδηγίες για τη σύνταξη του περιεχομένου από τρίτα μέρη. Οι συμφωνίες και οι συνεργασίες της ιστοσελίδας ποτέ δεν λειτουργούν αρνητικά για την ακεραιότητα του περιεχομένου. Η μεγαλύτερή μας προτεραιότητα είναι η εμπιστοσύνη του κοινού και δεν θα το θέταμε ποτέ σε κίνδυνο, με κάποιο είδος «κατευθυνόμενου» περιεχομένου για λόγους εξωτερικών συμφερόντων.

13.1 Το πλαίσιο της προώθησης προϊόντων

Στο Betarades.gr θα δείτε να προωθούνται υπηρεσίες τρίτων μερών. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα καλύψουμε πιθανές αδυναμίες που θα εντοπίσουμε στα προϊόντα των συνεργατών μας. Ποτέ δεν θα παραπλανήσουμε το κοινό μας και δεν θα αποκρύψουμε την αλήθεια. Αντιθέτως, θα συχητήσουμε με τους συνεργάτες μας για τη βελτίωση των υπηρεσιών τους, που στο τέλος θα ωφελήσει όλα τα μέρη. Η προώθηση προϊόντων στο Betarades.gr δεν γίνεται με «κλειστά μάτια». Πάντα υπάρρχει λεπτομερής έλεγχος για τη φύση του συνεργάτη και του προϊόντος. Πρώτα διασφαλίζεται η ποιότητα και η αξιοπιστία των υπηρεσιών που πρόκειται να προωθηθούν και μετά γίνεται πράξη η συνεργασία. Σε καμία περίπτωση δεν θα γραφτεί, ή ειπωθεί, κάτι παραπλανητικό για χάρη της προώθησης υπηρεσιών τρίτων μερών, ή ακόμα και προϊόντων του ίδιου του Betarades.gr. Η προώθηση προϊόντων στην ιστοσελίδα μας γίνεται υπό πολύ αυστηρούς όρους, με γνώμονα την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα του περιεχομένου και μετά από αναλυτικό έλεγχο.

14. Η οικονομική πολιτική του Betarades.gr

Το Betarades.gr παρέχει καθημερινά μια ευρεία γκάμα πληροφοριών στο κοινό, σχετικών με το online στοίχημα και συνολικά για τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια. Οι συνεργάτες μας είναι νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα. Η ενημέρωση, ανεξαρτήτως των συνεργασιών μας, γίνεται με διαφάνεια, αξιοπίστια και εγκυρότητα. Η βασική πηγή εσόδων για το Betarades.gr στηρίζεται στη συνεγρασία με τις Στοιχηματικές Εταιρίες. Η κάθε στοιχηματική πληρώνει την ιστοσελίδα μας ανάλογα με τις συμφωνίες που έχουν γίνει με τον κάθε πάροχο. Οι αναγνώστες οδηγούνται στις στοιχηματικές μέσω συγκεκριμένων links που υπάρχουν στο Betarades.gr και είναι της μορφής https://www.betarades.gr/goto/.

14.1 Business model και ακεραιότητα στο περιεχόμενο

Έχει ειπωθεί αρκετές φορές σε αυτήν την πολιτική, αλλά είναι αναγκαίο να τονιστεί και εδώ. Το ότι συνεργαζόμαστε με τις Στοιχηματικές Εταιρίες δεν σημαίνει ότι χάνεται η ακεραιότητα του περιεχομένου μας. Κάθε άλλο, ελέγχουμε πάρα πολύ προσεκτικά τα προϊόντα που πρόκειται να προωθήσουμε και το πράττουμε αυτό, μόνο όταν κρίνουμε ότι συμφέρει το κοινό μας. Δεν επηρεαζόμαστε ούτε στο ελάχιστο από τους bookmakers για το τι θα πούμε και τι θα γράψουμε. Το συνεργατικό μοντέλο που ακολουθούμε δεν σχετίζεται με το περιεχόμενο και δεν κλονίζει καθόλου τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει με το κοινό. Γράφουμε την αλήθεια, με πραγματικές πληροφορίες, και δεν παραλείπουμε πιθανά μειονεκτήματα λόγω συνεργασιών.

15. Ο υπεύθυνος στοιχηματισμός

Το Betarade.gr έχει ως αντικείμενο ενασχόλησης το διαδικτυακό στοίχημα, και τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια στο σύνολό τους. Ωστόσο, τα αντιμετωπίζει όπως πρέπει να αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος. Σαν μέσα διασκέδασης και ψυχαγωγίας, και όχι σαν μέσα οικονομικής επιβίωσης και ως σίγουρες πηγές εσόδων. Όλο το νόημα, είναι οι παίκτες να βλέπουν το στοίχημα σαν μια απολαυστική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει ωραίες στιγμές. Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει κάποιος να έχει στόχο τον βιοπορισμό μέσω του στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών. Το Betarades.gr τονίζει διαρκώς τη σημασία του υπεύθυνου στοιχηματισμού. Παροτρύνουμε διαρκώς τους αναγνώστες να βλέπουν τα τυχερά παιχνίδια μόνο ως μέσα ψυχαγωγίας, για να αποφύγουν τον εθισμό και τις αρνητικές συνέπειές του. Ο καθένας παίζει μέχρι εκεί που μπορεί, αυτό που λέμε «το… περίσσευμα του περισσεύματος»! Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τον υπεύθυνο στοιχηματισμό και τη σημασία του εδώ.

15.1 Το στοίχημα ως διασκέδαση

Όπως θα δείτε, και στα γραφόμενα του Betarades.gr αλλά και στα βίντεο, το στοίχημα δεν αντιμετωπίζεται ως μέσο επιβίωσης. Αντιθέτως, το αντιμετωπίζουμε σαν έναν τρόπο διασκέδασης, αφού δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παιχνίδι. Έτσι πρέπει να το βλέπει το κοινό, και αυτό τονίζεται συνεχώς από τους συντελεστές τους Betarades.gr. Το κλίμα που επικρατεί στην ενασχόληση με το στοίχημα σε όλες τις δραστηριότητες του Betarades.gr, κάνει ξεκάθαρο ότι είναι εξόχως σημαντικό οι παίκτες να βλέπουν τα τυχερά παιχνίδια σαν μέσα ψυχαγωγίας. Οτιδήποτε άλλο, μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες. Ο υπεύθυνος στοιχηματισμός βοηθάει τα μέγιστα για την αποφυγή του εθισμού και των λοιπών προβλημάτων.

15.2 Αντιμετώπιση εθισμού

Κάποιες φορές, υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι ένας παίκτης έχει εθιστεί στα τυχερά παιχνίδια. Το Betarades.gr έχει στόχο να βοηθάει και αυτούς τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους. Στη σελίδα για τον υπεύθυνο στοιχηματισμό βλέπετε ποιά είναι τα σημάδια που δείχνουν εθισμό στα τυχερά παιχνίδια. Αν αντιληφθείτε κάτι τέτοιο, τότε πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα σε ανθρώπους που μπορούν να σας βοηθήσουν. Περισσότερες πληροφορίες για προγράμματα θεραπείας και τηλεφωνικές γραμμές για απευθείας βοήθεια, θα βρείτε στις παρακάτω ιστοσελίδες:

 • www.gamcare.org.uk
 • www.gamblingtherapy.org
 • www.gamblersanonymous.org.uk
 • http://www.kethea-alfa.gr/
 • http://www.ask.org.cy/el/page/home

Το Betarades.gr φροντίζει να επισημαίνει συνέχεια ότι το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια υπάρχουν για να μας διασκεδάζουν, και τίποτα παραπάνω. Ωστόσο, η ιστοσελίδα μας επικοινωνεί και τους τρόπους που θα βοηθηθεί κάθε άνθρωπος που αντιλαμβάνεται ότι δεν βαδίζει στον σωστό δρόμο και νιώθει ότι έχει εθιστεί. Η δράση μας στοχεύει στο να ενισχυθεί η προσπάθεια ώστε κάθε άνθρωπος που ασχολείται με τα τυχερά παιχνίδια, να έχει ασφαλείς και ευχάριστες εμπειρίες.