Θεωρία στοιχήματος: Ποντάρισμα με βάση τις τάσεις

Ανανεώθηκε:
Θεωρία στοιχήματος

Όταν συγκρίνει κανείς το ποδόσφαιρο σε σχέση με άλλα αθλήματα, παρατηρεί ότι είναι πιο απρόβλεπτο. Με απλά λόγια, σε ένα παιχνίδι δεν είναι και παράξενο να χάσει μία ισχυρότερη ομάδα από μία θεωρητικά πιο αδύναμη. Αυτό ισχύει σίγουρα σε πολλές περιπτώσεις που μπορεί ο μέσος ποδοσφαιρόφιλος να ανακαλέσει στη μνήμη του. Ίσως, λοιπόν, να μην είναι απόλυτα προβλέψιμο – αυτό είναι άλλωστε και μέρος της γοητείας του – ωστόσο στο στοίχημα μπορούν να βοηθήσουν κάποιες τεχνικές εμπνευσμένες από άλλους τομείς.

Ένας από αυτούς είναι και το χρηματιστήριο. Γνωρίζουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο οι τιμές των μετοχών θα αυξηθούν και θα μειωθούν έρχεται, ας το πούμε, σε “κύματα”. Και μπορεί να ταιριάζει “γάντι” αυτό στον ποδοσφαιρικό στοιχηματισμό, αλλά το ίδιο ισχύει για όλους σχεδόν τους τύπους αθλητικών στοιχημάτων. Η πλειοψηφία των παικτών συνήθως απολαμβάνει λίγες νίκες πριν φτάσει μία περίοδο που δεν μπορεί να… σταυρώσει αποτέλεσμα, όση ανάλυση και να κάνει. Για να κερδίσετε, λοιπόν, θα πρέπει να δείτε τις τάσεις.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Η έννοια στοιχήματος με βάση τις τάσεις

Τι σημαίνει αυτό; Η κύρια ιδέα που πρέπει να θυμάστε είναι να μην έχετε ποτέ υπερβολική αυτοπεποίθηση όταν τοποθετείτε ένα στοίχημα υπέρ μίας ομάδας που έχει βιώσει συνεχείς απώλειες. Να μην περιμένετε, δηλαδή, ότι θα κάνει μία θαυματουργή επιστροφή στις νίκες. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το ποσό των κερδών που κατέχετε επί του παρόντος και πόσα χρήματα θα φύγουν από την τσέπη σας πριν τελικά καταφέρετε να κερδίσετε.

Η βασική ιδέα που μπορείτε να συγκρατήσετε εύκολα είναι ότι για μία ομάδα που χάνει συχνά μπορείτε να στοιχηματίσετε εναντίον της, πριν φτάσει η στιγμή που η περίοδος “κοιλιάς” της θα σταματήσει. Αντίθετα, για μία ομάδα που μόλις κέρδισε μετά από πολλές ήττες οι πιθανότητες λένε πως θα έχει στη συνέχεια κι άλλο θετικό αποτέλεσμα. Μπορεί να ακούγεται λογικό ότι οι ηττημένοι χάνουν και οι νικητές κερδίζουν, όμως στο στοίχημα μπαίνει και ο συναισθηματικός παράγοντας στην εξίσωση.

Στοίχημα σε ισχυρότερες ομάδες

Λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις στοιχημάτων, ένας παίκτης μπορεί να εστιάσει τα στοιχήματά του σε πιο δυνατές ομάδες όταν αυτές είναι σε φάση νίκης. Αυτό οφείλεται στην ισχυρότερη ανάγκη της ομάδας για πόντους και στο καλό κλίμα που επικρατεί σε αυτή. Είναι γεγονός πως οι ισχυρότερες ομάδες διαθέτουν, πέρα από ικανότητες, και άλλον “αέρα” σε σχέση με τους πιο αδύναμους αντιπάλους τους.

Αντίστροφη ψυχολογία ή Στοίχημα εναντίον του κοινού

Υπάρχει πάντα, φυσικά, και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Το στοίχημα ενάντια στο κοινό (contrarian betting) είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και απλούστερες στρατηγικές στοιχημάτων χρησιμοποιώντας τα δεδομένα των τάσεων. Η βασική λογική είναι πολύ απλή: στοιχηματίστε αντίθετα από την κοινή γνώμη. Όποια ομάδα “φορτώνουν” οι περισσότεροι, εσείς μπορείτε να ποντάρετε στην αντίθετη. Αν σας φαίνεται παράλογο, μην το προσπεράσετε. Υπάρχει σκέψη και ανάλυση πίσω από τη θεωρία αυτή για να ξεκλειδώσετε αξία στην αγορά αθλητικών στοιχημάτων. Όταν το κοινό ποντάρει μαζικά στη μία πλευρά, οι bookmaker συνήθως αναγκάζονται να προσελκύσουν χρήματα προς την άλλη ομάδα για να μειώσουν τον κίνδυνο. Η μαζική εισροή χρημάτων αναγκάζει την αγορά στοιχημάτων να ενεργεί παράλογα και μερικές φορές θα έχετε ένα επιπλέον κέρδος σε ένα στοίχημα. Αυτό θα αυξήσει το ποσοστό νίκης σας έστω και ελάχιστα και μακροπρόθεσμα θα είστε κερδισμένοι.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα