Οδηγός στοιχήματος για γκολφ

Ανανεώθηκε:
στοιχημα γκολφ

Ένα απ’ τα λιγότερο διαδεδομένα σπορ είναι το γκολφ, το οποίο -ειδικά στην Ελλάδα- έχει λίγους υποστηρικτές. Είναι το λεγόμενο παιχνίδι των πλουσίων γιατί απαιτεί πολύ ελεύθερο χρόνο και πολλά χρήματα, καθώς τόσο ο εξοπλισμός, όσο και τα γήπεδα του είναι πολύ ακριβά. Την καταγωγή του παιχνιδιού διεκδικούν αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων η Αγγλία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Κίνα, αν και με την σύγχρονη μορφή του φέρεται πως ξεκίνησε από τη Σκωτία.

Δείτε εδώ τις νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες

Τα γήπεδα του γκολφ είναι συνήθως από γρασίδι και διαθέτουν τρύπες-στόχους οι οποίες σημειώνονται με σημαιάκια. Τα τερέν είναι συνήθως ανισόπεδα, με αρκετές διαφοροποιήσεις προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο δυσκολίας. Κάθε γύρος στο γκολφ βασίζεται στο παίξιμο ενός αριθμού τρυπών σε μια συγκεκριμένη σειρά. Ένας βασικός γύρος αποτελείται από 18 τρύπες που παίζονται από μία φορά η κάθε μία, ενώ υπάρχει και σύντομο παιχνίδι με 9 τρύπες. Σκοπός του παιχνιδιού είναι η εισαγωγή της μπάλας στις τρύπες, χτυπώντας την με το μπαστούνι, με όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις. Κάθε παίκτης μπορεί να έχει μαζί του μια τσάντα με το πολύ 14 μπαστούνια συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Σε κάθε γήπεδο γκολφ υπάρχουν τρία είδη τρυπών, ανάλογα με την απόσταση από την αφετηρία ως το τέλος και χωρίζονται σε par 3, par 4 και par 5. Με την λέξη par εννοείται ο αριθμός των χτυπημάτων με τα οποία έχει υπολογισθεί ότι ένας πολύ καλός παίκτης ότι μπορεί να ολοκληρώσει την τρύπα. Έτσι, το άθροισμα των par των 18 τρυπών μας κάνει το par του γηπέδου. Ένα κλασσικό γήπεδο γκολφ έχει par 72, αλλά υπάρχουν γήπεδα από par 68 ως 74. Κάθε παίκτης, ανάλογα με τις ικανότητες του έχει και το handicap του, το οποίο είναι ο αριθμός των χτυπημάτων που κάνει συνήθως παραπάνω ή σπανίως λιγότερο από το par του γηπέδου.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Συνήθως οι αγώνες γκολφ χωρίζονται σε stroke play, όπου όλοι οι παίκτες παίζουν τις 18 τρύπες και νικητής είναι αυτός που τις έχει ολοκληρώσει με το μικρότερο άθροισμα χτυπημάτων και τo match play, όπου ο ένας παίκτης παίζει εναντίον του άλλου και νικητής είναι ο παίκτης που έχει κερδίσει πρώτος τις περισσότερες τρύπες από τον άλλο. Τα τέσσερα μεγάλα τουρνουά είναι Masters (Απρίλιος), US Open (Ιούνιος), British Open (Ιούλιος) και PGA Championship (Αύγουστος).

Στοίχημα

Όπως είναι λογικό, η διαφορετικότητα του γκολφ σε σχέση με τα προβεβλημένα αθλήματα, καθιστά τον στοιχηματισμό σ’ αυτό μια σχετικά περίπλοκη υπόθεση. Αρχικά, οφείλετε να ασχοληθείτε λιγάκι πιο λεπτομερώς με τους κανόνες και ίσως να ήταν χρήσιμο να παρακολουθήσετε κάποιο μεγάλο τουρνουά πριν αποφασίσετε να ποντάρετε. Το γεγονός ότι λιγότεροι παίκτες επιλέγουν να ασχοληθούν με το γκολφ, σημαίνει ότι προκύπτουν στοιχηματικές ευκαιρίες και οι αποδόσεις συχνά είναι υψηλές. Το παιχνίδι στο γκολφ αφορά κυρίως τον τελικό νικητή ενός τουρνουά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να βρείτε τις αποδόσεις πολλούς μήνες πριν την έναρξη των τουρνουά, ενώ σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες θα έχετε τη δυνατότητα για περισσότερες επιλογές και πιο ειδικές αγορές που έχουν να κάνουν με τις επιδόσεις των παικτών. Ουσιαστικά, μιλάμε για μακροχρόνια στοιχήματα.

Διαβάστε ακόμα: