Οδηγός στοιχήματος για βελάκια

νταρτς στοιχημα

Ένα απ’ τα λιγότερο διαδεδομένα σπορ είναι τα βελάκια, γνωστά διεθνώς ως darts, το οποίο -ειδικά στην Ελλάδα- έχει λίγους υποστηρικτές. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που στο εξωτερικό επιλέγουν να ασχοληθούν μ’ αυτό το περίεργο σπορ, το οποίο έχει το καλό του μη ηλικιακού περιορισμού. Εκτός απ’ τη συμμετοχή, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποντάρισμα στα βελάκια, κυρίως μέσω των μεγάλων τουρνουά που διοργανώνονται συχνά.

Δείτε εδώ τις νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες

Ιστορία

Ως γνωστόν, το γενικότερο νόημα του παιχνιδιού είναι τα μικρά βέλη που ρίχνονται σ’ έναν κυκλικό στόχο, ο οποίος κρέμεται στον τοίχο. Με τον όρο «darts» αναφέρεται συνήθως ένας συγκεκριμένος τύπο παιχνιδιού με συγκεκριμένο σχέδιο στο στόχο και ιδιαίτερους κανόνες. Εκτός από την επαγγελματική του φύση, το εν λόγω παιχνίδι παίζεται παραδοσιακά στις μπιραρίες (παμπ) και κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η χώρα αυτή ήταν η πρώτη που αναγνώρισε τα βελάκια ως άθλημα. Παίζεται επίσης στις χώρες της Κοινοπολιτείας, στην Ολλανδία, στην Ιρλανδική Δημοκρατία, στις σκανδιναβικές χώρες, τις ΗΠΑ και αλλού.

Κανόνες

Τα είδη παιχνιδιού στα βελάκια είναι πολλά και διαφορετικά. Στο πιο διαδεδομένο παιχνίδι, αυτό που παίζεται κυρίως στα μεγάλα τουρνουά, ο αγώνας διεξάγεται σε δύο περιόδους (sets) που καθεμία αποτελείται από επτά γύρους (innings ή legs). Νικητής του αγώνα είναι εκείνος που κερδίζει περισσότερες περιόδους (sets). Αν κάθε παίκτης κερδίσει από μία περίοδο ή αν και οι δύο περίοδοι τελειώσουν με ισοπαλία, τότε ο αγώνας λήγει ισόπαλος. Ο στόχος είναι χωρισμένος σε πολλά μικρά κομμάτια, σαν «φέτες», όπου το κάθε ένα εξ αυτών προσφέρει διαφορετικούς πόντους. Ο κάθε παίκτης έχει τρεις προσπάθειες, πριν δοκιμάσει ο επόμενος. Όταν ο παίκτης πετύχει ένα συγκεκριμένο σημείο στον στόχο, παίρνει τους πόντους που αναγράφονται εκεί. Τα λεπτά εσωτερικά τμήματα μεταξύ του κεντρικού στόχου και του μισού απ’ το εξωτερικό τόξο, προσφέρουν τριπλάσια αξία πόντων. Τα τμήματα αυτά είναι τις περισσότερες φορές πράσινα και κόκκινα. Όταν ο παίκτης πετύχει τα εξωτερικά τμήματα, τότε σκοράρει τη διπλάσια αξία του σημείου. Ο κεντρικός κύκλος έχει 25 πόντους και ο κεντρικός στόχος φτάνει τους 50. Κάθε αγώνας συντονίζεται από έναν διαιτητή που είναι υπεύθυνος για την τήρηση των κανονισμών.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Στο στοίχημα

Όπως είναι λογικό, η διαφορετικότητα του σπορ σε σχέση με τα πιο προβεβλημένα αθλήματα, καθιστά τον στοιχηματισμό σ’ αυτό μια σχετικά μη δημοφιλή διαδικασία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι δύσκολη. Ωστόσο, αρχικά οφείλετε να ασχοληθείτε λιγάκι πιο λεπτομερώς με τους κανόνες και ίσως να ήταν χρήσιμο να παρακολουθήσετε κάποιο μεγάλο τουρνουά πριν αποφασίσετε να ποντάρετε. Το παιχνίδι στα βελάκια αφορά κυρίως τον τελικό νικητή ενός τουρνουά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να βρείτε τις αποδόσεις πολλούς μήνες πριν την έναρξη των τουρνουά, ενώ σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες θα έχετε τη δυνατότητα για περισσότερες επιλογές και πιο ειδικές αγορές που έχουν να κάνουν με τις επιδόσεις των παικτών. Ουσιαστικά, μιλάμε για μακροχρόνια στοιχήματα. Η πιο βασική αγορά έχει να κάνει με τους νικητές των τουρνουά ή συγκεκριμένων αναμετρήσεων, ενώ μπορείτε να ποντάρετε επίσης σε χάντικαπ του ορίου των σετ που προσφέρουν οι περισσότερες Στοιχηματικές Εταιρίες.

Διαβάστε ακόμα: