Οδηγός στοιχήματος για κρίκετ

Ανανεώθηκε:
κρικετ στοιχημα

Μερικά σπορ είναι περισσότερο διαδεδομένα και συνεπώς, πιο λειτουργικά για τον κόσμο του στοιχήματος. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλει, τένις είναι μερικά απ’ αυτά. Σ’ αυτήν την κατηγορία δεν ανήκει σίγουρα το κρίκετ, το οποίο μπορεί να έχει πολλά εκατομμύρια οπαδούς ανά τον πλανήτη, όμως θεωρείται λιγάκι περίπλοκο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν προκύπτουν ευκαιρίες για ποντάρισμα, ωστόσο ισχύει στον μέγιστο βαθμό ότι οφείλουμε να αφιερώσουμε λιγάκι περισσότερο χρόνο στην πλήρη κατανόηση του παιχνιδιού πριν αποφασίσουμε να βγάλουμε λεφτά απ’ την τσέπη μας.

Δείτε εδώ τις νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες

Οι κανόνες

Το κρίκετ είναι ομαδικό άθλημα που έχει ως κύριο στοιχείο το ρόπαλο και είναι πολύ δημοφιλές στην Αγγλία, την Αυστραλία, την Ινδία και την Νότιο Αφρική. Μοιάζει αρκετά με το αμερικάνικο μπέιζμπολ, όμως υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Το παιχνίδι παίζεται με δύο ομάδες των 11 παικτών η κάθε μία. Ο αγωνιστικός χώρος του κρίκετ είναι συνήθως ένα ανοιχτό τερέν με χορτοτάπητα ωοειδούς σχήματος, στο κέντρο του οποίου υπάρχει μια πιο ανοιχτόχρωμη λωρίδα που ονομάζεται πίστα.

Η πίστα οριοθετείται από δύο σετ πασσάλων που ονομάζονται φράχτες και εκεί διεξάγεται ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Ο αγώνας χωρίζεται σε μέρη που ονομάζονται περίοδοι. Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου, η μία ομάδα παρατάσσεται και η άλλη ροπαλοφορεί (σαν το μπέιζμπολ). Οι δύο ομάδες αντιστρέφουν ρόλους μετά το τέλος της κάθε περιόδου. Σε επαγγελματικό επίπεδο, ένα παιχνίδι μπορεί να διαρκέσει από μια μέρα (δύο περίοδοι των 20 όβερ) έως πέντε μέρες (4 περίοδοι). Η μια ομάδα ροπαλοφορεί και προσπαθεί να σκοράρει όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους ή τρεξίματα (runs). Η άλλη ομάδα κυλά την μπάλα και παρατάσσεται, προσπαθώντας να σταματήσει («κάψει» ή αποβάλλει) τους ροπαλοφόρους και να περιορίσει έτσι το σύνολο τρεξιμάτων της ομάδας τους.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Τρεξίματα

Τρεξίματα επιτυγχάνονται επίσης δίχως ο ροπαλοφόρος να χτυπήσει τη μπάλα. Αυτά ονομάζονται «έξτρα» και δε χρεώνονται στο ενεργητικό του ροπαλοφόρου αλλά προστίθενται στο σκορ της ομάδας. Τα έξτρα είναι τεσσάρων ειδών: Το γουάιντ (πλατιά ή μακριά): όταν ο σφαιριστής κυλά τη μπάλα κατά τέτοιο τρόπο ώστε είναι αδύνατο για το ροπαλοφόρο να τη φτάσει για να τη χτυπήσει. Ισούται με ένα τρέξιμο. Η άκυρη μπαλιά: όταν το μπροστινό πόδι του σφαιριστή προσγειώνεται ολόκληρο μπροστά από την πτυχή κυλίσματος. Ισούται με ένα τρέξιμο. Το λεγκ μπάι (πλάι στο πόδι): εάν η μπάλα χτυπήσει το πόδι ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος του ροπαλοφόρου πέρα του ροπάλου, του γαντιού ή του κράνους, ο ροπαλοφόρος δικαιούται να τρέξει στο απέναντι άκρο κερδίζοντας έτσι ένα έξτρα τρέξιμο για την ομάδα του. Το μπάι (πλάι): όταν η μπάλα περάσει “αχτύπητη” από το ροπαλοφόρο και ο γουίκετ-κίπερ αποτύχει να τη σταματήσει, ο ροπαλοφόρος δικαιούται να τρέξει ένα μπάι.

Για να κερδίσει μια ομάδα πρέπει είτε να έχει επιτύχει πιο πολλά τρεξίματα από την άλλη, είτε να έχει βγάλει εκτός όλους τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας, είτε ο αρχηγός της άλλης ομάδας να διακόψει την περίοδο ακόμη κι αν δεν έχουν βγει εκτός όλοι οι παίκτες της.  Στο κρίκετ υπάρχει επίσης και η ισοδυναμία, η οποία για να συμβεί πρέπει οι δύο ομάδες να έχουν το ίδιο σκορ, καθώς και η ισοπαλία η οποία συμβαίνει όταν κάποια ομάδα δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει μια περίοδο εντός του προβλεπόμενου χρόνου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, συνηθέστερα λόγω βροχής ή έντονης συννεφιάς.

Στο στοίχημα

Καθότι μιλάμε για άθλημα που κρίνεται απ’ το σκοράρισμα, οι στοιχηματικές επιλογές που προκύπτουν είναι οι προφανείς. Η βασική αγορά αφορά τον τελικό νικητή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ισοπαλία προβλέπεται. Οι περισσότερες ιστοσελίδες προσφέρουν αρκετούς μήνες πριν τις αποδόσεις για τα μεγάλα τουρνουά, ενώ σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες θα έχετε τη δυνατότητα για περισσότερες επιλογές και πιο ειδικές αγορές που έχουν να κάνουν με τις επιδόσεις των ροπαλοφόρων. Ουσιαστικά, μιλάμε για μακροχρόνια στοιχήματα. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη γκάμα ειδικών αγορών, όπως το ποια ομάδα θα σκοράρει 100 πόντους ή παραπάνω, το σύνολο των τρεξιμάτων, πόσο θα διαρκέσει ο αγώνας και άλλα πολλά.

Διαβάστε ακόμα: