Θεωρία στοιχήματος: Πως να ξεπεράσεις ένα άσχημο σερί

Ανανεώθηκε:
Θεωρία στοιχήματος

Οι περισσότεροι παίκτες στοιχήματος, ακόμη και αυτοί που ασχολούνται επαγγελματικά, θα παραδεχθούν ότι δεν παίζουν στοίχημα μόνο για να κερδίσουν ποσά. Το μεγαλύτερο κίνητρό τους είναι η αίσθηση της επιτυχίας μετά από ένα κερδισμένο στοίχημα, η αίσθηση της σωστής πρόβλεψης.

Κανείς παίκτης δεν μπορεί να κερδίσει όλα τα στοιχήματα του, το να κρατά όμως την αυτοσυγκράτησή του μετά από ένα χαμένο ποντάρισμα είναι ζωτικής σημασίας. Η ικανότητα να σταθείς στο ύψος σου μετά από μία χαμένη πρόβλεψη ή ακόμη χειρότερα μετά από μία σειρά χαμένων στοιχημάτων είναι ένας κομβικός παράγοντας για το μακροχρόνιο bakroll σου.

Η στοιχηματική ψυχολογία έχει αφιερώσει άπειρα κεφάλαια στο πως μπορεί να ξεπεραστεί ένα σερί χασούρας. Μακρόχρονη εμπειρία έχει διδάξει στις στοιχηματικές ότι τότε οι παίκτες είναι πιο ευάλωτοι από ποτέ. Απώλεια της αυτοσυγκράτησης μετά από 3 ή 4 χαμένα στοιχήματα μπορεί να οδηγήσει σε λάθος αποφάσεις, όπως η αύξηση των πονταρισμάτων. Το να καταφέρει κανείς να ελέγξει τα συναισθήματά του μετά από ήττες είναι δίχως αμφισβήτηση το σημαντικότερο κομμάτι αυτό-βελτίωσης.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Οι 3 βασικές κατηγορίες παικτών

Πριν δούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ξεπεράσουμε ένα αρνητικό σερί, πρώτα πρέπει ο καθένας να βάλει τον εαυτό του σε μία από τις τρεις βασικές κατηγορίες παικτών στοιχήματος.

“Casual” παίκτης: Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τότε συνήθως παίζεις στοίχημα περιστασιακά και ξοδεύεις λίγα χρήματα σε αυτό. Βλέπεις το στοίχημα ως ένα ψυχαγωγικό χόμπι και συνήθως παίζεις μαζί με φίλους τα παιχνίδια που πρόκειται να δείτε στην τηλεόραση. Η καλύτερη συμβουλή για τη συγκεκριμένη κατηγορία παικτών είναι να ορίσεις ένα χρηματικό ποσό για το παιχνίδι σου και ποτέ μην το ξεπεράσεις.

Επαγγελματίας: Αν θεωρείς τον εαυτό σου επαγγελματία στο στοίχημα τότε έχεις καταφέρει να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου. Έτσι γνωρίζεις πως να αντιδράς αν χάσεις άσχημα και παρομοίως δεν συναρπάζεσαι με μία νίκη. Το bankroll σου είναι στρατηγικά καθορισμένο και έχει ξεκάθαρο πλάνο για τα πονταρίσματά σου, από το οποίο δεν ξεφεύγεις ποτέ και δεν ποντάρεις δίχως λεπτομερή ανάλυση.

Παρορμητικός παίκτης: Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη κατηγορία παικτών. Κάποιοι τους θεωρούν εθισμένους στο στοίχημα. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία παίζεις καθημερινά δίχως ξεκάθαρο πλάνο. Αν κερδίσεις ανεβάζεις το ποντάρισμα και αν χάσεις το μειώνεις.

Όλοι οι παίκτες ακόμη και οι καλύτεροι του είδους συχνά χάνουν τα στοιχήματά τους. Το χαμένο δελτίο είναι μία συνήθης κατάσταση για τους περισσότερους, αλλά το πως διαχειρίζεται κανείς τη χασούρα κάνει τη διαφορά. Η ψυχολογία του στοιχήματος περιέχει τον όρο “συναισθηματικός έλεγχος”. Αν δεν αντέχεις να χάνεις γενικά στη ζωή σου, τότε το στοίχημα δεν είναι καλή ιδέα. Αν έχεις μεγάλο “εγώ” τότε το στοίχημα δεν είναι για σένα.

3 βήματα για να ξεπεράσεις ένα άσχημο σερί

  1. Κάνε ένα διάλειμμα: Αυτή είναι μία πολύ απλή συμβουλή, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις βοηθά σημαντικά. Όταν παίζεις στοίχημα συνέχεια, αρχίζεις και βλέπεις ευκαιρίες εκεί που δεν υπάρχουν. Το να μειώσεις τη δράση, να σταματήσεις το στοίχημα για ένα διάστημα θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις και να αναθεωρήσεις την τακτική σου με ψύχραιμη ματιά.
  2. Ανάλυσε τη στοιχηματική σου θεωρία: Έχεις την αίσθηση ότι ακολουθείς μία τακτική που δεν δουλεύει; Τότε θέλει αναθέωρηση. Αν ο τρόπος που επιλέγεις τα παιχνίδια ήταν ασφαλής στο ξεκίνημα, μετά από ένα αρνητικό σερί η τακτική σου θα έχει “τρύπες”. Μην επιμένεις στον αρχικό τρόπο παιχνιδιού, επειδη δεν μπορείς να παραδεχθείς ότι έκανες λάθος. Δες το ιστορικό των πονταρισμάτων σου και αναθεώρησε τις αποφάσεις σου.
  3. Ξεπέρασέ το: Εύκολο να το λες δύσκολο να το κάνεις και ακόμη πιο δύσκολο να το καταλάβεις. Σε κάποιες περιόδους μπορεί να χάνεις παρότι οι επιλογές σου βγήκαν μέσα από μελέτη και ανάλυση. Αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει την στοιχηματική σου ψυχολογία. Άλλωστε σίγουρα έχουν υπάρξει και στοιχήματα τα οποία κέρδισαν ενώ δεν το άξιζες στην πραγματικότητα.

Bet365 – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την κορυφαία στοιχηματική