*4η αγωνιστική του League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ.
*Αήττητη η ΑΕΚ εντός έδρας κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (1-1-0).
*Η περσινή νίκη επί της Ράγιο Βαγιεκάνο (3-1) ήταν η πρώτη κόντρα σε ισπανική ομάδα μετά από 16 ματς (0-5-11).
*Δεν υπάρχει 0-0 στα τελευταία 31 εντός έδρας ματς της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
*Δεν υπάρχει ισοπαλία στα τελευταία 33 ματς της Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ (22-0-11).
*Η Ρεάλ Μαδρίτης μετρά εφτά νίκες σε 15 ματς κόντρα σε ελληνικές ομάδες (7-6-2), μόλις μια επί ελληνικού εδάφους (1-5-2), πέρυσι κόντρα στον Ολυμπιακό.
ΑΕΚ
Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα 2-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα. Το 1-0 ο Τετέι στο πρώτο λεπτό, ο Αντίνο έκανε το 2-0 στο 49’. Με δέκα παίκτες ο Παναθηναϊκός απ’ το 70’ λόγω αποβολής του Κάνγκουα.
Έπρεπε να περάσει ένας χρόνος για να ξαναχάσει στο ελληνικό πρωτάθλημα η ΑΕΚ, που ήταν απογοητευτική στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Έκανε μια απ’ τις χειρότερες εμφανίσεις των τελευταίων μηνών, σαφώς τη χειρότερη της φετινής σεζόν, ήταν απαθής, έκανε ατομικά λάθη και επιθετικά πήρε πολύ χαμηλό βαθμό. Δέχτηκε γκολ μόλις στο πρώτο λεπτό, έδειξε επηρεασμένη, δεν κατάφερε να «ματσάρει» την ενέργεια του αντιπάλου, στάθηκε τυχερή που δε δέχτηκε δεύτερο γκολ στο πρώτο μέρος (ο ΠΑΟ είχε δύο δοκάρια). Ίδια και χειρότερη η εικόνα του δεύτερου μέρους, η ΑΕΚ ήταν ανήμπορη να απειλήσει, το 2-0 την «τελείωσε», δεν εκμεταλλεύτηκε καν την ανοησία του Κάνγκουα, που άφησε τους πράσινους με δέκα παίκτες στο 70’.
Ένα ακόμη «καμπανάκι» η νέα ήττα για την ομάδα του Νίκολιτς, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη, παραδέχτηκε λάθη στο πλάνο του, αλλά και σε μεταγραφικό επίπεδο. Ήταν η τέταρτη ήττα στα τελευταία πέντε ματς σ’ όλες τις διοργανώσεις, όλες εκτός έδρας, κάτι που αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τη φετινή εκδοχή της «ένωσης». Πλέον έμεινε στο -7 απ’ τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, αλλά με ματς λιγότερο, αυτό κόντρα στον Ατρόμητο.
Σε ό,τι αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ, έρχεται από εκτός έδρας ήττα 5-1 κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, σε ματς που δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, ενώ νωρίτερα έκανε καλή εμφάνιση κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, αλλά έχασε και εκεί (3-1), κυρίως εξαιτίας ατομικών λαθών. Στην πρεμιέρα της League Phase επικράτησε εντός έδρας 1-0 της ΛΑΣΚ Λιντζ. Αμφίβολος ο Ρότα, αλλά προπονήθηκε χθες και μάλλον θα χρησιμοποιηθεί.
Στατιστικά
*Over 2.5 στα 7/8 τελευταία παιχνίδια.
*G/G στα 6/9 τελευταία παιχνίδια.
*Η ΑΕΚ έχει μόλις μια ήττα στα τελευταία 12 εντός έδρας ματς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (10-1-1).
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας επικράτηση 3-0 επί της Ράσινγκ Σαντατέρ. Το 0-1 ο Εμπαπέ στο 11’, το 0-2 έκανε ο Μπέλιγχαμ στο 21’, το 0-3 ήρθε απ’ τον Ντιομαντέ στο 36’.
Είναι σε τρομερή κατάσταση, το επιβεβαίωσε και την Κυριακή με το εμφατικό πέρασμα της απ’ την έδρα της Ράσινγκ Σανταντέρ. Το τελικό 0-3 είχε διαμορφωθεί απ’ το 36’ (!), με τη Ρεάλ Μαδρίτης να προηγείται με πέναλτι του Εμπαπέ, να κάνει το 0-2 στην αντεπίθεση με τον τρομερό Μπέλιγχαμ και να βρίσκει τρίτο γκολ απ’ τον εξαιρετικό Ντιομαντέ. Τυπική διαδικασία το δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ έδωσε μπάλα στον αντίπαλο, έριξε τις εντάσεις της, είχε δοκάρι με τον Εμπαπέ για τέταρτο γκολ.
Στην πορεία του αγώνα ο Μουρίνιο απέσυρε τους Γκιουλέρ, Μπερνάρντο Σίλβα και Ντιομαντέ, αλλά δεν έκανε παραπάνω αλλαγές, με τον ίδιο να τονίζει: «Γιατί δεν έκανα πέντε αλλαγές; Επειδή κάποιοι από τους παίκτες που έπαιξαν για 90 λεπτά απόψε, δεν θα παίξουν βασικοί την ερχόμενη Τετάρτη απέναντι στην ΑΕΚ. Οπότε, εάν είναι να ξεκουραστούν στο ματς με την ΑΕΚ, για ποιο λόγο να τους αποσύρω νωρίς από το αποψινό παιχνίδι;». Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι ο Τσουαμενί δεν πρόκειται να είναι βασικός απόψε, μάλιστα τον άφησε εκτός αποστολής, όπως και τον εξτρέμ Γκιουλέρ.
Η ομάδα του έχει εννέα νίκες στα τελευταία δέκα ματς σ’ όλες τις διοργανώσεις, μεταξύ αυτών και το εκτός έδρας 2-1 επί της Μπαρτσελόνα (1-2). Με 27 πόντους είναι τρίτη στη βαθμολογία της ισπανικής λίγκας, στο -1 απ’ την Ατλέτικο Μαδρίτης και στο -3 απ’ την Μπαρτσελόνα, ακολουθεί νέα εκτός έδρας αποστολή με τη Βαλένθια. Σε ό,τι αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ, η Ρεάλ μετρά 3/3 νίκες με καλές εμφανίσεις κόντρα σε Ίντερ (2-1 εντός), Ρόμα (3-4 εκτός) και Λειψία (4-1 εντός), σήμερα θέλει να κάνει το 4Χ4 και να παραμείνει ψηλά στη βαθμολογία. Διαθέσιμος ο Βινίσιους (Επιθετικός, 10, 1), που είναι τιμωρημένος στη La Liga, επιστρέφει ο Βαλβέρδε (Μέσος, 13, 1), αμφότεροι θα είναι βασικοί, όπως και οι Καρέρας, Μπραχίμ Ντίαθ.
Στατιστικά
*Over 2.5 στα 9/10 τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.
*G/G στα 8/10 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.
*Τα τελευταία έξι ματς της Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ παρήγαγαν 28 γκολ, δηλαδή πάνω από 4.5 μέσο όρο ανά παιχνίδι!