Πέντε χαρακτηριστικά του ιδανικού tipster

Ανανεώθηκε:
Θεωρία στοιχήματος

Να είσαι tipster στο στοίχημα δεν είναι εύκολη δουλειά. Είναι κάτι που θέλει γνώση, διάβασμα, ενημέρωση και κυρίως αίσθημα ευθύνης γι’ αυτό που κάνεις, διότι ο κόσμος σε αυτά που διαβάζει εμπιστεύεται τα χρήματά του. Ακόμη πιο δύσκολη λοιπόν είναι η επιλογή του κατάλληλου tipster από τους αναγνώστες και τους παίκτες του στοιχήματος. Σε αυτόν τον οδηγό θα σας παρουσιάσουμε τα πέντε κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο ιδανικός tipster, αλλά και τι θα πρέπει να αποφύγετε.

Πριν περάσουμε όμως σε αυτά θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο tipster δεν είναι ο φωτεινός παντογνώστης που τα ξέρει όλα. Κάνει κι αυτός λάθος εκτιμήσεις. Αυτό να το έχετε πάντα στο μυαλό σας. Ακόμη κι ο καλύτερος tipster του κόσμου δεν είναι «η κότα με τα χρυσά αυγά», ή μία σίγουρη πηγή κέρδους. Είναι όμως ένας καλός σύμμαχος για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να βγείτε νικητής από τη μάχη του στοιχήματος.

Interwetten.gr, η κορυφή σε Smartphone και Tablet!
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Yield του tipster

To Yield είναι το ποσοστό που δείχνει την επιτυχία του tipster με βάση τις προβλέψεις του. Επιλέξτε λοιπόν tipster που προτείνει με μονάδες και μπορείτε να δείτε το ποσοστό κέρδους ή απώλειας που έχει με βάση τις εκτιμήσεις του. Ένα ποσοστό της τάξεως του 10% είναι αρκετά υψηλό και μακροχρόνια μέσα σε μία στοιχηματική σεζόν, αυτό μεταφράζεται σε ένα σεβαστό κέρδος. Το Yield είναι το κύριο χαρακτηριστικό, καθώς εδώ δεν χωρά υποκειμενικότητα. Τα μαθηματικά είναι… μαθηματικά και δεν αλλάζουν. Αν κάποιος κερδίζει… κερδίζει. Αν χάνει τότε… το ταμείο αδειάζει.

Πληροφόρηση και Ενημέρωση

Πέραν όμως του Yield υπάρχουν και τα υποκειμενικά αλλά πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά. Αυτά μπορούν σε βάθος χρόνου να αλλάξουν και το Yield, είτε θετικά, είτε αρνητικά.

Πάμε λοιπόν στην πληροφόρηση και στην ενημέρωση που σας δίνει ο tipster. Μην κοιτάτε μόνο αν το σημείο πέρασε ή έσπασε, όπως λέμε στη γλώσσα του στοιχήματος. Το θέμα είναι και πως επιβεβαιώθηκε ή όχι η συγκεκριμένη επιλογή. Αν για παράδειγμα ο tipster δίνει over 3.5 το ματς Μπράιτον – Μάντσεστερ Σίτι και λείπουν οι Αγουέρο και Στέρλινγκ και δεν το αναφέρει είναι λάθος, ακόμη κι αν μπούνε στο παιχνίδι τέσσερα γκολ. Έχει χάσει δύο πολύ βασικές ειδήσεις και έχει τεκμηριώσει την επιλογή του χωρίς να υπολογίσει ότι λείπουν δύο από τους πλέον ικανούς σκόρερ του φαβορί που θα βοηθούσαν να επαληθευτεί το over 3.5.

Η επιλογή της λίγκας

Όσο επαγγελματίας κι αν είναι κάποιος tipster δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει τι συμβαίνει σε 5 ή 10 λίγκες ταυτόχρονα. Είναι πρακτικά αδύνατον. Δεν μιλάμε να έχει ιδέα τι γίνεται, ποιος είναι πρώτος, τι διακυβεύεται σε κάποιο ματς. Αναφερόμαστε στην εξειδίκευση. Δηλαδή, τη γνώση στατιστικών, παράδοσης, σχέσεων ανάμεσα σε ομάδες, παίκτες, προπονητές και πολλά άλλα. Για να είναι αυτό πρακτικά εφικτό σε κορυφαίο επίπεδο, ο κάθε tipster θα πρέπει να ασχολείται το πολύ με τρεις λίγκες. Ιδανικά εμείς θα λέγαμε να μην υπερβαίνει τις δύο. Δείτε λοιπόν το ιστορικό των πονταρισμάτων του και αν μένει σε αυτό το νούμερο επιλογής πρωταθλημάτων, τότε εμπιστευτείτε τον.

Ύψος πονταρίσματος

Είναι σημαντικό επίσης να υπάρχει μία συνέχεια και συνέπεια στα ποσά που ποντάρει. Δεν γίνεται από τις 5 μονάδες να πηγαίνει στις 50 ή το αντίστροφο. Ο tipster πρέπει να παίζει επαγγελματικά. Να έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο στα ποσά που προτείνει στις επιλογές του, ώστε να αντιμετωπίζει το στοίχημα με μακροχρόνιο ορίζοντα. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν κάποιος tipster που κάνει σωστά τη δουλειά του, να έχει χάσει για παράδειγμα αρκετά μικρά ποσά σε στοιχήματα και ξαφνικά να παίζει ένα μεγάλο ποσό για να ρεφάρει άμεσα και να ανεβάσει το yield του.

Συνέπεια και στις αποδόσεις

Δεν χρειάζεται όμως συνέπεια μόνο στα ποσά, χρειάζεται και στις αποδόσεις. Με το ίδιο σκεπτικό πάνω-κάτω, όσον αφορά τις μονάδες. Ένας σωστός tipster πρέπει να έχει σταθερότητα στον τρόπο σκέψης και στην πολιτική του πάνω στο στοίχημα. Κάποιοι παίζουν αρκετές μονάδες σε φαβορί, κάποιοι μειώνουν το ποντάρισμα και ανεβάζουν την απόδοση, κάποιοι είναι κάπου σε μία μέση κατάσταση. Αυτό δεν είναι κατακριτέο, αρκεί να τεκμηριώνεται το κάθε τι σωστά. Δεν γίνεται όμως να φεύγει κάποιος από το ένα άκρο και να πηγαίνει στο άλλο. Αυτό είναι κίνηση πανικού, ρεφαρίσματος, ή δείχνει ότι ο συγκεκριμένο tipster δεν έχει πλάνο. Ότι κι αν ισχύει μείνετε μακριά από αυτόν.

Η επιλογή tipster λοιπόν είναι σημαντική. Φυσικά θα πρέπει να δείτε όλα τα ανωτέρω, δίχως όμως να «ευνουχίσετε» το προσωπικό σας κριτήριο. Συνδυάστε αυτό που σας αρέσει με κάποιον tipster που αποδεδειγμένα κάνει σωστά τη δουλειά του. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας στο συγκεκριμένο θέμα.

Interwetten.gr, η κορυφή σε Smartphone και Tablet!
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ