Οδηγός στοιχήματος για σνούκερ

Ανανεώθηκε:
στοιχημα σνουκερ

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και κυρίως του διαδικτύου μας έφερε, εκτός των άλλων, και σε επαφή με μια σειρά από αθλήματα τα οποία ήταν άγνωστα στο ευρύ κοινό τις περασμένες δεκαετίες. Ένα από αυτά είναι και το σνούκερ, μια παραλλαγή ή εξέλιξη (όπως το βλέπει κάποιος ) του μπιλιάρδου. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα βρείτε έναν αναλυτικό Οδηγό Στοιχήματος για Σνούκερ.

Οι διαφορές με το παραδοσιακό μπιλιάρδο βέβαια είναι αρκετές και μεγάλες αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι το σνούκερ προσφέρεται για στοιχηματισμό και μάλιστα με πολλές αγορές και ,εσχάτως, με μια μεγάλη περίοδο τουρνουά σε ικανοποιητική συχνότητα, άρα με πολλούς αγώνες. Οι εποχές που το σνούκερ ήταν παιχνίδι για λίγους στα κλειστά κλαμπ της Βρετανίας και των Αποικιών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και το σνούκερ χαίρει υψηλής δημοφιλίας όχι μόνο στη Γηραιά Αλβιόνα αλλά σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη και κυρίως στην Ασία ,με την Κίνα να είναι η χώρα που το σνουκερ είναι δημοφιλέστερο από πολλά κλασικά αθλήματα. Δε χρειάζεται να ειπωθούν περισσότερα για να καταλάβει κάποιος σχετικός με το στοίχημα ,ότι εκτός από τηλεθέαση το σνουκερ  «τραβάει» και πολλά πονταρίσματα εφόσον υπάρχει σε όλες σχεδόν τις νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες και μάλιστα με πάρα πολλές αγορές στους αγώνες.

Παρακάτω θα γίνει μια προσπάθεια να παρουσιαστούν συνοπτικά κάποια σημεία τα οποία καλό θα είναι να λαμβάνει κάποιος υπόψιν του πριν αποφασίσει να στοιχηματίσει σε ένα αγώνα σνούκερ. Μπορεί να φαίνεται απλό αλλά δεν είναι, και η μελέτη και κατανόηση του αθλήματος σίγουρα βοηθά να αποφεύγονται λάθη.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Πριν προσεγγίσουμε στοιχηματικά το άθλημα λίγα λόγια για το πώς περίπου παίζεται. Αρχικά διεξάγεται σε τραπέζι μπιλιάρδου σημαντικά μεγαλύτερο από τα γνωστά σε όλους τραπέζια. Υπάρχουν 15 κόκκινες μπάλες με αξία ενός πόντου η καθεμία και 6 άλλων χρωμάτων με αξία 2 έως 7. Ο παίκτης υποχρεούται να παίζει εναλλάξ κόκκινη και χρωματιστή και να συλλέγει πόντους. Οι χρωματιστές μπάλες επιστρέφουν στην θέση τους, εάν μπουν, ενώ οι κόκκινες όχι. Αφού μπουν όλες οι κόκκινες, οι χρωματιστές παίζονται με τη σειρά χωρίς να επιστρέφουν. Σκοπός κάθε παίκτη είναι να συγκεντρώσει τόσους πόντους όσους θα αναγκάσουν τον αντίπαλο να σταματήσει τη διεκδίκηση του frame όπως ονομάζεται.

Το μάξιμουμ των πόντων που υπάρχουν στην αρχή είναι 147 (15 κόκκινες, 15 μαύρες με αξία 7 η καθεμία και 27 πόντοι τα χρώματα στο τέλος) επομένως ένα frame κερδίζεται στους 70-80 πόντους περίπου. Υπάρχουν ακόμα αρκετοί κανόνες που σχετίζονται με τα φάουλ τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στο σνούκερ διότι παράγουν επιπλέον πόντους για τον αντίπαλο αλλά σκοπός του κειμένου  είναι να δώσει ένα γενικό περίγραμμα και όχι να καταγράψει  λεπτομέρειες. Σε επόμενα άρθρα θα αναφερθούμε στα ειδικά στοιχήματα που αφορούν τα centuries (πάνω από 100 πόντοι από ένα παίκτη σε μια επίσκεψη στο τραπέζι), τα maximum (147 πόντοι σε μια επίσκεψη) και τα over-under 100 πόντων στο σύνολο σε ένα frame. Ένα ματς σνουκερ τελειώνει όταν ένα παίκτης κατακτήσει τον απαιτούμενο αριθμό frames.

Ζήσε τη μαγεία του σνούκερ στην Interwetten
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

Στο κομμάτι αυτό το σνουκερ μοιάζει με το τένις. Οι παίκτες κατατάσσονται σε πίνακα με βάση τα κέρδη από έπαθλα στα ranking events της τελευταίας διετίας. Οι αποδόσεις λοιπόν πριν από ένα αγώνα βγαίνουν κυρίως με γνώμονα τη κατάταξη των δυο αντιπάλων, ενώ η φόρμα ή η προϊστορία ελάχιστα λαμβάνονται υπόψιν (εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά λίγες π.χ. ο Rocket Ronnie παίζεται σχεδόν πάντα φαβορί άσχετα με τη θέση του  στην κατάταξη). Το σνούκερ όμως είναι άθλημα το οποίο ναι μεν στηρίζεται στη τεχνική και την πειθαρχία αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και η ψυχολογία, η ιδιοσυγκρασία και η φόρμα ενός παίκτη, άρα σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι αποδόσεις δεν αντικατοπτρίζουν την εικόνα των αθλητών τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο κάτι το οποίο προφανώς ως παίκτες οφείλουμε να το εκμεταλλευτούμε η τουλάχιστον να μην τη «πατήσουμε» (πιο απλά μην τσιμπάτε με τα 1,2 κ 1,3 κάποιων παικτών, σπάνε πιο εύκολα απ’ ότι νομίζετε).

ΧΑΝΤΙΚΑΠ/ OVER-UNDER

Για να κερδίσει ένας παίκτης του σνούκερ πρέπει να κατακτήσει ένα συγκεκριμένο αριθμό frames, ο οποίος είναι προκαθορισμένος και ποικίλλει ανάλογα με το τουρνουά. Μια από τις δημοφιλέστερες αγορές είναι λοιπόν η νίκη με χάντικαπ στα frame. Εξαιρετική αγορά ομολογουμένως αφού επιτρέπει σε παίκτες να ανεβάζουν αποδόσεις σε φαβορί, να ενισχύουν τα αουτσάιντερ και να διασφαλίζουν σημεία με μείωση απόδοσης. Τι πρέπει να προσέχουν οι παίκτες όμως όταν επιλέγουν τη συγκεκριμένη αγορά; Πάντα πρέπει να ξέρουμε τον τύπο του τουρνουά και ΚΥΡΙΩΣ πόσα frames απαιτούνται για τη νίκη π.χ. ένα χάντικαπ +2,5 η -2,5 είναι τεράστιο σε ένα ματς στα 4 νικηφόρα, αξιοπρεπές σε ένα στα 7 και μικρό σε ματς που απαιτείται διψήφιος αριθμός για νίκη (υπάρχουν και τέτοια). Με την ιδία λογική προσέχουμε και τα over-under ,άλλη μια πραγματικά καλή αγορά, διότι γνωρίζοντας εκ των πρότερων το μίνιμουμ των frame που θα παιχτούν βελτιώνουμε τις πιθανότητες πρόβλεψης θεαματικά. Π.χ. . ένα ματς στα 4 νικηφόρα θα έχει μίνιμουμ 4 frame και μάξιμουμ 7, εκτιμώντας λοιπόν σωστά τους αντίπαλους επιλέγουμε το αντίστοιχο σημείο.

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Σε αντίθεση με τα περισσότερα αθλήματα ο τόπος διεξαγωγής ελάχιστα επηρεάζει την απόδοση των αθλητών, δεν υπάρχουν δηλαδή έδρες. Ακόμα και τα τουρνουά στην Ασία δεν δίνουν κανένα πλεονέκτημα στους Ασιάτες όπως θα περίμενε κάποιος. Αυτό που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα όμως και σχετίζεται με τη διεξαγωγή ενός αγώνα είναι το αν είναι τηλεοπτικός ή όχι. Οι βετεράνοι παίκτες ανταποκρίνονται πολύ καλυτέρα από τα ανερχόμενα αστέρια όταν υπάρχουν κάμερες και κοινό. Με εξαίρεση τις τελικές φάσεις και κάποια τουρνουά εξ ολοκλήρου οι περισσότεροι αγώνες γίνονται χωρίς κάλυψη, όμως πριν ποντάρουμε καλό είναι να το γνωρίζουμε ειδικά αν η επιλογή μας δεν είναι παίκτης βεληνεκούς.

ΑΛΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Εκτός από τις παραπάνω αγορές υπάρχουν και πάρα πολλές άλλες είτε στο live, είτε πριν τους αγώνες είτε πριν από τουρνουά. Κάποιες είναι κοινές με αλλά αθλήματα όπως νικητής διοργάνωσης, νικητής frame κλπ κλπ. Κάποιες άλλες είναι μοναδικές και αφορούν  μόνο το σνουκερ όπως ο αριθμός των πόντων ανά frame, χρώμα πρώτης μπάλας κ.α. Για τις ιδιαίτερες αγορές και αλλά εξεζητημένα στοιχηματικά θέματα του σνουκερ θα ασχοληθούμε διεξοδικά σε επόμενα άρθρα. Προς το παρόν αυτό που μένει είναι να ξεκινήσει το επόμενο τουρνουά και να ποντάρουμε σωστά…..

Υ.Γ. Κορωνίδα μιας snooker season είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα κάθε Απρίλη-Μάη. Τότε ο στοιχηματισμός αλλάζει επίπεδο και ισχύουν επιπλέον παράμετροι. Για το παγκόσμιο λοιπόν θα αναφερθούμε αναλυτικά όταν έρθει η ώρα…..

*Του αναγνώστη μας και λάτρη του Σνούκερ, Βασίλη Κασαπάκη. Για ερωτήσεις ή απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο support@betarades.gr