Θεωρία στοιχήματος: Σύστημα D’Alembert

Ανανεώθηκε:
Θεωρία στοιχήματος

Τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά τα συστήματα για στοίχημα που έχουν γίνει γνωστά. Ένα από αυτά είναι το σύστημα D’Alembert, το οποίο θα αναλύσουμε στο παρακάτω άρθρο.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Όπως και άλλα γνωστά συστήματα, το D’Alembert έχει προέλευση από τη ρουλέτα του καζίνο, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί σωστά και στο στοίχημα. Η γενική ιδέα είναι η αύξηση του πονταρίσματος στις ήττες και η μείωση του πονταρίσματος στις νίκες.

Πατέρας του συγκεκριμένου συστήματος είναι ο Jean le Rond D’Alembert, ένας Γάλλος μαθηματικός, φυσικός και φιλόσοφος του 18ου αιώνα. Το σύστημα D’Alembert είναι γνωστό και ως σύστημα πυραμίδας.

Θεωρία

Η συγκεκριμένη μέθοδος στηρίζεται στη θεωρία της καθυστέρησης. Δηλαδή όταν ένα γεγονός έχει να συμβεί για μεγάλο διάστημα έχει περισσότερες πιθανότητες να συμβεί από ένα άλλο γεγονός που συνέβη πιο πρόσφατα. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το σκεπτικό αν για παράδειγμα στρίψουμε ένα νόμισμα και έρθει γράμματα, τότε οι πιθανότητες να έρθει κορώνα στο επόμενο στρίψιμο είναι μεγαλύτερες. Αυτό είναι το σκεπτικό πάνω στο οποίο βασίζεται το σύστημα D’Alembert και γενικότερα στη φιλοσοφία ότι παντού υπάρχει μία φυσική ισορροπία. Άρα, σε βάθος χρόνου όλα τα γεγονότα ισορροπούνται.

Το σύστημα αυτό έχει αρκετά κοινά με το σύστημα Martingaleαλλά υπάρχει διαφορά στο μέγεθος των πονταρισμάτων. Στο σύστημα Martingale το ποντάρισμα διπλασιάζεται μετά από κάθε ήττα, ενώ στο σύστημα D’Alembert το ποντάρισμα αυξάνεται κατά μία μονάδα.

Βασικός στόχος του D’Alembert είναι η μείωση των απωλειών σε βάθος χρόνου.

Εφαρμογή

Πρόκεται για ένα πολύ απλό σύστημα που μπορεί να εφαρμοστεί και από τους πλέον αρχάριους.

  • Ορίζουμε ένα συγκεκριμένο ποσό πονταρίσματος
  • Σε περίπτωσης νίκη το μειώνουμε στο μισό για το επόμενο στοίχημα
  • Σε περίπτωση ήττας το αυξάνουμε κατά μία μονάδα

Όπως προαναφέραμε αυτός ο συσχετισμός βασίζεται σε μακροχρόνιο ορίζοντα πιθανοτήτων. Αν κερδίσουμε, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουμε το επόμενο στοίχημα και το αντίστροφο.

Για παράδειγμα:

  • Ποντάρουμε 10 μονάδες σε ένα σημείο
  • Αν το πιάσουμε, το επόμενο σημείο που θα παίξουμε θα το ποντάρουμε 5 μονάδες
  • Αν το χάσουμε, το επόμενο σημείο θα το ποντάρουμε 11 μονάδες

Χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα οι απώλειες μειώνονται και οι νίκες διατηρούνται.

Όπως όλα τα συστήματα και οι στρατηγικές για το στοίχημα θέλουν υπομονή και εγκράτεια. Στοιχεία που χρειάζονται για έχουμε επιτυχίες γενικότερα στα πονταρίσματά μας.

Με το σύστημα D’Alembert παίζουμε συνετά και υπομονετικά. Δεν παρασυρόμαστε και επιλέγουμε προσεκτικά τις επιλογές μας. Βοηθά τους παίκτες που θέλουν να ξεκινήσουν με μικρό κεφάλαιο και θέλουν να το διατηρήσουν για ένα αξιόλογο χρονικό διάστημα. Το ακολουθούν μετριοπαθείς παίκτες που δεν βασίζονται σε νικηφόρα σερί – “ρέντα”

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα