Πώς να αποφύγετε τα λάθη λόγω συναισθημάτων στο στοίχημα

Θεωρία στοιχήματος

Όσοι ασχολούνται καιρό με το στοίχημα, έχουν διαπιστώσει ότι τα συναισθήματα επηρεάζουν αρνητικά τη λήψη σωστών αποφάσεων, και ως εκ τούτου, τις στοιχηματικές επιδόσεις. Σε αυτό το κείμενο λοιπόν, θα δούμε κάποιους τρόπους για να αποφύγουμε συγκεκριμένα λάθη, που έχουν να κάνουν με τα συναισθήματά μας κατά το παιχνίδι.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Διαχείριση συναισθημάτων

Όποιος έχει παίξει στοίχημα, θα γνωρίζει ότι αυτή η δραστηριότητα προκαλεί πολλά συναισθήματα. Από τη βιασύνη του αρχικού ενθουσιασμού, καθώς εντοπίζονται στοιχηματικές ευκαιρίες, στη χαρά ή την απόγνωση ανάλογα με το αποτέλεσμα του στοιχήματος. Παρόλο που γνωρίζουμε αυτά τα συναισθήματα, δεν είναι εύκολο να τα δώσουμε προσοχή. Οι έρευνες όμως, αποδεικνύουν ότι η ισχυρή συναισθηματική διαχείριση, συμβάλλει αποφασιστικά στη λήψη σωστών αποφάσεων. Και ειδικά, όταν λειτουργούμε υπό πίεση.

Η συναισθηματική διαχείριση πραγματοποιείται από ένα μέρος του εγκεφάλου, που ονομάζεται αμυγδαλή. Λειτουργεί ως τσιπ μνήμης. Όλα τα συναισθήματά μας – θετικά και αρνητικά – είναι ενσωματωμένα εδώ, και αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται ως αισθητήρας, συγκρίνοντας τις ιστορικές εμπειρίες με την παρούσα κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Αυτή η αναφορά από παρελθόν μέχρι σήμερα, διαμορφώνει τη συμπεριφορά μας και τη λήψη αποφάσεων.

Η δύναμη της σκέψης δίχως… σκέψη

Είναι απαραίτητο να σπαταλήσουμε πολύ χρόνο για να καταλάβουμε πώς κινούνται οι αγορές. Καθώς οι αγορές αλλάζουν διαρκώς και οι άνθρωποι δεν μαθαίνουν με την ίδια ταχύτητα, δεν υπάρχει και στάνταρ… ωράριο για την απόκτηση της στοιχηματικής εμπειρίας.

Οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι ενέργειές μας διαμορφώνονται και ενισχύονται από τις εμπειρίες μας. Οι νευρικές συνδέσεις που είναι σε χρήση, ενισχύονται, ενώ οι αχρησιμοποίητες συνδέσεις εξασθενούν. Ένας παίκτης χρειάζεται την ικανότητα να προσδιορίζει την αξία και συχνά η ταχύτητα είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό. Η διαδικασία παρακολούθησης εκατοντάδων γεγονότων και των αντίστοιχων κινήσεων στην αγορά είναι ουσιαστικής σημασίας για την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας αυτής της αγοράς. Μετά από έναν ορισμένο αριθμό συμβάντων, ενστικτωδώς αναγνωρίζουμε πότε μια τιμή είναι λάθος, δηλαδή εντοπίζουμε την αξία. Είναι το φαινόμενο που γράφεται στο βιβλίο του Malcolm Gladwell με τίτλο «Blink: Η δύναμη της σκέψης χωρίς σκέψη».

Να βάλουμε stop

Τι συμβαίνει όμως όταν τα πονταρίσματά μας δεν πάνε καλά; Αυτομάτως, μπαίνουμε σε μια συναισθηματική φόρτιση, αγχωνόμαστε και είναι πιθανό να πανικοβληθούμε. Τότε λοιπόν, είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσουμε. Χρειαζόμαστε χρόνο για να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας, και να καθαρίσουμε το μυαλό μας. Όταν έχουμε άγχος, λειτουργούμε λαμβάνοντας υπόψιν μόλις το 5% των διαθέσιμων πληροφοριών. Κάτι, που είναι πολύ κακό. Συνεπώς, όταν βλέπουμε ότι αρχίζουμε και αγχωνόμαστε περισσότερο από το φυσιολογικό, πρέπει να σταματήσουμε και να ξεκουραστούμε ψυχολογικά και πνευματικά.

Οξυγόνωση

Είναι αρκετά κατανοητό. Μια βαθιά ανάσα, την ώρα της πίεσης, μπορεί να βοηθήσει. Αυτό ισχύει και σε άλλες περιπτώσεις, και όχι μόνο στο στοίχημα. Συνειδητά, η αναπνοή αποσπά το μυαλό μας από την αναμέτρηση. Έτσι, ο εγκέφαλος οξυγονώνεται και η σκέψη μας είναι πιο νηφάλια. Αυτό, οδηγεί σε ανασυγκρότηση και καλύτερη λήψη αποφάσεων.

Αναζήτηση πληροφοριών

Όπως είπαμε νωρίτερα, το άγχος μας οδηγεί να επεξεργαζόμαστε το 5% των πληροφοριών. Στόχος μας, είναι να αυξήσουμε αυτό το ποσοστό. Επομένως, αφού ακολουθήσουμε και τα παραπάνω βήματα, και πιο ψύχραιμοι πλέον, αναζητούμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα, και παίρνουμε αποφάσεις με βάση τη λογική, και όχι το συναίσθημα.

Stoiximan – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την κορυφαία στοιχηματική