Στοιχηματική θεωρία: Η ορθή διαχείριση συναισθημάτων

Θεωρία Στοιχήματος

Η επιτυχία απ’ την αποτυχία, απέχουν ελάχιστα. Διαπίστωση που χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό και τον κόσμο του στοιχήματος και οφείλει να γνωρίζει ο οποιοσδήποτε αποφασίζει να εμπλακεί σ’ αυτόν. Πρόκειται για μια δραστηριότητα, που μπορεί για κάποιους να αποτελεί κάτι περισσότερο, ίσως μια ενασχόληση επαγγελματικής μορφής, δεν παύει όμως να θεωρείται «παιχνίδι», το αποτέλεσμα του οποίου επηρεάζεται κατά πολύ απ’ τον παράγοντα τύχη. Όπως έχουμε τονίσει πολλάκις σε άλλα κείμενα, η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Όπως στον αθλητισμό, έτσι και στο στοίχημα θα έρθει η ημέρα των κακών επιλογών ή των ατυχιών που θα μας οδηγήσουν στον «κουβά». Ο καλός απ’ τον κακό παίκτη ξεχωρίζουν απ’ τον τρόπο διαχείρισης τέτοιου είδους στιγμών.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Βασικός κανόνας της εγκυκλοπαίδειας του στοιχήματος είναι η μη «παράδοση» στα συναισθήματα. Τι εννοούμε; Να μην γίνεται κάποιος υποχείριο της «χασούρας» με τη λογική ότι όσα κι αν έχασα, μπορώ να ρεφάρω μέχρι το τέλος της ημέρας. Ο συνειδητοποιημένος παίκτης αντιλαμβάνεται τα λάθη του, τα εντοπίζει και φροντίζει να μην τα επαναλάβει ή τέλος πάντων, να τα ελαχιστοποιήσει. Για να το κάνει αυτό όμως, προϋπόθεση είναι να μη ρίχνει το… ανάθεμα κάθε φορά και σε διαφορετικό φταίχτη (π.χ. ατυχία, κακοδαιμονία, ρέντα, οι άχρηστοι παίκτες, ο κακός διαιτητής). Ατυχίες, ανικανότητα παικτών και λάθη διαιτητών είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα, εντούτοις δεν αποτελούν την απάντηση σε όλα τα χαμένα δελτία.

Μια ακόμη προφανής διαπίστωση (ίσως όχι τόσο προφανής για όλους) είναι ότι κανείς δεν μπορεί να γίνει πλούσιος απ’ το στοίχημα. Ή τουλάχιστον δεν μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα. Για να φτάσει κάποιος βέβαια σ’ αυτό το επίπεδο χρειάζονται πολλές ώρες, αλλά και πολλά χαμένα λεφτά. Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι αντίπαλος σας είναι οι Στοιχηματικές Εταιρίες, οι οποίες δεν είναι ιδιαίτερα… πρόθυμες να χάσουν τα χρήματα τους και γι’ αυτό επανδρώνονται με επαγγελματίες του χώρου. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και έχετε στο μυαλό σας ότι υπάρχει πάντα η επόμενη ημέρα για να διεκδικήσετε το κέρδος.

Ένα άλλο ζήτημα είναι η διαχείριση των χρημάτων. Ορίστε ένα συγκεκριμένο ποσό και εκτιμήστε με σύνεση τα χρήματα που θα επιλέξετε να ποντάρετε κάθε φορά. Κρατήστε σημειώσεις με όλα τα πονταρίσματα, τη χασούρα και τα κέρδη και θα αντιληφθείτε άμεσα τη χρησιμότητα τους. Αυτή η λίστα θα σας βοηθήσει να εκτιμήσετε τις δυνατότητες σας και να συνειδητοποιήσετε τα λάθη σας. «Εκεί δεν έπρεπε να ποντάρω τόσα» ή «γιατί έριξα τόσα πολλά σ’ αυτό;» θα είναι μόνο μερικές απ’ τις διαπιστώσεις σας.

Stoiximan – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την κορυφαία στοιχηματική