Θεωρία στοιχήματος: Συνδυαστικά στοιχήματα

Ανανεώθηκε:
Θεωρία στοιχήματος

To στοίχημα έχει εξελιχθεί τρομερά από τότε που παρουσιάστηκε στο ελληνικό κοινό και συνεχίζει να εξελίσσεται κάθε χρόνο. Ένας τομέας στον οποίο η εξέλιξη είναι διαρκής και πολύ ελκυστική για τους παίκτες είναι ο αριθμός των προσφερόμενων αγορών για κάθε αγώνα και ειδικά για το ποδόσφαιρο που είναι προφανώς το πλέον δημοφιλές άθλημα στον πλανήτη. Στο σημερινό μας άρθρο θα ασχοληθούμε με τη νέα μόδα των συνδυαστικών στοιχημάτων. Πως τα χρησιμοποιούμε και τι πρέπει να προσέξουμε.

Το μακρινό 2000 όταν και πήραμε στα χέρια μας το πρώτο κουπόνι, οι επιλογές για ποντάρισμα ήταν περιορισμένες. 1Χ2, Over/Under και Ημίχρονα/Τελικά κατά βάση. Προστέθηκαν οι σκόρερς, τα ακριβή σκορ, τα κόρνερ, οι κάρτες και οι αγορές αυξάνονται διαρκώς. Τα τελευταία χρόνια οι παίκτες στοιχήματος έχει τη δυνατότητα να συνδυάσουν μερικές από τις προαναφερθείσες αγορές και ακόμη πιο σπάνιες σε ένα δελτίο. Τα λεγόμενα συνδυαστικά στοιχήματα, που αν χρησιμοποιηθούν σωστά, εκτός από ιδιαιτέρως ψυχαγωγικά, μπορούν να αποδειχθούν επικερδή.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Προφανώς όσο μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών έχουμε τόσο το καλύτερο. Και ειδικά όταν έχουμε τη δυνατότητα να συνδυάσουμε σημεία από ένα παιχνίδι ακόμη καλύτερα. Είναι πολλές οι φορές που “διαβάζουμε” σωστά ένα παιχνίδι. Γνωρίζουμε καλά τις ομάδες, τις έχουμε παρακολουθήσει πολλάκις, γνωρίζουμε τους παίκτες, τα χαρακτηριστικά τους και τις τάσεις και προφανώς είμαστε σωστά ενημερωμένοι για την κατάσταση τους. Έχουμε αυτοπεποίθηση για ένα παιχνίδι και την πιθανή έκβασή του. Όχι μόνο ως προς το αποτέλεσμα, αλλά γενικά σε όλους τους τομείς. Προβλέπουμε ότι θα έχει γρήγορο ή αργό ρυθμό, προβλέπουμε έντονη πίεση από μία ομάδα, προβλέπουμε νεύρα από τους ποδοσφαιριστές κ.ο.κ.

Τότε τα συνδυαστικά στοιχήματα είναι η ιδανική επιλογή. Μπορούμε για παράδειγμα να επιλέξουμε ένα μεγάλο φαβορί σε συνδυασμό με ειδικά στοιχήματα και να αυξήσουμε την απόδοσή του. Το 1.20 μπορεί να γίνει 1.90 αν συνδυάσουμε με σύνολο τερμάτων και η απόδοση μπορεί να εκτοξευθεί αν προσθέσουμε επιλογές όπως το σύνολο κόρνερ (με το σκεπτικό πως θα υπάρξει έντονη πίεση από το φαβορί), ή το σύνολο καρτών (όταν περιμένουμε πολλά σκληρά φάουλ από το αουτσάιντερ).

Συμπέρασμα

Κλείνοντας σιγά-σιγά, το πλεονέκτημα των συνδυαστικών στοιχημάτων έγκειται στα παιχνίδια για τα οποία έχουμε σφαιρική άποψη. Σε τέτοια παιχνίδια προκύπτει αξία από το συνδυασμό αγορών και με μικρό ποντάρισμα παίρνουμε μεγάλη αξία. Καταλυτική υποσημείωση: να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση για όλους τους εμπλεκόμενους του αγώνα, ακόμη και για εξωγενείς παράγοντες, όπως την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, τον καιρό, το βαθμολογικό κίνητρο, ακόμη και τον διαιτητή.

Σε συνάρτηση με τα παραπάνω, τα συνδυαστικά στοιχήματα δεν έχουν καμία αξία αν τα παίζουμε στα τυφλά ή περίπου στα τυφλά. Είναι γνωστό το πόσο δύσκολο έχει γίνει το στοίχημα τα τελευταία χρόνια, αφού η ψαλίδα των ομάδων έχει κλείσει δραματικά και κανένα αποτέλεσμα δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη. Είναι δύσκολο να εντοπίσουμε ένα σημείο από μόνο του, πόσο μάλλον αν θέλουμε να συνδυάσουμε σημεία από ένα παιχνίδι.

Τα συνδυαστικά στοιχήματα έχουν αξία όταν έχουμε πλήρη ενημέρωση για ένα παιχνίδι. Δεν τα παίζουμε σε αγώνες με ομάδες που παρακολουθήσαμε δυο φορές μέσα στη σεζόν ή γνωρίζουμε 2-3 παίκτες. Η απόδοση που μπορούμε να “χτίσουμε” με το συνδυασμό αγορών είναι ελκυστική, αλλά αν γίνεται με ελλιπή γνώση των μεταβλητών του εκάστοτε αγώνα η απόδοση είναι μάταιη.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα