Θεωρία στοιχήματος: Τα πιο συχνά λάθη των παικτών

Ανανεώθηκε:
Θεωρία Στοιχήματος

Υπάρχει η γνωστή έκφραση ότι το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών. Όποια ομάδα κάνει τα λιγότερα κερδίζει κατά βάση τον αγώνα. Κάτι ανάλογο ισχύει και στο στοίχημα. Ο παίκτης που κάνει τα λιγότερα λάθη κερδίζει τον μακροχρόνιο αγώνα με τον… κουβά. Προφανώς όλοι κάνουμε λάθη και θα συνεχίσουμε να κάνουμε λάθη, αλλά όσο πιο πολύ τα περιορίσουμε τόσο πιο άδειος θα είναι ο (στην εποχή μας πλέον εικονικός) κάλαθος των αχρήστων.

Τι πρέπει να προσέχει ο κάθε παίκτης που βλέπει το στοίχημα σοβαρά; Ποια λάθη κάνει και δεν του επιτρέπουν να έχει μακροχρόνιο κέρδος; Στο παρακάτω άρθρο θα αναλύσουμε τα κοινότερα λάθη των παικτών και θα δώσουμε συμβουλές για πιο αποδοτικό ποντάρισμα.

Κορυφαίες αποδόσεις στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κακή ενημέρωση

Καθοριστικό ρόλο στο στοίχημα παίζει προφανώς η ειδησεογραφία. #1 κανόνας του στοιχήματος είναι να έχουμε σωστή ενημέρωση για τις ομάδες και τους εξωγενείς παράγοντες ενός αγώνα. Κακή ενημέρωση σημαίνει τυφλό ποντάρισμα. Κακή ενημέρωση σημαίνει τζογάρισμα. Και σε αυτό ξέρουμε ότι παίζει ρόλο αποκλειστικά η τύχη. Λαμβάνοντας υπόψη τη γκανιότα των στοιχηματικών, αν κάποιος ποντάρει δίχως σωστή ενημέρωση το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βγει χαμένος. Και τονίζουμε κακή ενημέρωση. Πολλοί ενημερώνονται από λάθος ή αναξιόπιστες πηγές. Πηγές που δεν περιλαμβάνουν την πλήρη ειδησεογραφία, δεν παρέχουν τα σωστά και κατάλληλα στατιστικά.

Πως το διορθώνουμε; Η σύγχρονη εποχή μας το κάνει εύκολο. Το ίντερνετ είναι μία λεωφόρος πληροφοριών που αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να μας δώσει την καλύτερη δυνατή ενημέρωση. Ψάχνουμε στο διαδίκτυο, διαβάζουμε αναλύσεις, ρεπορτάζ και στατιστικά και αναζητούμε την πηγή που αποδεδειγμένα είναι η πλέον αξιόπιστη. Επίσης, συγκρίνουμε. Οφείλουμε να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες μας και να μην εμπιστευόμαστε κανέναν στα τυφλά.

Λάθος διαχείριση του κεφαλαίου

Εξίσου μεγάλο, αν όχι μεγαλύτερο ρόλο στη χασούρα των παικτών παίζει η διαχείριση του κεφαλαίου μας. Ο καθένας έχει διαθέσιμα ένα Χ ποσό για στοίχημα, ανάλογα με την τσέπη του και πόσα αντέχει να χάσει. Άλλωστε όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει, το στοίχημα είναι κυρίως ψυχαγωγία και δεν θα πρέπει να το βλέπουμε ως πηγή εσόδων. Αν έρθουν καλοδεχούμενα, αλλά δεν θα πρέπει να βασιζόμαστε σε αυτά, καθώς πάντα θα υπάρχουν και οι κακές μέρες/εβδομάδες/μήνες.

Το μεγάλο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι παίκτες είναι ότι δεν φροντίζουν να ορίσουν ένα πλάνο για το κεφάλαιό τους και πως θα το αξιοποιήσουν στοιχηματικά. Παίζουν παρορμητικά και δίχως δομή στα ποσά τους. Ποντάρουν περισσότερο σε λιγότερο αξιόλογες επιλογές και δεν αξιοποιούν τα δυνατά τους προγνωστικά. Κατ’ αρχάς ο κάθε παίκτης οφείλει στον εαυτό του να ορίσει ένα αρχικό κεφάλαιο πριν ξεκινήσει να παίζει στοίχημα. Για παράδειγμα στο ξεκίνημα της εκάστοτε σεζόν. Όταν δεν ορίζουμε ένα πλαφόν στο αρχικό κεφάλαιο και στα πονταρίσματά μας, χάνουμε τον έλεγχο και οδηγούμαστε σε παρορμητικά πονταρίσματα που είναι ο χειρότερος τρόπος για στοίχημα.

Πως το διορθώνουμε; Ορίζουμε για παράδειγμα στο ξεκίνημα του Σεπτέμβρη ένα αρχικό κεφάλαιο, για παράδειγμα 100 μονάδες. Ξεκινάμε με αυτό την σεζόν και ορίζουμε ποντάρισμα 5 μονάδων για κάθε δελτίο μας. Συμβουλή μας να αποφεύγονται τα μεγάλα σε αριθμό δελτία, κάτι που θα εξηγήσουμε παρακάτω. Δεν αποκλίνουμε από το όριο πονταρίσματος παρά μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, αν δηλαδή η ειδησεογραφία προτρέπει σε αύξηση των μονάδων.

Εξεζητημένα παρολί

Σε συσχέτιση με τη διαχείριση του κεφαλαίου, τα παρολί μπορούν αποδειχθούν καταστροφικά. Ναι, προφανώς προσφέρουν πιο έντονη ψυχαγωγία καθώς οι αποδόσεις μεγαλώνουν, όμως δεν προσφέρονται για σταθερό “χτίσιμο” του λογαριασμού. Ο ιδανικός τρόπος στοιχήματος είναι τα μονά αποδεκτά, αλλά ο πειρασμός της λίγο μεγαλύτερης απόδοσης συχνά μας οδηγεί σε ένα ακόμη σημείο, που συνήθως αποδεικνύεται επιζήμιο. Πολλές φορές έχουμε στο μυαλό μας ένα δυνατό σημείο και δεν το εξαργυρώνουμε επειδή προσθέσαμε μία ακόμη επιλογή για μεγαλύτερη απόδοση. Εκτός του ότι χάνουμε την αξία της μίας πρόβλεψής μας, χάνουμε και ψυχολογία από την απώλεια του δελτίου.

Πως το διορθώνουμε; Ποντάρουμε κατά κανόνα σε μονά παιχνίδια με σταθερό ποντάρισμα (εκτός εξαιρέσεων) και κρατάμε τα παρολί για ψυχαγωγία σε περιπτώσεις που τα ευνοούν οι συνθήκες και πάντα με μικρότερο ποντάρισμα από τις βασικές μας επιλογές.

Κορυφαίες αποδόσεις στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ