Πώς να αντιμετωπίσετε ένα αρνητικό σερί στο στοίχημα

Ανανεώθηκε:
Θεωρία στοιχήματος

Όσοι ασχολείστε με το στοίχημα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για τα αρνητικά σερί που θα έρθουν. Γιατί αυτό, είναι κάτι δεδομένο ότι θα συμβεί. Αυτά τα σερί μπορούν να προκαλέσουν απογοήτευση και να αφήσουν στην άκρη τη λογική, για λίγο καιρό. Εδώ θα εξετάσουμε τρόπους αντιμετώπισης και περιορισμού των ζημιών, όταν κάτι πάει στραβά.

Euro 2021: Οι αποδόσεις για νικητή

Κάντε ένα διάλειμμα

Ο John Basquill, ένας επαγγελματίας παίκτης του στοιχήματος, έχει πει ότι τα πρώτα 15 λεπτά μετά από ένα «άσχημο» χαμένο στοίχημα, είναι και τα πιο επικίνδυνα. Αυτή είναι η στιγμή που όλοι μας κινδυνεύουμε να πάρουμε λάθος αποφάσεις αφού η λογική πάει… περίπατο, καθώς επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε τις απώλειες. Αυτή είναι μια παράλογη αντίδραση, αλλά και εντελώς ανθρώπινη.

Η καλύτερη τακτική φαίνεται να είναι η αποφυγή χρονικών ορίων στο στοίχημα. Να μην έχετε καθημερινούς στόχους ή ποσά στο μυαλό σας για μια ορισμένη χρονική περίοδο. Αντίθετα, αναλύστε τα κέρδη και τις ζημίες σε μια περίοδο, κατά την οποία δεν στοιχηματίζετε. Ήρεμα και ωραία, μακριά από τη δράση. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί κάποιος να δει πού έγιναν κακές επιλογές και να αλλάξει πορεία.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις | 21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Παραμείνετε Επαγγελματίες

Συγκρίνετε τις δραστηριότητες ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή με του επαγγελματία αθλητή. Αυτή η αναλογία λειτουργεί καλά όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση ενός αρνητικού σερί. Ακόμα και οι καλύτεροι επαγγελματίες παίκτες χάνουν συνεχόμενα. Είναι όμως ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τις απώλειές τους, που τους ξεχωρίζει από τους απλούς παίκτες.

Φανταστείτε ότι είστε προπονητής, ο οποίος μόλις είδε την ομάδα του να χάνει στην παράταση σε μια ρεβάνς κυπέλλου. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε, είναι να περιμένετε λίγα λεπτά μετά το τελικό σφύριγμα, να πάτε κατευθείαν σε έναν άλλο αγώνα υψηλής έντασης. Η ομάδα χρειάζεται ξεκούραση και χρειάζεστε χρόνο για να επανεξετάσετε τις τακτικές σας, να αξιολογήσετε τους τραυματισμούς και να επιλέξετε μια τακιτκή ικανή να κερδίσει τον επόμενο αγώνα.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και στην αντιμετώπιση ενός κακού στοιχηματικού σερί. Εάν αισθάνεστε ότι το αρνητικό σερί θα σας οδηγήσει να πάρετε κακές αποφάσεις ή να εφαρμόσετε ένα «τρελό» σχέδιο πονταρίσματος, απλά κάντε ένα διάλειμμα. Δώστε στον εαυτό σας λίγες μέρες για να κάνετε τον απολογισμόι και να καταλάβετε γιατί κάνατε λανθασμένες επιλογές. Φρεσκάρετε τον εαυτό σας και επιστρέψτε όταν είστε έτοιμοι.

Αλλαγή Στρατηγικής

Ο Patrick Veitch, ένας από τους πιο σπουδαίους επαγγελματίες παίκτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τη δεκαετία του ’90, αλλάζει συνεχώς στρατηγικές για να μείνει μπροστά από το παιχνίδι. Οι παίκτες ποτέ δεν είχαν ένα πιο ευρύ φάσμα στοιχηματικών επιλογών στη διάθεσή τους. Αυτό βοηθάει στην υιοθέτηση διαφορετικών τρόπων παιχνιδιού, ανάλογα με την πορεία της στοιχηματικής εμπειρίας. Μη φοβάστε, να αλλάξετε την στρατηγική σας και να εφαρμόσετε μια άλλη, όταν βλέπετε ότι το πράγμα πάει να «στραβώσει».

Μειώστε τα πονταρίσματα και περιορίστε τις μέγιστες απώλειες

Η καλύτερη συμβουλή όταν έρχεται ένα αρνητικό σερί είναι να μειώσετε τα πονταρίσματα μέχρι να αντιληφθελίτε ότι η αυτοπεποίθησή σας έχει επιστρέψει. Για παράδειγμα, αν το συνηθισμένο ποντάρισμα είναι στις 100 μονάδες, προσπαθήστε να το μειώσετε στις 25.

Αυτό που συμβαίνει συχνά είναι να αυξάνονται τα επίπεδα των στοιχημάτων, όταν είστε εκτός φόρμας, προσπαθώντας να κυνηγήσετε τις προηγούμενες απώλειες. Τότε είναι που πάει… στράφι, ό,τι χτίζατε πριν λίγο καιρό. Όπως εξήγησε ο επαγγελματίας Steve Noyce, πρέπει να βλέπουμε το στοίχημα σαν μαραθώνιο, και όχι σαν σπριντ.

Παίξτε πιο προσεκτικά

Λιγότερα στοιχήματα και περισσότερη σκέψη. Κόψτε όλα τα στοιχήματα “ενδιαφέροντος”, δηλαδή όταν ένας αγώνας που σας αρέσει παίζεται live, και εστιάστε αποκλειστικά στα γεγονότα που έχετε τις περισσότερες γνώσεις. Προφανείς συμβουλές, αλλά αγνοούνται τόσο συχνά, ειδικά όταν τα πράγματα πάνε στραβά.

Τα αρνητικά σερί… συμβαίνουν

Στην τελικλή, τι είναι ένα κακό σερί; Είναι ωραίο να κερδίζεις, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ακόμη και οι επιτυχημένοι παίκτες, αυτοί που έχουν δείξει την ικανότητα τους μέσα στα χρόνια, έχουν τα κακά διαστήματά τους. Τα αρνητικά σερί, πάνε και έρχονται. Ωστόσο, κάθε άσχημη περίοδος είναι μια καλή ευκαιρία για να αναθεωρήσετε τόσο το σχέδιο πονταρίσματος, όσο και τη διαδικασία επιλογής σημείων. Εάν και τα δύο αυτά, βασίζονται στην θεωρία του στοιχήματος, τότε συνεχίστε στο ίδιο μοτίβο. Εάν το σχέδιο πονταρίσματος και η διαδικασία επιλογής είναι ασύμβατα με τη θεωρία των στοιχημάτων, για να τα υποστηρίξετε, κάντε τις κατάλληλες αλλαγές πριν προχωρήσετε.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις | 21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Αναλύστε το ιστορικό στοιχημάτων σας

Αν έχετε μια μακρά αρνητική πορεία, με αποτέλεσμα το bankroll να πέσει αρκετά, τότε κάτι πάει λάθος. Ποτέ, όμως, να μην κυνηγάτε τις απώλειες. Πηγαίνετε στα υπολογιστικά φύλλα και θα διαπιστώσετε που έγινε το… κακό.

Μια καλή συνήθεια κατά την καταγραφή των στοιχημάτων σας είναι να ασχοληθείτε με την προσέγγισή σας, όταν τοποθετήσατε το… επίμαχο στοίχημα. Αναλύσατε αυτό το συγκεκριμένο γεγονός όπως σχεδιάσατε να κάνετε;

Ξεπεράστε το

Πάρτε τα πάνω σας και προετοιμαστείτε πιο προσεκτικά για την επόμενη επιλογή σας. Η ουσία είναι, ότι δεν υπάρχει καμία ντροπή στην παραδοχή ότι δεν μπορέσατε να προβλέψετε σωστά την έκβαση ενός αγώνα. Είναι καλύτερο να σταματήσετε να παίζετε σε ένα άθλημα στο οποίο ποτέ δεν πετύχατε συνεχόμενες νίκες, αλλά αντίθετα μετράτε πολύ πιο συχνά ήττες.

Ρίξτε μια ματιά στο τι άλλο υπάρχει εκεί έξω, προσδιορίστε ένα νέο άθλημα για να ασχοληθείτε ή παραμείνετε στο σπορ που παίζατε, με μια εντελώς νέα στρατηγική!

Stoiximan – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την κορυφαία στοιχηματική