+23

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 01 / 07 / 2022

Θεωρία στοιχήματος: Ζιγκ Ζαγκ

Θεωρία Στοιχήματος

Όσοι δεν έχουν ακούσει ξανά για την θεωρία Ζιγκ Ζαγκ, είναι λογικό να σκεφτούν ότι πρόκειται για μία τρελή στρατηγική με αντιφατικά πονταρίσματα. Είναι πολύ περισσότερο από αυτό. Αν κάποιος είναι φίλος του NBA ή του NHL και αν παίζει στοίχημα σε αυτές τις λίγκες, είναι πιθανό να έχει συναντήσει τη συγκεκριμένη θεωρία. Η εν λόγω στρατηγική εφαρμόζεται συνήθως στις παραπάνω λίγκες μπάσκετ και χόκεϊ, επειδή έχουν το ίδιο format στα playoffs.

Η βασική ιδέα είναι ότι η ομάδα που έρχεται από ήττα είναι πιο πιθανό να καλύψει το χάντικαπ στο επόμενο παιχνίδι. Όχι μόνο επειδή θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο μετά από ήττα, αλλά επίσης διότι οι στοιχηματικές προσαρμόζουν τις αποδόσεις τους στο επόμενο παιχνίδι.

Ο όρος Ζιγκ Ζαγκ έχει να κάνει επίσης και με το γεγονός ότι οι ομάδες κάνουν ταξίδια για να παίξουν μεταξύ τους. Το να δώσει προσοχή κανείς στις ομάδες που ταξιδεύουν σε εναλλάξ παιχνίδια και το κατά πόσο επηρεάζεται η απόδοσή τους, μπορεί να αποφέρει κέρδη.

Παρακάτω θα εξηγήσουμε πως λειτουργεί το σύστημα και τους διάφορους παράγοντες που πρέπει να προσέξει κανείς πριν το χρησιμοποιήσει ειδικά στο NBA και το NHL.

Πως λειτουργεί η θεωρία Ζιγκ Ζαγκ

Βασικά, η θεωρία Ζιγκ Ζαγκ προτείνει ότι όταν μία ομάδα χάσει ένα παιχνίδι, θα πρέπει να ποντάρουμε σε αυτήν να καλύψει το χάντικαπ στο αμέσως επόμενο παιχνίδι. Το να στηρίξουμε μία ομάδα να ανακάμψει άμεσα από μία ήττα είναι βασικό κομμάτι της συγκεκριμένης θεωρίας, αλλά πάει πιο βαθιά. Επίσης υπολογίζει τις έδρες και τα πιθανά ταξίδια που χρειάζεται να κάνουν οι ομάδες.

Η θεωρία Ζιγκ Ζαγκ εφαρμόζεται κυρίως στο NBA και το NHL επειδή οι δύο λίγκες έχουν το ίδιο φορμάτ στα playoffs. Άλλες λίγκες, όπως το NFL και το MLB έχουν διαφορετικό σύστημα στα νοκ άουτ.

Σενάρια για το Ζιγκ Ζαγκ ποντάρισμα

  • Στο σενάριο που η γηπεδούχος ομάδα κάνει το 1-0 στη σειρά (53% περίπου), σύμφωνα με τα ιστορικά στατιστικά έχει 65% πιθανότητες να κερδίσει τη σειρά στο NBA και 76% στο NHL. Αν η γηπεδούχος ομάδα κάνει λοιπόν το 1-0, γεννιέται ευκαιρία για ποντάρισμα στην ομάδα που έχασε στο επόμενο παιχνίδι. Πάντα με το χάντικαπ.
  • Στο σενάριο που η γηπεδούχος ομάδας κάνει το 2-0 στη σειρά, το ποντάρισμα στο αουτσάιντερ είναι το πιο σύνηθες ανάμεσα στους παίκτες που εφαρμόζουν την θεωρία Ζιγκ Ζαγκ. Η βασική ιδέα σε αυτό το ποντάρισμα είναι ότι η ομάδα που είχε και το χαμηλότερο ranking στην κανονική σεζόν, μετά από δύο ήττες θα τα δώσει όλα στο 3ο παιχνίδι για να κρατηθεί μέσα στο κυνήγι της πρόκρισης. Μεταξύ του NBA και του NHL, η ομάδα με το χαμηλότερο seed κερδίζει το 60% των αγώνων σε αυτό το σενάριο. Σε έναν κόσμο που οι αποδόσεις από τις στοιχηματικές είναι τόσο καλά μελετημένες, ένα ποσοστό 60% μπορεί να κάνει τη διαφορά.
  • Στο σενάριο που η γηπεδούχος ομάδα χάσει το πρώτο παιχνίδι της σειράς, το ποντάρισμα στη νίκη της στο δεύτερο παιχνίδι είναι μία έξυπνη κίνηση. Ενώ το μομέντουμ θα είναι με το νικητή, οι πιθανότητες είναι με το μέρος της γηπεδούχου στο να κάνει καλύτερο παιχνίδι και να ισοφαρίσει τη σειρά. Σύμφωνα με στατιστικά, η ομάδα με το υψηλότερο seed που έχει χάσει το πρώτο παιχνίδι κερδίζει κατά 75% στο Game 2.

Λόγοι για να είστε επιφυλακτικοί στο Ζιγκ Ζαγκ ποντάρισμα

Παρόλο που υπάρχουν ιστορικά στατιστικά και πολλές πιθανότητες στη Ζιγκ Ζαγκ θεωρία, πάντα υπάρχουν παράγοντες για να σκεφτούμε διπλά πριν ποντάρουμε με βάση τις παραπάνω πληροφορίες. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι η θεωρία Ζιγκ Ζαγκ είναι ένας οδηγός και μία πηγή δεδομένων για στοίχημα, που δεν πρέπει φυσικά να ακολουθείται τυφλά. Ας δούμε τι πρέπει να συνυπολογίζουμε πριν ποντάρουμε με βάση την εν λόγω στρατηγική.

Το ματσάρισμα

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε πριν ποντάρουμε είναι να μελετήσουμε τις δύο ομάδες. Τσεκάρουμε την προϊστορία στα μεταξύ τους παιχνίδια, η οποία μπορεί να προσφέρει συγκεκριμένες τάσεις και μπορεί να καταστήσει τη θεωρία μας μη εφαρμόσιμη. Υπάρχουν ομάδες που ματσάρουν πολύ ευνοϊκά απέναντι σε άλλες και κυριαρχούν στα μεταξύ τους παιχνίδια, άρα είναι λιγότερο πιθανό να ανακάμψει η ομάδα που έχασε το πρώτο ή τα δύο πρώτα ματς. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Οφείλουμε να μελετήσουμε το ματσάρισμα.

Μοιρασμένα στατιστικά

Όσοι είναι φίλοι του NBA ή του NHL και συνάμα του στοιχήματος σίγουρα έχουν επισκεφτεί sites με βάση δεδομένων όπως τα Basketball Reference ή Hockey Reference. Εκεί υπάρχουν πολλά και τρομερά ενδιαφέροντα στατιστικά για διάφορες καταστάσεις. Για το πως αποδίδουν συγκεκριμένοι παίκτες σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, απέναντι σε συγκεκριμένες ομάδες, σε συγκεκριμένα γήπεδα, μετά από μεγάλα ταξίδια κτλ. Όταν τα στατιστικά δεν συνάδουν με τη θεωρία μας καλό είναι να αποφευχθεί το ποντάρισμα βάση του συστήματος.

Τραυματισμοί & Τιμωρίες

Όπως και σε κάθε μορφή στοιχήματος, η ειδησεογραφία παίζει τεράστιο ρόλο. Ο παίκτης που παίρνει το στοίχημα στα σοβαρά δεν μπορεί να μην ενημερώνεται καθημερινά για τα νέα των ομάδων που θέλει να παίξει. Πριν ποντάρουμε ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να ενημερωθούμε για πιθανούς τραυματισμούς ή τιμωρίες. Είναι ευνόητο ότι οι απουσίες συγκεκριμένων παικτών αλλάζουν άρδην το συσχετισμό ενός αγώνα.

Bet365 – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την κορυφαία στοιχηματική

Διάβασε επίσης

Θεωρία στοιχήματος

Πώς παίζω στοίχημα στο ίντερνετ

Ολοένα και πιο δημοφιλές γίνεται το στοίχημα στο ίντερνετ παγκοσμίως, όπως φυσικά και στην Ελλάδα. Όμως, αρκετοί είναι εκείνοι...
τι ειναι το sure bet

Sure Bet: Τι είναι και τι σημαίνει

Το Sure Bet είναι ένας τρόπος στοιχηματισμού ο οποίος σας επιτρέπει να φτάσετε στη νίκη εκμεταλλευόμενοι τις διαφορές που...