Ιπποδρομίες Στοίχημα: Πλήρης Οδηγός για παιχνίδι στο ίντερνετ

Ανανεώθηκε:
στοιχημα ιπποδρομος

Ιπποδρομίες Στοίχημα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε! Ένα απ’ τα πιο παλιά αγωνίσματα, οι γνωστές σε όλους μας ιπποδρομίες, έχουν μπει για τα καλά στη ζωή του στοιχήματος. Ωστόσο, το συναντάμε στην ιστορία των χρόνων της αρχαίας Ελλάδας. Τα ιππικά αγωνίσματα στην αρχαία Ελλάδα τελούνταν κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αποτελούνταν από διαφόρων ειδών αρματοδρομίες. Στην πορεία εξελίχθηκε σε αγαπημένη συνήθεια Βρετανών και Γάλλων, εντούτοις η «γέννηση» τους εντοπίζεται στην Ελλάδα. Αρχικά, οι ιπποδρομίες ήταν αγώνας ταχύτητας των ιππέων, αγώνισμα ωστόσο το οποίο καταργήθηκε αρκετά σύντομα.

Νόμιμο Παιχνίδι στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καθώς περνούσαν τα χρόνια, το ενδιαφέρον για τον ιππόδρομο εξασθενούσε ολοένα και περισσότερο. Έπρεπε να φτάσουμε στα τέλη του 18ου αιώνα για να επιστρέψει στο προσκήνιο, κυρίως εξαιτίας των Βρετανών και των Γάλλων. Έγινε μια ιδιαίτερα δημοφιλής ασχολία για το βρετανικό κοινό, ενώ με την πάροδο του χρόνου αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και οι ΗΠΑ και Καναδάς άρχισαν να δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον. Κάπως έτσι, φτάσαμε στο σήμερα, όπου οι ιπποδρομίες συγκαταλέγονται σε μια απ’ τις βασικές στοιχηματικές αγορές, διαθέσιμες εκ του σύνεγγυς, αλλά και μέσω διαδικτύου.

Είδη ιπποδρομιών

Πριν προσπαθήσετε να μπείτε στην αγορά των ιπποδρομιών, θα πρέπει να κατανοήσετε τα είδη. Το πλέον διαδεδομένο αγώνισμα ιπποδρόμου στην Ελλάδα είναι οι επίπεδες ιπποδρομίες (flat). Τα κύρια χαρακτηριστικά των ίππων είναι η ταχύτητα και η αντοχή, σε συνδυασμό πάντα με τις επιδεξιότητες των τζόκεϊ (ιππέα).

Διαδεδομένες είναι επίσης οι ιπποδρομίες με εμπόδια. Όταν λέμε εμπόδια εννοούμε θάμνους (συνήθως τεχνητούς), τάφρους και άλλα τεχνητά εμπόδια μέσα στον στίβο.

Λιγότερο δημοφιλής αγορά είναι ο καλπασμός επίδειξης, που έχει περισσότερους φίλους στη Γαλλία και τις Σκανδιναβικές χώρες. Το αμαξίδιο είναι δίτροχο, όπου ο οδηγός στέκεται κυρτός, χωρίς να κάθεται. Στην Ελλάδα οι ιπποδρομίες είναι επίπεδες και διεξάγονται στην άμμο (dirt). Σε αυτό το είδος ιπποδρομιών δοκιμάζεται η ταχύτητα και η αντοχή του αλόγου καθώς και η ικανότητα του αναβάτη να μπορεί να ελέγξει τον ίππο του και με την κατάλληλη ίππευση να τον οδηγήσει στην νίκη.

Οι αποστάσεις των ιπποδρομιών ποικίλουν από 1000 μέτρα έως και 2400 μέτρα.

Οι στοιχηματικές αγορές

Όπως συνηθίζεται σε όλα τα σπορ που προσφέρονται για στοιχηματικό ποντάρισμα, οι δρόμοι που οδηγούν στο ταμείο είναι αρκετοί. Το ίδιο ισχύει και για τις ιπποδρομίες, όπου η επιλογή δεν είναι απλά για τον ποιος θα είναι ο νικητής.

Οι πιο βασικές στοιχηματικές αγορές είναι:

  • Γκανιάν (πρέπει το άλογο που θα παίξεις να τερματίσει πρώτο)
  • Πλασέ (πρέπει το άλογο που θα παίξεις να τερματίσει πρώτο ή δεύτερο)
  • Δίδυμο (πρέπει να βρεις τα δύο πρώτα άλογα ανεξαρτήτως σειράς)
  • Φορκάστ (πρέπει να βρεις τα δύο πρώτα άλογα με τη σειρά που θα τερματίσουν)
  • Τρίο (πρέπει να βρεις τα τρία πρώτα άλογα ανεξαρτήτως σειράς, παίζεται σε ιπποδρομίες που συμμετέχουν 7 ίπποι και άνω)
  • Τρικαστ (πρέπει να βρεις τα τρία πρώτα άλογα με τη σειρά που θα τερματίσουν)

Άλλες αγορές είναι: Σύνθετο (πρέπει να βρεις τους πρώτους νικητές δύο συνεχομένων ιπποδρομιών), Σύνθετο δίδυμο (πρέπει να βρεις τα δίδυμα δύο συνεχομένων ιπποδρομιών), Σύνθετο φορκάστ (πρέπει να βρεις τα φορκάστ δύο συνεχομένων ιπποδρομιών), Παρολί (στοίχημα που μεταφέρεται από τη μία ιπποδρομία στην άλλη πολλαπλασιαζόμενο), Σκορ-4 (πρέπει να βρεις τους νικητές τεσσάρων συγκεκριμένων ιπποδρομιών), Σκορ-6 (πρέπει να βρεις τους νικητές έξι συγκεκριμένων ιπποδρομιών) και Σκορ-9 (πρέπει να βρεις τους νικητές εννιά συνεχομένων ιπποδρομιών).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιππόδρομος κάποτε είχε αποκτήσει κακή φήμη στην Ελλάδα, καθώς θεωρούνταν χώρος χασούρας και «ύποπτων» ανθρώπων. Αρκετοί έχασαν περιουσίες ποντάροντας σε λάθος άλογα και αναβάτες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια το προϊόν δείχνει να αναβαθμίζεται.

Διαβάστε ακόμα: