Οδηγός στοιχήματος για κυνοδρομίες

στοιχημα κυνοδρομιες

Ένα απ’ τα πιο δημοφιλή στοιχηματικά «προϊόντα» παγκοσμίως είναι οι κυνοδρομίες. Είναι παραπλήσιες με τις ιπποδρομίες, έχουν φανατικούς φίλους και φανς, ωστόσο παράλληλα δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους, κυρίως φιλόζωοι που διαφωνούν με τη χρησιμοποίηση των σκύλων για τους συγκεκριμένους σκοπούς. Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ειδικά εκπαιδευμένα κυνηγετικά σκυλιά, τα οποία είναι γνωστά και ως Greyhounds και διδάσκονται από μικρά να παίρνουν μέρος στις κυνοδρομίες.

Δείτε εδώ τις νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες

Ιστορία

Το άθλημα των κυνοδρομιών χρήζει της μεγάλης αποδοχής του από χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία, χώρες με μεγάλη παράδοση στο συγκεκριμένο άθλημα. Στις Η.Π.Α. οι πρώτοι αγώνες έγιναν το 1919 και το πρώτο στάδιο άνοιξε στο Emeryville της California. Σήμερα είναι το έκτο δημοφιλέστερο άθλημα στη χώρα. Εκεί όπου το άθλημα ευημερεί περισσότερο από οπουδήποτε είναι η Αγγλία, ενώ παραπλήσια είναι η δημοφιλία του και στην Ιρλανδία.

Πως παίζεται

Οι αγώνες κυνοδρομιών διεξάγονται σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες, τα λεγόμενα κυνοδρόμια. Οι αποστάσεις που καλούνται να καλύψουν τα τετράποδα – αθλητές ποικίλουν αναλόγως των διαστάσεων του εκάστοτε σταδίου. Η κατηγορία, στην οποία εντάσσεται κάθε σκυλί, εξαρτάται από την απόσταση που μπορεί αυτό να καλύψει, καθώς και από την επίδοσή του. Έτσι, κάθε σκύλος φέρει διαφορετικό χρώμα, ανάλογα με την κατηγορία, στην οποία ανήκει. Κατά την εκκίνηση τοποθετούνται σε ειδικά διαμορφωμένα κλουβιά. Στόχος τους είναι να τρέξουν όσο γρηγορότερα μπορούν και να πιάσουν έναν ψεύτικο, πλαστικό λαγό. Αυτός, όντας τοποθετημένος πάνω σε μπάρα, ξεκινά να τρέχει προτού ξεκινήσουν τα σκυλιά, ενώ παράλληλα βγάζει ήχους, γεγονός που κάνει το κυνήγι ακόμη πιο ανταγωνιστικό.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Στο στοίχημα

Πριν αποφασίσετε να ασχοληθείτε ενεργά με το ποντάρισμα στις κυνοδρομίες, θα πρέπει να αφιερώσετε λιγάκι χρόνο για να συμφιλιωθείτε με τους κανονισμούς και τις στοιχηματικές αγορές. Σημαντικές και χρήσιμες πληροφορίες είναι για παράδειγμα τα χαρακτηριστικά του γηπέδου, το είδος του αγώνα, καθώς και η ηλικία και οι προηγούμενες επιδόσεις του σκύλου, στον οποίο ποντάρει.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα γνωστά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ), τα είδη στοιχημάτων για κυνοδρομίες δεν είναι πολλά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επιλογές. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι η πρόβλεψη του νικητή και του αμειβόμενου νικητή, ενώ μπορεί να παίξει επίσης φορκάστ, τρικάστ, τρίο, αλλά και παρολί νικητών από διαφορετικές κυνοδρομίες. Σε ορισμένες Στοιχηματικές Εταιρίες μπορεί κάποιος να ποντάρει σε ειδικά στοιχήματα, αλλά και σε στοιχήματα μακράς διάρκειας, όπως για παράδειγμα για το ποιος θα είναι ο ταχύτερος σκύλος της ημέρας στη συγκεκριμένη πίστα, ή ποιος θα είναι ο νικητής στο Greyhound Derby της τρέχουσας χρονιάς.

Οι κυριότεροι τύποι στοιχημάτων που διατίθενται και μπορεί να επιλέξει κάποιος είναι: στοίχημα στο νικητή του αγώνα, στοίχημα στον αμειβόμενο ή πλασέ (είναι γνωστό και ως each way ή πλασέ, ο παίκτης καλείται να προβλέψει το συμμετέχον λαγωνικό που θα τερματίσει στην πρώτη θέση της κούρσας ή σε κάποια αμειβόμενη θέση. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα διπλό στοίχημα. Στην περίπτωση που το λαγωνικό τερματίσει πρώτο, τότε θεωρείται κερδισμένο και το στοίχημα για το νικητή, αλλά και αυτό για την αμειβόμενη πρώτη θέση. Στην περίπτωση, όμως, που ο επιλεχθείς σκύλος αναδειχθεί δεύτερος ή τρίτος, ο παίκτης ναι μεν χάνει το στοίχημα του νικητή, κερδίζει όμως αυτό που αφορά τον αμειβόμενο, καθώς το λαγωνικό του τερμάτισε σε μία εκ των αμειβομένων θέσεων της κούρσας), το στοίχημα φορκάστ (πρέπει ο παίκτης να προβλέψει με την ακριβή σειρά ποια από τα συμμετέχοντα λαγωνικά θα τερματίσουν στην πρώτη και δεύτερη θέση), το στοίχημα τρικάστ (πρέπει να προβλέψει ποιοι σκύλοι θα τερματίσουν στην  πρώτη,  δεύτερη και τρίτη θέση της κούρσας με ακριβή σειρά) και το στοίχημα τρίο (οι τρεις πρώτοι της κούρσας με όποια σειρά και να έρθουν).

Διαβάστε ακόμα: