Στοίχημα: Πώς διαμορφώνονται οι αποδόσεις

Ανανεώθηκε:
Θεωρία στοιχήματος

Το στοίχημα εξελίσσεται σε όλους τους τομείς του, και για να βγαίνει το αποτέλεσμα που βλέπουμε στις οθόνες μας, από πίσω δουλεύει πλήθος ανθρώπων. Εξάλλου, μόνο έτσι θα μπορούσαν να λειτουργούν όλα στην εντέλεια. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος μεταξύ των στοιχηματικών εταιριών και αυτές εργάζονται όλο και περισσότερο για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν και να προσελκύσουν το κοινό.

Ένα κομμάτι του στοιχήματος γύρω από το οποίο γίνονται μεγάλες διεργασίες, είναι οι αποδόσεις. Αρκετό καιρό πριν τα τις αναμετρήσεις, στις πλατφόρμες των εταιριών είναι δημοσιευμένες οι αποδόσεις των επιλογών. Η διαδικασία διαμόρφωσης των αποδόσεων δεν είναι εύκολη. Αντίθετα, είναι σύνθετη και απαιτεί ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή από πλευράς bookmakers.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Αρχικά, να σημειωθεί ότι bookmakers είναι οι άνθρωποι που αποφασίζουν το ύψος των αποδόσεων, για λογαριασμό της εκάστοτε εταιρίας. Ωστόσο, πρώτα από όλα, η δουλειά γίνεται από πανίσχυρα λογισμικά. Αυτά, λαμβάνοντας υπόψιν πληθώρα δεδομένων και στατιστικών, βγάζουν τις αρχικές αποδόσεις για κάθε παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, αρχίζει η ανθρώπινη παρέμβαση.

Οι bookmakers λοιπόν, μελετάνε προσεκτικά διάφορους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του αγώνα και συνεπώς το στοίχημα. Τέτοιοι είναι η φόρμα των ομάδων, οι μεταγραφές-αποχωρήσεις, το κλίμα, το κίνητρο, το «βάρος» της φανέλας, οι τραυματισμοί και η γενική ειδησεογραφία. Έτσι, αλλάζουν τις αποδόσεις που έχουν προκύψει από τα λογισμικά.

Φυσικά, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η κρίση, η αίσθηση του bookmaker. Η προσωπική άποψη των ανθρώπων που ορίζουν τις αποδόσεις είναι καθοριστική για τη διαμόρφωση αυτών. Επομένως, μετά τα λογισμικά, τις πρόσφατες ειδήσεις και την προσωπική άποψη του bookmaker, η επεξεργασία ολοκληρώνεται και οι αποδόσεις είναι στον «αέρα».

Εννοείται, πως από κάθε set αποδόσεων, η στοιχηματική εταιρία πρέπει να έχει κέρδος. Με ένα παράδειγμα, αυτό θα γίνει πιο κατανοητό. Ας πούμε, ότι υπάρχει η αναμέτρηση ΛίβερπουλΤσέλσι.

Μετά από όλη τη διεργασία, οι bookmakers καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η Λίβερπουλ είναι το φαβορί και οι πιθανότητες για την έκβαση του αγώνα είναι οι εξής:

Λίβερπουλ: 40% Απόδοση: 2.5

Ισοπαλία: 32% Απόδοση:  3.12

Τσέλσι: 28% Απόδοση: 3.57

Όμως, σε αυτήν την περίπτωση, αν πονταριστούν για παράδειγμα 40 ευρώ στον «άσο», 32 στο «Χ» και 28 στο «διπλό», η εταιρία εισπράττει 100 ευρώ και ό,τι και αν συμβεί θα κληθεί να επιστρέψει 100 ευρώ.

Έτσι, οι bookmakers διαμορφώνουν διαφορετικά τις αποδόσεις και προκύπτουν τα παρακάτω νούμερα:

Λίβερπουλ: 2.4

Ισοπαλία: 2.9

Τσέλσι: 3.3

Κάπως έτσι, οι εταιρίες διασφαλίζουν ότι σε κάθε αναμέτρηση, ό,τι και αν συμβεί σε αυτή, θα έχουν έστω ένα μικρό κέρδος. Αυτό το φαινόμενο, είναι η γνωστή γκανιότα. Συχνά, ανάλογα με τη χώρα δραστηριότητάς τους, ειδικά σε αγώνες εθνικών ομάδων, οι bookmakers προσφέρουν σε τιμές φαβορί την ομάδα που η νίκη της θα ικανοποιούσε περισσότερο το κοινό. Αυτό το πράττουν, για να μαγνητίσουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου.

Stoiximan – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την κορυφαία στοιχηματική

Σε κάθε περίπτωση, γίνεται αντιληπτό ότι η διαδικασία διαμόρφωσης των αποδόσεων στο στοίχημα είναι περίπλοκη. Είναι ένας συνδυασμός της «απόφασης» των μηχανημάτων, και φυσικά της ανθρώπινης παρέμβασης. Η κρίση, το προσωπικό αίσθημα των bookmakers κάνει τη διαφορά και μετά από αρκετή δουλειά, οι αποδόσεις είναι διαθέσιμες στις πλατφόρμες των στοιχηματικών εταιριών.