32
+9

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 19 / 06 / 2018
ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ CHAT

Οδηγός στοιχήματος για μποξ

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν ποντάρετε στο δημοφιλές σπορ

Μπορεί οι πολεμικές τέχνες να μη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος σε σχέση με τα ομαδικά αθλήματα, ωστόσο αποτελούν το κυρίαρχο σπορ στον ατομικό αθλητισμό (ίσως μαζί με το τένις). Από τις πολεμικές τέχνες, αυτή που αναμφίβολα ξεχωρίζει είναι η πυγμαχία, το κοινώς λεγόμενο μποξ. Ένα πραγματικά μεγάλο γεγονός, όπως για παράδειγμα η μονομαχία του Μεϊγουέδερ με τον ΜακΓκρέγκορ, μπορεί να προσελκύσει χιλιάδες θεατές που θα πληρώσουν πανάκριβα εισιτήρια και εκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο εν λόγω παιχνίδι, που έληξε με εύκολη νίκη του Μεϊγουέδερ, οι δύο αθλητές μοιράστηκαν περίπου 175 εκ. δολάρια, με τον νικητή να καρπώνεται τα 100 εξ αυτών!

Δείτε εδώ τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες

Ιστορία και κανόνες

Η πυγμαχία είναι ένα απ’ τα αθλήματα που έχει καταβολές απ’ την αρχαιότητα. Οι πρώτες απεικονίσεις πυγμαχίας βρέθηκαν στα ερείπια ενός αρχαίου ναού στην Σουμερία και χρονολογούνται περίπου στο 5000 π.Χ.. Επίσης διάφορες απεικονίσεις του 3000 π.Χ. στην Αίγυπτο δείχνουν σκηνές πυγμαχίας. Έγινε για πρώτη φορά ολυμπιακό αγώνισμα το 688 π.Χ. στους 23ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το άθλημα χωρίζεται σε τρεις υποκατηγορίες, την ερασιτεχνική πυγμαχία, την επαγγελματική πυγμαχία και την πυγμαχία Ολυμπιακών Αγώνων. Τα επαγγελματικά παιχνίδια περιλαμβάνουν 4 έως 12 γύρους των τριών λεπτών. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι συναντήσεις έχουν 3 γύρους των 3 λεπτών. Η νίκη καθορίζεται με διάφορους τρόπους: με απόφαση των διαιτητών σύμφωνα με τα χτυπήματα που έχει δεχτεί ένας πυγμάχος στον αγώνα, με νοκ-άουτ (όταν ο αθλητής πέσει κάτω και δεν καταφέρει να σηκωθεί μέσα σε 10 δευτερόλεπτα), με διακοπή του αγώνα σε περίπτωση εγκατάλειψης ή με ντισκαλιφιέ του ενός αντιπάλου. Επίσης, ο διαιτητής έχει δικαίωμα να διακόψει τον αγώνα αν θεωρεί ότι ο ένας μποξέρ ξυλοκοπείται, δηλαδή είναι σαφώς ανώτερος ο αντίπαλος αθλητής. Τότε διακόπτει και ανακηρύσσεται νικητής ο ανώτερος boxer.

Υπάρχουν σημαντικές διαφορές στους κανονισμούς μεταξύ ερασιτεχνικής ή Ολυμπιακής και επαγγελματικής πυγμαχίας. Οι επαγγελματίες δεν φορούν φανέλες η προστατευτικό κράνος και οι αγώνες τους δεν έχον περισσότερους γύρους. Κοινοί κανονισμοί είναι: οι αθλητές πρέπει να φορούν ειδικά γάντια και να ζυγίζονται, να κατατάσσονται σε κατηγορίες αναλόγως του βάρους τους, να αγωνίζονται σε ρίνγκ ίδιων διαστάσεων, οι αγώνες να γίνονται σε τρίλεπτους γύρους με ένα λεπτό διάλειμμα και να μετράται μέχρι το 10 αν ένας αθλητής πέσει κάτω. Στην τελευταία περίπτωση, αν δεν σηκωθεί σε αυτό το διάστημα, ο αντίπαλός του ανακηρύσσεται νικητής.

Ανοίξτε ένα λογαριασμό με τη bet365 σήμερα και λάβετε το 100% Μπόνους σας.

Στο στοίχημα

Η βασική αγορά στον στοιχηματισμό στην πυγμαχία είναι η επιλογή του νικητή. Ωστόσο, αν κάποιος θέλει να ανεβάσει την απόδοση και θεωρεί ότι μπορεί να εκτιμήσει τα χαρακτηριστικά της αναμέτρησης, μπορεί να κάνει συνδυαστική επιλογή. Για παράδειγμα, μπορεί να επιλέξει «να νικήσει ο Χ αθλητής με νοκ-άουτ» ή «να νικήσει στα σημεία». Από εκεί και έπειτα, καθότι μιλάμε για παιχνίδι που έχει να κάνει με γύρους, είναι λογικό ότι προσφέρεται χάντικαπ αναφορικά με τη διάρκεια των αγώνων (πχ. over 9.5 γύροι), ενώ ειδικές αγορές με μεγάλες αποδόσεις για πιο πολλά κέρδη είναι τα συνδυαστικά «πρόβλεψη νικητή και σε ποιον γύρο θα κερδίσει». Σε περίπτωση, δε, που προβλέψετε τον γύρο που θα ολοκληρωθεί η μονομαχία, τότε τα κέρδη σας θα είναι πολύ μεγάλα!

Διαβάστε ακόμα:

Διάβασε επίσης

Αναζητούμε το κίνητρο

Έχοντας πλέον μπει στον Απρίλιο, τα περισσότερα πρωταθλήματα οδεύουν προς το τέλος τους. Είναι προφανές ότι οι μεγάλες και...

Στοίχημα στο ακριβές σκορ

Προσεγγίζουμε τις αναμετρήσεις με γνώμονα τη μελέτη, τόσο αν ποντάρουμε στα καθιερωμένα στοιχήματα, όσο κι αν επιλέγουμε πιο ειδικές...

Στοίχημα στα θετικά χάντικαπ

Με δεδομένο ότι πλέον ολοένα και περισσότερος κόσμος επιλέγει το διαδικτυακό παιχνίδι στοιχήματος, αφήνοντας ως δεύτερη επιλογή τα επίγεια...
Κορυφαία εταιρία