Στοιχηματική θεωρία: Οι «παγίδες» του live

Ανανεώθηκε:
Θεωρία στοιχήματος

Εδώ και αρκετό καιρό, το live betting έχει μπει για τα καλά στη ζωή του «παίκτη». Δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν να περιμένουν την εξέλιξη των αγώνων και επιλέγουν να ποντάρουν ανάλογα με το πώς διαμορφώνεται το σκηνικό. Θα έχετε ακούσει για παράδειγμα την έκφραση: «δε βγαίνει κάτι (σημείο ή άλλη επιλογή), ωστόσο θα περιμένουμε το live». Αυτό συμβαίνει κυρίως σε αναμετρήσεις, όπου υπάρχει αγωνιστική ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες και δεν προκύπτει «καθαρό» σημείο ή τυχαίνει να αλληλοεξουδετερώνονται οι τάσεις τους προς Under, Over, NG ή G/G.

Αρκετοί λοιπόν, κάνουν υπομονή μέχρι τη σέντρα και αναμένουν μια εξέλιξη που θα τους ωθήσει σε live ποντάρισμα. Ποιες είναι όμως αυτές οι εξελίξεις και γιατί θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί; Είναι η κίνηση ενός προπονητή να «πετάξει» στο γήπεδο έναν επιθετικό παραπάνω τέτοιου είδους εξέλιξη; Η αλήθεια είναι ότι συνηθίζεται πάρα πολύ όταν «στραβώνει» ένα παιχνίδι να εμφανίζονται «λαγοί» απ’ τα καπέλα των κόουτς. Οι παίκτες παρασύρονται και θεωρούν ότι αυτό αλλάζει την υφή της αναμέτρησης και ποντάρουν υπέρ της ομάδας που αναζητά το γκολ. Δεν είναι παράλογη σαν σκέψη, αφού ο παίκτης που έρχεται απ’ τον πάγκο είναι ξεκούραστος, μπαίνει σε σημείο όπου συνηθίζεται να σημειώνονται γκολ (μετά το 65’), είναι πιθανό να αντιληφθεί πιο γρήγορα λάθος της αντίπαλης άμυνας.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Βέβαια, δεν είναι μόνο οι επιθετικοί που αλλάζουν τα δεδομένα. Μια ομάδα μπορεί να αποδεχτεί τη μοίρα της και να επιλέξει έναν στόπερ, προκειμένου να «κλειδώσει» την εξασφάλιση ενός θετικού αποτελέσματος. Και αυτό είναι μια κίνηση που μας δείχνει προς τα πού θα πάει ένα παιχνίδι (οπισθοχώρηση της ομάδας που έκανε την αλλαγή, πίεση του αντιπάλου). Ωστόσο, μετρήσεις και έρευνες έχουν δείξει ότι οι πιθανότητες μιας ομάδας να σκοράρει δεν αυξάνονται λόγω εισόδου ενός εξτρά επιθετικού στο γήπεδο. Ξέρουμε άλλωστε, όλοι πολύ καλά, ότι το ενδεχόμενο να σκοράρει ο εν λόγω παίκτης είναι εξαιρετικά λίγες. Ακόμη κι αν η ομάδα του όμως τελικά τα καταφέρει και βρει δίχτυα, τα στατιστικά αναφέρουν ότι αυτό θα συνέβαινε ούτως ή άλλως, λόγω της ανωτερότητας επί του αντιπάλου και όχι λόγω της αλλαγής.

Σαφώς και είναι πολλά και διαφορετικά τα δεδομένα που μπορούν να αλλάξουν την έκβαση του αγώνα, όμως οι παίκτες του στοιχήματος θα πρέπει να δίνουν βάση σε αυτούς και δεν θα πρέπει να παρασύρονται από το συναίσθημα.

Σε πολλές περιπτώσεις το live στοιχημα μπορεί να αποδειχθεί επικερδές. Για παράδειγμα ένας τρόπος για αξιόλογες αποδόσεις είναι το ποντάρισμα στα φαβορί που είτε έχουν μείνει στην ισοπαλία για μεγάλο χρονικό διάστημα του αγώνα είτε έχουν βρεθεί πίσω στο σκορ από μια κατώτερου επιπέδου ομάδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι αποδόσεις των μεγάλων φαβορί αυξάνονται κατακόρυφα και εκεί υπάρχει πραγματική αξία, αφού σε ένα μεγάλο ποσοστό οι μεγάλες ομάδες παίρνουν αυτό που θέλουν. Γι’ αυτό λέγονται και μεγάλες ομάδες.

Μία ακόμη περίπτωση που θα βρει κανείς στο live betting είναι το Over. Υπάρχουν αγώνες που τους παρακολουθούμε και βλέπουμε έναν άναρχο ρυθμό με την ομάδα που βρίσκεται πίσω στο σκορ να αναζητά απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης ή της ανατροπής. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις η μπάλα πάει πάνω κάτω και η ομάδα που κυνηγά αφήνει μεγάλα κενά στην άμυνα. Συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις βρίσκουμε αξία στο ποντάρισμα να επιτευχθεί και άλλο γκολ.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Παγίδες του live betting

Οι κίνδυνοι από το live στοίχημα εμπίπτουν στην αφθονία άμεσων επιλογών. Όλες πλέον οι στοιχηματικές προσφέρουν 24 ωρες το 24ωρο επιλογές για ζωντανό ποντάρισμα και συχνά οι παίκτες πέφτουν στην παγίδα του συνεχούς παιχνιδιού δίχως να δίνουν βάση στις τάσεις και τις δυναμικές των ομάδων. Οι παίκτες παρασύρονται και ποντάρουν σε ομάδες που δεν ξέρουν ούτε τους παίκτες, ούτε τις συνθήκες που διεξάγονται οι αναμετρήσεις. Αυτό είναι και το μεγάλ λάθος. Το live στοίχημα έχει μεγάλα πλεονεκτήματα, όπως αναφέραμε παραπάνω και συχνά βρίσκουμε αξία σε παιχνίδι με σημεία και γκολ, όμως για να έχει ο παίκτης κέρδος από το live betting θα πρέπει να είναι συνετός και να μην ξεφεύγει, είτε από πλεονεξία είτε από το συναίσθημα λόγω κάποιου προηγούμενου χαμένου δελτίου.

Δείτε τις Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες στην Ελλάδα (Κλικ Εδώ)