Στοίχημα: Πιο σημαντικό αυτό που δεν παίζεις

Ανανεώθηκε:
Θεωρία στοιχήματος

Το στοίχημα πρόκειται για μια δραστηριότητα, που μπορεί για κάποιους να αποτελεί κάτι περισσότερο από απλό χόμπι. Ίσως είναι μια ενασχόληση επαγγελματικής μορφής σε ορισμένες περιπτώσεις. Δεν παύει όμως να θεωρείται «παιχνίδι», το αποτέλεσμα του οποίου επηρεάζεται κατά πολύ απ’ τον παράγοντα τύχη.

H Serie A στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτό δεν σημαίνει πως τα πάντα γύρω από αυτό, ωστόσο, είναι τυχαία. Κάθε άλλο, ο σωστός και σοβαρός παίκτης θα πρέπει σε κάθε φάση να έχει γνώση του τι παίζει και γιατί. Οι συναισθηματισμοί δεν έχουν χώρο στο ποντάρισμα. Εδώ ευνοούνται όσοι προτιμούν τη λογική και την προετοιμασία με μελέτη.

Ο ιδανικός παίκτης στοιχήματος

Ο τύπος ανθρώπου που είναι ο πιο κατάλληλος για να διαχειριστεί την κατάσταση είναι εκείνος που παραμένει ψύχραιμος. Αν είστε από αυτούς που δεν παρασύρονται εύκολα, συγχαρητήρια, έχετε ένα σχετικό πλεονέκτημα όταν μιλάμε για στοίχημα. Έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να μην πάρετε αποφάσεις εν θερμώ που θα σας κοστίσουν στο ποντάρισμα.

Τα προγνωστικά στοιχήματος ίσως να μη δικαιώνονται πάντα. Όμως σταθερό και ικανοποιητικό ποσοστό από αυτά θα βγουν αν κάνετε την έρευνά σας. Αν έχετε υπομονή και όρεξη για διάβασμα, δεν θα πάνε αυτά τα χαρακτηριστικά χαμένα. Στο στοίχημα, όπως έχουμε τονίσει, χρειάζεται οργάνωση και σύστημα.

Άλλη μια πτυχή για to stoixima που συνδέεται με τα όσα είπαμε παραπάνω είναι η καταγραφή των όσων ποντάρετε. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να έχετε πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει. Πόσα χρήματα έχετε τοποθετήσει για στοίχημα, πόσες είναι οι απώλειές σας, αλλά και τα κέρδη σας.

Αν έχετε τη διάθεση να ασχοληθείτε σοβαρά και να αντιμετωπίσετε την κατάσταση με ψυχραιμία, είναι πολύ πιο πιθανό να έχετε επιτυχίες. Σε βάθος χρόνου, ιδίως, θα είστε σε θέση να δείτε κέρδη από το παιχνίδι σας. Και φυσικά, να μη σταματάτε ποτέ τη μελέτη και το ψάξιμο για ευκαιρίες στο στοίχημα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι και ακόμη και οι πιο διαβασμένοι δεν θα χάσουν κάποια στιγμή.

Επιτυχία και αποτυχία στο ποντάρισμα

Όπως έχουμε τονίσει πολλάκις σε άλλα κείμενα, η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Όπως στον αθλητισμό, έτσι και στο στοίχημα θα έρθει η ημέρα των κακών επιλογών ή των ατυχιών που θα μας οδηγήσουν στον «κουβά». Ο καλός απ’ τον κακό παίκτη ξεχωρίζουν απ’ τον τρόπο διαχείρισης τέτοιου είδους στιγμών.

H Super League στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα ποσά που επιλέγουμε να βγάλουμε απ’ την τσέπη μας έχουν αξία, ανεξαρτήτως της προέλευσής τους. Δηλαδή, ακόμη κι έχουμε εκατομμύρια ή απλά ποντάρουμε για το… χαβαλέ. Τα χρήματα πρέπει να ξοδεύονται για κάποιο σοβαρό λόγο και με αρκετές πιθανότητες κερδοφορίας. Αλλιώς δεν αξίζει το ρίσκο στα τυφλά.

Σημαντικό τι δεν παίζεις στο στοίχημα

Στο στοίχημα, υπάρχει ένας γενικός κανόνας. Αυτός αναφέρει ότι το πιο σημαντικό δεν είναι τι παίζεις, αλλά τι δεν παίζεις. Ας εξηγήσουμε, όμως, τι σημαίνει ακριβώς αυτό.

Η λογική είναι για την περίπτωση που αντιληφθούμε ένα κακό στοίχημα. Τότε, λοιπόν, να έχουμε την ιδιοσυγκρασία να να επιλέξουμε να μην ποντάρουμε. Γιατί αυτά τα λεφτά που ΔΕΝ βγήκαν από την τσέπη μας είναι κέρδος.

Υπό το συγκεκριμένο πρίσμα, ο σωστός παίκτης θα πρέπει να καταλήξει σ’ ένα μοντέλο στοιχηματισμού. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ήδη και θα βρείτε προτάσεις και στην κατηγορία άρθρων που διαβάζετε αυτή τη στιγμή. Μπορεί κανείς να διαλέξει αυτό που του ταιριάζει, επομένως, και που θεωρεί πιο κατάλληλο.

Παραδείγματα για συστήματα στοιχημάτων

Για παράδειγμα, ίσως να έχετε ακούσει ή να είστε εξοικειωμένοι με το κριτήριο Kelly ή το σύστημα Martingale. Ή ακόμη να γνωρίζετε τι είναι αλλά και πώς να εντοπίζετε τα value bets.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στο πώς θα παίξετε στην προκειμένη περίπτωση. Μετράει το τι σας ταιριάζει σύμφωνα με το παιχνίδι σας.

Σε όλες τις περιπτώσεις, πάντως, καλό είναι να αποφεύγετε το απερίσκεπτο ποντάρισμα και οι κανόνες σε κάθε τακτική θα σας βοηθήσουν σε αυτό.

Τι μετράει στο μοντέλο στοιχηματισμού

Θα πρέπει να στηριχτεί στην οργάνωση και ευλαβική εφαρμογή του, έτσι ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τις δυσάρεστες καταστάσεις. Αυτές είναι δεδομένο ότι θα παρουσιαστούν, αργά ή γρήγορα. Είναι σημαντικό να μην παρασυρθεί κανείς και να ποντάρει όπου βρει μόνο και μόνο για να ρεφάρει.

Από την άλλη πλευρά, απαιτείται αυτοσυγκράτηση και στα καλά «φεγγάρια». Δηλαδή, πάνω στον ενθουσιασμό του από συνεχόμενες νίκες να μην “ανοιχτεί” ο παίκτης σε παράλογα πονταρίσματα. Και σε αυτή την περίπτωση, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιφέρουν χασούρα.

Τα προσωπικά όρια που θα θέσετε θα πρέπει να είναι απαράβατα. Το bankroll ή κεφάλαιο όπως συχνά μεταφράζεται είναι σημαντικό να είναι συγκεκριμένο και να μη μεταβάλλεται σύμφωνα με τη διάθεσή σας. Τότε θα έρθει και η επιτυχία σε σταθερό ρυθμό.

H Super League στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ