* 20η αγωνιστική.
* Αήττητη στα 6 τελευταία μεταξύ τους η Κλαμπ Μπριζ, κέρδισε τα 5, μόνο 1 εκτός, την περσινή σεζόν για τα πλέι οφ, με 2-0.
* Στον πρώτο γύρο: Κλαμπ Μπριζ-Γκενκ 2-1 (28/07).
* Με νέο τεχνικό στον πάγκο, τον Νίκι Χάγεν, η Γκενκ. Ο Χάγεν απολύθηκε αρχές Δεκεμβρίου από την Κλαμπ Μπριζ, με τον Ιβάν Λέκο να τον αντικαθιστά.
▶️ Δείτε τα Προγνωστικά Βελγίου σήμερα!
ΓΚΕΝΚ
Προηγούμενο ματς: Ισοπαλία εκτός έδρας με τη Σαρλερουά. Προηγήθηκε δύο φορές με τον Χέινεν (14’, 69’), ισοφαρίστηκε αμφότερες από Τιτραουί (42’) και τον Γκιαγκόν (89’).
Με τον υπηρεσιακό τεχνικό, Ντομένικο Ολιβιέρι, παραλίγο να πάρει ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα της Σαρλερουά. Συνέχισε να έχει το πρόβλημα που είχε με τον Τόρστεν Φινκ εκτός έδρας, να μην μπορεί δηλαδή να κρατήσει ένα υπέρ της αποτέλεσμα, μεγάλο θέμα και στην άμυνα, η Σαρλερουά είχε πολύ περισσότερες τελικές προσπάθειες αλλά και περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.
Ο Νίκι Χάγεν είπε το “ναι” και λίγες εβδομάδες μετά την απόλυσή του από την Κλαμπ Μπριζ, βρίσκεται ξανά σε πάγκο, πρώτη φορά μακριά από το περιβάλλον της Μπριζ, όπου έγινε προπονητής, ξεκινώντας από τα τμήματα υποδομής. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι θα κάνει ντεμπούτο απέναντι στην πρώην ομάδα του, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος και ενός κυπέλλου τις δύο τελευταίες σεζόν, αλλά και στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ πέρυσι.
Πολύ σημαντικό παιχνίδι για τη νέα του ομάδα, η οποία βρίσκεται εκτός πρώτης εξάδας που είναι ο στόχος της, μεγάλης σημασίας και για την πρώην που είναι πάντα στο “κυνήγι” της Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ. Πλεονέκτημα του Χάγεν, το γεγονός ότι ενδεχομένως να γνωρίζει καλύτερα την Κλαμπ Μπριζ απ’ όσο ο Λέκο, άλλωστε ο ίδιος την “έστησε” στην αρχή της σεζόν.
Στατιστικά
* Χωρίς νίκη στα 5 τελευταία, τρέχει μίνι σερί 2 ισοπαλιών.
* Δέχτηκε τουλάχιστον από 1 γκολ στα 10 τελευταία.
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ
Προηγούμενο ματς: Νίκησε με 2-1 εντός έδρας τη Γάνδη στο ντέρμπι. Προηγήθηκε με τον Φερμάν στο 21’, ισοφαρίστηκε στο 52’ από τον Πασκότσι, πήρε τη νίκη με το γκολ του Τρεσόλντι στο 86’.
Μεγάλη νίκη στο πρώτο ντέρμπι με τον Ιβάν Λέκο στον πάγκο. Μολονότι εμφανώς ήταν ανώτερο σύνολο από τη Γάνδη, δυσκολεύτηκε πολύ, είχε φάσεις να πετύχει το δεύτερο γκολ νωρίτερα, αλλά στο τελείωμα των φάσεων, ειδικά ο εξτρέμ Φορμπς, παρουσίασε μεγάλη αδυναμία.
Στο -3 από την Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ σταθερά, δεν είναι κάποια ιδιαίτερη διαφορά βαθμολογικά με όρους πλέι οφ όπου οι βαθμοί διαιρούνται δια του δύο, θέλει όμως να τη “μαζέψει” κι άλλο, κι αν γίνεται και να την εξαλείψει πριν την αλλαγή του έτους. Αυτό βέβαια είναι ομολογουμένως δύσκολο, αφού η Ουνιόν αντιμετωπίζει την άλλη ομάδα της Μπριζ, τη Σερκλ, η οποία φέτος είναι από τις χειρότερες στην κατηγορία.
Το σημαντικότερο στοιχείο του αγώνα είναι αντιμετωπίζει την Γκενκ, στον πάγκο της οποίας βρίσκεται ο Νίκι Χάγεν, ο προπονητής που βρισκόταν στον δικό της στις αρχές του μήνα. Μάλιστα κάποιοι παίκτες βρίσκονται στην ομάδα εξ αιτίας του, είτε επειδή τους ανέβασε εκείνος στην πρώτη ομάδα, είτε επειδή έδωσε τη συγκατάθεσή του στο να αποκτηθούν και τους καθιέρωσε στην ενδεκάδα.
Στατιστικά
* Over 2,5 τα 5 τελευταία παιχνίδια της, τα 4 με G/G.
* Δέχτηκε τουλάχιστον από 1 γκολ στα 7 τελευταία.