Η «γέννηση» της απόδοσης

Θεωρία στοιχήματος

Μπορεί το στοίχημα να είναι στις ζωές αρκετών ανθρώπων, ωστόσο πόσοι πραγματικά γνωρίζουν τι σημαίνει η απόδοση που έχουν μπροστά τους; Εκφράσεις όπως «έβαλε φυλακή τον μπουκ» ή «ο μπουκ κοιμήθηκε», ακούγονται διαρκώς από παίκτες του στοιχήματος.

Τι είναι όμως ο bookmaker, ποια είναι η ακριβής ενασχόληση του και γιατί πρέπει να τον έχουμε στις ζωές μας; Ο μπουκ δεν είναι τίποτα περισσότερο απ’ τον άνθρωπο (ή τον αλγόριθμο;) που εκτιμά τα αθλητικά γεγονότα και αποφασίζει για τις αποδόσεις που προσφέρει μια στοιχηματική εταιρία που σέβεται τον εαυτό της.

Δεν είναι προνόμιο όλων των εταιριών, αφού μόνο οι πραγματικά μεγάλες και διαδεδομένες εταιρίες έχουν από πίσω τους ομάδες ανθρώπων που προχωρούν σε εκτιμήσεις και αποφασίζουν για τις αποδόσεις, την ίδια στιγμή που αρκετές, πιο μικρές, Στοιχηματικές Εταιρίες έχουν αναθέσει την εν λόγω δουλειά σε ομάδες στατιστικής ανάλυσης.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Αυτές οι ομάδες ανθρώπων εργάζονται καθημερινά προκειμένου να καταλήξουν τις αποδόσεις που καταλήγουν να προσφέρουν στους πελάτες. Η αρχή γίνεται με τις «καθαρές» αποδόσεις που προκύπτουν από πανίσχυρα λογισμικά ηλεκτρονικών υπολογιστών. Που λαμβάνουν υπ’ όψιν τους ανεπτυγμένα στατιστικά και καταλήγουν στις πρώτες αποδόσεις.

Ο ανθρώπινος παράγοντας

Κάπου εκεί μπαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας, δηλαδή στοιχεία μη μετρήσιμα για το pc. Αυτά είναι οι ειδήσεις, απουσίες, τραυματισμοί, τιμωρίες, το κλίμα στην κάθε ομάδα, το κίνητρο. Επίσης, πάντα προστίθεται και η προσωπική αίσθηση του κάθε μπουκμέικερ. Από εκεί και πέρα, υπάρχει και η γκανιότα, η οποία εγγυάται στην στοιχηματική εταιρία το κέρδος της. Για παράδειγμα, ένα αμφίρροπο παιχνίδι θα έπρεπε να έχει αποδόσεις 2.80 – 3.60 – 3.10. Ωστόσο, ξέρετε καλά ότι δεν πρόκειται να τις δείτε. Αντ’ αυτών, θα δείτε 2.50 – 3.40 – 2.80, αφού μπαίνει η γκανιότα.

Επίσης γνωστό είναι ότι οι αποδόσεις δεν είναι σταθερές. Αλλάζουν για πολλούς λόγους, όπως μια λανθασμένη πληροφορίας, τραυματισμοί, αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα. Όταν ο μπουκ εκτιμά ότι συντρέχει λόγος, μεταβάλλει την απόδοση, με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της εταιρίας και να μην την εκθέσει.

Βέβαια, υπάρχουν και οι εταιρίες που επιλέγουν μη διαφοροποιήσουν τις αποδόσεις εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί το μαζικό ποντάρισμα και προσελκύοντας περισσότερο κόσμο και άρα περισσότερο ποντάρισμα. Μ’ αυτήν την τακτική όμως, κινδυνεύουν να χάσουν… πολλά.

Δείτε τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες