Θεωρία στοιχήματος: Μακροχρόνια πονταρίσματα

Ανανεώθηκε:
Θεωρία στοιχήματος

Το στοίχημα δεν είναι σπριντ, είναι μαραθώνιος. Όσοι ασχολούνται σοβαρά γνωρίζουν πως το #1 στοιχείο για να καταφέρει κανείς να το μετατρέψει σε μία επικερδή ασχολία είναι η υπομονή. Είναι στοιχείο που σίγουρα χρειάζεται στα μακροχρόνια στοιχήματα, τα οποία θα αναλύσουμε στο παρακάτω άρθρο. Πώς ποντάρουμε, τι εξετάζουμε πριν παίξουμε και πότε πραγματικά αξίζουν;

Δείτε τα φαβορί του Euro 2021

Ψάχνουμε την αξία

Όπως και σε όλες τις στοιχηματικές μας επιλογές αναζητούμε την απόδοση που έχει το μεγαλύτερο ανταποδοτικό όφελος. Δεν παίζουμε ΠΡΟΠΟ, αλλά στοίχημα και οι αποδόσεις παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ειδικά στα μακροχρόνια πονταρίσματα η απόδοση είναι ακόμη πιο βασικός παράγοντας. Αφενός διότι για να έχουμε την υπομονή να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η επιλογή μας θέλουμε υψηλή απόδοση που θα αξίζει τη χρονική επένδυση, αφετέρου μόνο έτσι αξίζει αφού όταν ποντάρουμε σε μία επιλογή διάρκειας μηνών πολλά μπορούν να αλλάξουν.

Η αξία της απόδοσης παίζει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο σε αθλήματα που οι τραυματισμοί και οι απουσίες παίζουν σημαντικό ρόλο. Αυτό ισχύει σε μικρότερο βαθμό στο ποδόσφαιρο. Σίγουρα αν τραυματιστεί ή πάρει μεταγραφή το αστέρι μίας ομάδας οι πιθανότητες επιβεβαίωσης μειώνονται, αλλά σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με το μπάσκετ, το NFL ή το τένις.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πότε ποντάρουμε

“Timing is everything” λένε οι Αμερικάνοι και έχουν απόλυτο δίκιο. Αυτό ισχύει και στα μακροχρόνια πονταρίσματα. Αρχικά θα πρέπει να έχουμε εικόνα για την ομάδα που θα ποντάρουμε και για τις ανταγωνίστριές της. Δεν μπορούμε για παράδειγμα να παίξουμε πρωταθλητή δίχως να έχουμε δείγματα των ομάδων. Έστω κι αν έχουμε εμπεριστατωμένη άποψη για την περασμένη σεζόν. Κάθε ομάδα αντιδρά διαφορετικά μετά από διακοπή και οφείλουμε να δούμε πως έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Επίσης, δεν μπορούμε να ποντάρουμε πριν ολοκληρωθούν οι μεταγραφές σε ένα πρωτάθλημα. Είναι μεγάλο το ρίσκο να επιλέξουμε μακροχρόνια επιλογή πριν τη λήξη του μεταγραφικού παζαριού καθώς μία κομβική μετακίνηση μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και κατά συνέπεια τις αποδόσεις.

Μία ενδεικτική περίοδος για ποντάρισμα σε πρωταθλητές είναι στις αρχές Φλεβάρη. Όταν έχουν τελειώσει οι μεταγραφές και μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Φυσικά αν υπάρχει αξία στην επιλογή μας, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που από το ξεκίνημα του έτους έχουν διαμορφωθεί μη αναστρέψιμες καταστάσεις.

Πολύ δημοφιλή επίσης είναι τα μακροχρόνια πονταρίσματα στο Champions και το Europa League. Εδώ εμπίπτει απόλυτα το παραπάνω κριτήριο. Δεν μπορούμε να ποντάρουμε πριν το Φλεβάρη. Οι ομάδες έχουν διαφορετικές περιόδους φορμαρίσματος και ένα σύνολο που “πετάει” στους ομίλους, μπορεί να μην είναι το ίδιο αποτελεσματική όταν έρθουν τα καθοριστικά νοκ άουτ παιχνίδια.

Μελετούμε το πρόγραμμα/διασταυρώσεις

Πολύ σημαντικός παράγοντας στην επιλογή μακροχρόνιου στοιχήματος παίζει πάντα το πρόγραμμα των ομάδων. Στην περίπτωση των πρωταθλημάτων φυσικά το πρόγραμμα είναι ίδιο για όλους, αλλά εφόσον ακολουθήσουμε την παραπάνω συμβουλή και ποντάρουμε μεσούσης της σεζόν είναι υψίστης σημασίας να μελετήσουμε τα εναπομείναντα παιχνίδια της ομάδας που μας ενδιαφέρει και των έτερων διεκδικητών. Συχνά βρίσκουμε ευκαιρίες με ομάδες που έχουν βαθμολογικό μειονέκτημα, αλλά τελειώνουν τη σεζόν με βατό πρόγραμμα.

Κάτι ανάλογο ισχύει και στην περίπτωση των μακροχρόνιων στοιχημάτων που περιλαμβάνουν νοκ άουτ παιχνίδια, είτε μιλάμε για ποδόσφαιρο είτε για μπάσκετ κ.ο.κ.  Στις διοργανώσεις της UEFA συνήθως γνωρίζουμε τα ζευγάρια και των επόμενων γύρων από νωρίς. Συχνά διαμορφώνεται ένα πιο ευνοϊκό μονοπάτι, το οποίο οφείλουμε να εντοπίσουμε και να ποντάρουμε καταλλήλως.

Αποφεύγουμε τα παρολί

Όπως και στο κανονικό ημερήσιο ή εβδομαδιαίο στοίχημα, έτσι και στα μακροχρόνια τα παρολί δεν συνίστανται για σταθερές νίκες. Ο βαθμός δυσκολίας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στο στοίχημα και το σοφότερο ποντάρισμα είναι τα μονά. Ειδικά στα μακροχρόνια στοιχήματα αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο. Ψάχνουμε την ευκαιρία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα προβλέποντας πολλές παραμέτρους που ισχύουν και μπορούν προκύψουν. Αυτό από μόνο του είναι δύσκολο για μία επιλογή, πόσο μάλλον για πολλές μαζί. Και εν κατακλείδι, είναι κρίμα να περιμένουμε μήνες για να επιβεβαιωθεί μία επιλογή μας για να μην την πληρωθούμε επειδή τη συνδυάσαμε με άλλη.

Φυσικά και στην περίπτωση των μακροχρόνιων τα παρολί είναι ψυχαγωγικά καθώς αυξάνουν την απόδοση. Όποιος τα επιλέγει θα πρέπει να αντιληφθεί τη δυσκολία επιβεβαίωσης τους και να παίξει μικρότερα ποσά από το συνηθισμένο του bet.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ