Όποιος ασχολείται με το στοίχημα, θέλοντας και μη, εισέρχεται και σε οικονομικά πεδία. Άλλοι εντρυφούν λιγάκι περισσότερο, άλλοι αρνούνται να ασχοληθούν. Το ζήτημα όμως είναι ότι καλό είναι να γνωρίζουμε μερικά πράγματα που θα μας βοηθήσουν.

Ακόμη κι αν αυτή η βοήθεια δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το στοιχηματικό κομμάτι της ενασχόλησης μας. Αλλά με την οργάνωση των οικονομικών δυνατοτήτων μας. Ας δούμε κάποιους από τους βασικούς οικονομικούς όρους που παρουσιάζονται κατά καιρούς στον κόσμο του στοιχήματος και κυρίως απ’ τις νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Τζίρος

Με τον όρο «τζίρος» εννοούμε το σύνολο των χρημάτων (στοιχημάτων) που τοποθέτησαν οι πελάτες στις ιστοσελίδες. Δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά σε αθλητικά στοιχήματα, αλλά σε στοιχήματα καζίνο, live παιχνίδια, ρουλέτα και πόκερ. Γενικά, το χρηματικό ποσό που θα χαθεί από τους παίκτες, αποτελεί τον τζίρο της ιστοσελίδας. Ο τζίρος μπορεί να εμφανιστεί ως «πωλήσεις». Δηλαδή, εννοούνται τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία των πρακτόρων του ΟΠΑΠ κατά την κατάθεση δελτίων στοιχήματος ή άλλων παιχνιδιών ή πόσα χρήματα στοιχηματίστηκαν online στις διαδικτυακές ιστοσελίδες.

GGR (Gross Gaming Revenue)

Το GGR είναι η βάση με την οποία υπολογίζεται ο φόρος των ιστοσελίδων. Το νούμερο αντικατοπτρίζει τη διαφορά των χρημάτων που καταλήγουν στα ταμεία των ιστοσελίδων μετά την πληρωμή των στοιχημάτων στους παίκτες από το συνολικό τζίρο. Δηλαδή, αν ο ΟΠΑΠ πάρει 1.000 ευρώ από παίκτες (τζίρος), αλλά υποχρεωθεί να επιστρέψει τα 800, τα 200 ευρώ που απομένουν στα ταμεία του αποτελούν το GGR. Από εκεί και πέρα, τα καθαρά κέρδη της ιστοσελίδας προκύπτουν αφού αφαιρεθούν όλα τα παραπάνω έξοδα από τζίρο/GGR. Αλλά κι αφού πληρωθούν όλοι οι φόροι. Είναι στην ουσία το τελικό χρηματικό ποσό που καταλήγει στα ταμεία της ιστοσελίδας.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα