Είναι σωστό να στοιχηματίζουμε στην ομάδα που υποστηρίζουμε;

Ανανεώθηκε:
Θεωρία στοιχήματος

Είναι διαδεδομένη η άποψη, ότι αποτελεί μεγάλο λάθος για τους παίκτες του στοιχήματος να ποντάρουν στην αγαπημένη τους ομάδα. Η λογική είναι, πως μπορείς εύκολα να παρασυρθείς λόγω των συναισθημάτων σου για έναν σύλλογο, και συνεπώς να καταλήξεις σε λάθος κρίσεις. Βέβαια, το γεγονός ότι αυτό πιστεύουν οι περισσότεροι, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι και κανόνας για το στοίχημα. Το να στοιχηματίζεις στην ομάδα σου έχει τα υπέρ, έχει και τα κατά του.   

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ας ξεκινήσουμε όμως με τα αρνητικά. Γίνεται αντιληπτό, ότι όταν «αγαπάς» μια ομάδα, είναι πολύ πιθανό να υπερεκτιμήσεις τις ικανότητές της. Δεν κρίνεις αντικειμενικά και παρασύρεσαι από το πάθος σου και την πίστη σου ότι η ομάδα σου θα κερδίσει. Είναι πιθανό μάλιστα, να μην ποντάρουμε  στον αντίπαλο, αν και η διαφορά δυναμικότητας μπορεί να είναι εμφανής. Το συναίσθημά μας, μας οδηγεί στο να μη δώσουμε σημασία σε αυτά τα δεδομένα.

Επιπλέον, είναι δύσκολο για τον οπαδό ενός συλλόγου, να ποντάρει στην ήττα του. Είναι κάτι που εκ των πραγμάτων δεν το θέλει, επομένως δύσκολα θα στοιχηματίσει σε αυτό. Επίσης, όταν αντιπαθείς μια ομάδα, συμβαίνει συχνά το αντίστροφο. Να βάζεις δηλαδή τα χρήματά σου σε αρνητικό αποτέλεσμα για αυτήν, αγνοώντας ξανά τις καθαρά αγωνιστικές παραμέτρους. Η «αγάπη» και το «μίσος», δεν είναι καλοί σύμβουλοι για τον παίκτη του στοιχήματος.

Ωστόσο, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Και σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν, υπάρχουν και θετικά. Αρχικά, είναι αλήθεια ότι οι γνώσεις μας για την αγαπημένη μας ομάδα είναι ιδιαίτερα ενδελεχείς. Αν τις χρησιμοποιήσουμε σωστά, έχουμε τη δυνατότητα να διαβάσουμε καλά έναν αγώνα και να πάρουμε την πιο σωστή απόφαση. Εννοείται, πως η γνώση μας για τον σύλλογό μας, πρέπει να συνοδευτεί και από έρευνα για τον αντίπαλο.

Ο παράγοντας του πόσο καλά ξέρουμε την ομάδα μας, είναι πολύ σημαντικός στον στοιχηματισμό. Όταν παρακολουθείς ασταμάτητα μια ομάδα, τη μαθαίνεις απ’ έξω και ανακατωτά, και σε μεγάλο βαθμό, μπορείς να προβλέψεις τα αποτελέσματά της. Εκεί είναι που δεν πρέπει να φοβηθείς. Αν αντιλαμβάνεσαι ότι η ομάδα σου έχει πολλές πιθανότητες να ηττηθεί, μετά από μελέτη και ανάλυση των δεδομένων, τότε μάλλον έχεις δίκιο. Φυσικά, παραμένει εξαιρετικά δύσκολο να ποντάρεις σε βάρος της.

Συμερασματικά, δεν είναι καθόλου εύκολο να στοιχηματίσουμε κατά της ομάδας μας. Το συναίσθημα μετά βίας κάνει πίσω. Όμως, αν το νικήσουμε και αποφασίσουμε ότι θα παίζουμε με βάση τη λογική, οι γνώσεις μας για την ομάδα μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμες. Είναι στην κρίση του καθενός τι θα κάνει στο συγκεκριμένο ζήτημα. Το σίγουρο είναι, πως αν κάποιος αντιλαμβάνεται ότι ποντάρει βασιζόμενος στο συναίσθημα, οφείλει να το σταματήσει.

Stoiximan – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την κορυφαία στοιχηματική