Γιατί οι αποδόσεις είναι πολύ σημαντικές στο στοίχημα

Ανανεώθηκε:
Θεωρία στοιχήματος

Μία ιδιαίτερα κρίσιμη παράμετρος, για τη διαμόρφωση των αποδόσεων στο αθλητικό στοίχημα, είναι το ποσοστό του κέρδους που αποκομίζει η στοιχηματική εταιρία από το συγκεκριμένο γεγονός. Είναι κατανοητό, ότι οι αποδόσεις πέφτουν, όσο ανεβαίνει το κέρδος του παρόχου.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλοί παίκτες που δεν μπορούν να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι το ύψος των αποδόσεων στο αθλητικό στοίχημα. Ακόμα και μια διαφορά, όπως για παράδειγμα το 1.50 – 1.52, μπορεί να μην κάνει αισθητή την παρουσία της, αν το δει κανείς μεμονωμένα. Ωστόσο, αν σκεφτεί ότι γίνεται λόγος για χιλιάδες πονταρίσματα, τότε καταλαβαίνει την πραγματική διαφορά. 

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Το φαινόμενο γίνεται καλύτερα κατανοητό, με το παράδειγμα που ακολουθεί. Υποθέτουμε λοιπόν, ότι στοιχηματίζουμε στη ρίψη ενός ζαριού. Σε αυτήν την περίπτωση, το κάθε ενδεχόμενο έχει μία στις έξι πιθανότητες να επιβεβαιωθεί. Έτσι, αν ποντάρουμε π.χ. ένα ευρώ στο να έρθει ο αριθμός δύο, η απόδοση που θα έπρεπε να πάρουμε είναι το 6.00. Παρόλα αυτά, η στοιχηματική εταιρία , για να έχει κέρδος, παρέχει στο παράδειγμά μας το ενδεχόμενο με απόδοση 5.00. Επομένως, αν χρειαστούν έξι ρίψεις για να «κάτσει» στο δύο το ζάρι, και εμείς έχουμε παίξει ένα ευρώ σε κάθε ρίψη, θα πάρουμε πίσω πέντε. Το κέρδος της εταιρίας ανέρχεται στο ένα ευρώ.

Αναλογικά λοιπόν, όσο χαμηλώνει η απόδοση τόσο μεγαλώνει το αντίστοιχο κέρδος της εταιρίας. Αυτό επηρεάζει φυσικά τους παίκτες και το δικό τους κέρδος από το στοίχημα. Επιστρέφουμε στο παράδειγμα με το ζάρι. Ο πελάτης θα πρέπει να έχει επιτυχία τουλάχιστον στο 20% των περιπτώσεων, για να πάρει τα χρήματά του πίσω. Εφόσον δεν υπήρχε στη μέση το κέρδος της εταιρίας , θα αρκούσε στον παίκτη 17% ποσοστό επιτυχίας.

Σαν αποτέλεσμα, το ιδανικό, και το σωστό για κάθε παίκτη, είναι να εντοπίζει την εταιρία που του προσφέρει τη μεγαλύτερη απόδοση. Ώστε να χρειάζεται όσο το δυνατόν μικρότερο ποσοστό επιτυχίας, για να μην χάσει καταρχάς τα χρήματά του. Σίγουρα, στο παράδειγμα με το ζάρι, είναι αδύνατο να βρει μια εταιρία που να τον διασφαλίζει ότι δεν θα χάσει, αν είναι έγκυρα τα 17 από τα 100 πονταρίσματά του. Όμως, σαφώς και υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί μια εταιρία , που να μας προσφέρει εκκίνηση κέρδους από τα 18 επιτυχημένα πονταρίσματα, αντί για τα 20.

Συμπερασματικά, οι παίκτες που έχουν στόχο να βγουν κερδισμένοι σε βάθος χρόνου, είναι λογικό να αναζητούν τις πιο υψηλές αποδόσεις για τα σημεία που επιλέγουν. Επίσης, συνηθίζουν να είναι εγγεγραμμένοι σε περισσότερες από μία εταιρίες. Για να ποντάρουν κάθε φορά σε αυτήν που τους προσφέρει την καλύτερη απόδοση. Ακόμα και η διαφορά της τάξεως του 1%, παίζει το ρόλο της μακροπρόθεσμα. Οπότε ενισχύει την προσπάθεια του παίκτη το να στοιχηματίζει στις μεγαλύτερες αποδόσεις της αγοράς.  

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα