Θεωρία στοίχηματος: Οι 3 τύποι αποδόσεων

Ανανεώθηκε:
Θεωρία στοιχήματος

Το στοίχημα είναι παντού το ίδιο. Μπορεί οι προτιμήσεις σε αθλήματα, πρωταθλήματα και αγορές να διαφέρουν από χώρα σε χώρα, όμως ο τρόπος που ποντάρουν οι παίκτες στοιχήματος δεν διαφέρει στις βασικές του αρχές. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις αποδόσεις. Άλλες αποδόσεις έχουμε στην Ελλάδα, άλλες στη Μεγάλη Βρετανία, άλλες στην Αμερική. Στην Ελλάδα έχουμε τους δεκαδικούς, στη Μεγάλη Βρετανία τα κλάσματα και στην Αμερική τα συν/πλην.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Υπάρχουν 3 τύποι αποδόσεων που προσφέρουν οι Στοιχηματικές Εταιρίες. Όπως προαναφέραμε οι δεκαδικοί, τα κλάσματα και ο αμερικάνος τρόπος.

Κλάσματα

Χρησιμοποιούνται κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, τα κλάσματα αναφέρουν το εν δυνάμει κέρδος σε περίπτωση που το στοίχημα επιβεβαιωθεί, σχετικά πάντα με το ποντάρισμα. Για παράδειγμα, αν ποντάρουμε 5 μονάδες σε αγορά με απόδοση 2/1, το εν δυνάμει κέρδος είναι 10 μονάδες (5*2) και η συνολική επιστροφή είναι 15 μονάδες (10 συν τα 5 του πονταρίσματος)

Δεκαδικοί

Οι δεκαδικοί αναφέρουν το εν δυνάμει κέρδος αν το στοίχημα επιβεβαιωθεί, σχετικά με το ποντάρισμα. Για παράδειγμα, αν ποντάρουμε 5 μονάδες σε απόδοση 3.00 η συνολική επιστροφή είναι 15 μονάδες και το εν δυνάμει κέρδος στα 10 μονάδες. (5*3 μείον το αρχικό ποντάρισμα)

Αμερικάνικα

  • Θετικά πρόσημα: Οι αποδόσεις δηλώνουν τα κέρδη σε ένα ποντάρισμα 100 μονάδων. Για παράδειγμα αν ποντάρουμε 100 μονάδες σε απόδοση +110 τότε κερδίζουμε 110 μονάδες.
  • Αρνητικά πρόσημα: Οι αποδόσεις δηλώνουν πόσες μονάδες πρέπει να πονταριστούν για υπάρξει κέρδος 100 μονάδων. Για παράδειγμα σε μία αγορά με απόδοση -90 πρέπει να ποντάρουμε 90 μονάδες για να κερδίσουμε 100 μονάδες.
Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα