+58

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 03 / 07 / 2022

Poker Strategy: Τα πέντε βασικά μαθήματα στο NLHE

Ο Εντ Μίλερ είναι επαγγελματίας παίκτης, καθώς και συγγραφέας βιβλίων με θέμα το πόκερ. Σε πρόσφατο άρθρο του στο CardPlayer.com σχολιάζει τον τρόπο με τον οποίο ένας παίκτης μπορεί από το μηδέν να φτάσει να κερδίζει τα $2/$5 cash games του Λας Βέγκας, εφαρμόζοντας 5 απλά βήματα.

Διαβάστε νέο άρθρο στρατηγικής του Έντ Μίλερ για το NHLE και την… επιστροφή στα βασικά.

Εάν δίδασκα σε έναν νεό παίκτη το πως να παίξει No-Limit Hold’em και ο στόχος μου ήταν να τον μετατρέψω σε επαγγελματία, πώς θα το έκανα; Πώς θα ήταν τα μαθήματά μου;

Ας πούμε ότι θα είχα μόνο 3 μήνες να το πετύχω. Με τους περισσότερους ανθρώπους, θα παραδεχτώ, θα ήταν κάτι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο. Η εκμάθηση είναι δύσκολη και δεν νομίζω ότι ο καθένας θα μπορούσε να τα καταφέρει από το μηδέν να γίνει επαγγελματίας σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Θα έπρεπε να κάνω θυσίες. Δεν θα προλάβω να καλύψω κάθε πιθανή περίπτωση. Θα έπρεπε να ξεχωρίσω τα βασικά και να αφήσω τα υπόλοιπα. Επίσης, θα έπρεπε να επικεντρώσω τα μαθήματα σε έναν συγκεκριμένο τύπο παιχνιδιού. Οι βασικές ικανότητες για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, μπορεί να μην απαιτούνται για ένα άλλο. Με όλα αυτά υπόψη, πιστεύω ότι τα αυτά τα 5 που ακολουθούν θα ήταν τα βασικά μαθήματα για έναν παίκτη που θέλει να κερδίσει τα παιχνίδια $2/$5 στο Λας Βέγκας.

Μάθημα 1: Μην κάνετε ποτέ open/limp. Mην κάνετε ποτέ call σε 3-bets εκτός και αν παγιδεύετε με κάποιο πολύ ισχυρό φύλλο.

Το να κάνετε open limp σε pots (εκκίνηση της δράσης με call), call σε pre-flop raise και μετά check/fold στο flop όποτε αστοχείτε είναι ένα τεράστιο ελάττωμα στο παιχνίδι σας. Είναι επίσης ένα ελάττωμα που έχουν όλοι οι παίκτες που δεν έχουν προπονηθεί πάνω σε αυτό.

Κατά τη γνώμη μου, οι περισσότεροι παίκτες βλέπουν άμεση βελτίωση στο winrate τους αν απλά αρνηθούν να κάνουν limp σε κάθε παρτίδα, ειδικά αν αποφασίσουν να πάνε πάσο τα συγκεκριμένα φύλλα. Για τους περισσότερους παίκτες το να σταματήσουν να κάνουν limp, σημαίνει ότι θα πρέπει να παίξουν πιο tight, ειδικά εκτός θέσης. Μέχρι να είστε ένας επιτυχημένος επαγγελματίας, το tight παιχνίδι είναι το καλύτερο.

Μάθημα 2: Μην πληρώνετε μεγάλα bets στο turn και στο river.

Αυτό το μάθημα ίσως είναι διαφορετικό σε άλλους τύπους παιχνιδιού, αλλά στα παιχνίδια $2/$5 στο Βέγκας, είναι ίσως η πιο σημαντική συμβουλή. Μην πληρώνετε κανέναν. Όταν κάποιος κάνει ένα μεγάλο bet στο turn ή το river ή ένα μεγάλο raise, το ένα ζεύγος σας είναι απλά bluff-catcher. Aυτό σημαίνει ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ο αντίπαλός σας δεν θα προσπαθεί να κάνει value bet με χειρότερο φύλλο. Είτε λοιπόν χάνετε, είτε μπλοφάρει. Και οι παίκτες σε αυτά τα $2/$5 παιχνίδια δεν μπλοφάρουν συχνά για να κάνουν το call επικερδές.

Έτσι, μην πληρώνετε τους αντιπάλους σας. Ξέρω ότι μπορεί να είναι ενοχλητικό το να αισθάνεστε ότι σας “διώχνουν” από ένα μεγάλο pot, αλλά αυτό δεν γίνεται συχνά. Προσπαθήστε να φτιάξετε δυνατούς συνδυασμούς και μετά ποντάρετέ τους. Ένα μεγάλο ποντάρισμα συχνά σημαίνει ένα δυνατό χέρι. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε για να το ανακαλύψετε.

Μάθημα 3:
Οι αντίπαλοί σας θα κάνουν limp/call σε raises και check/fold σε πολλά flops. Επωφεληθείτε από την αδυναμία τους, κάνοντας πολλά raises με πλεονέκτημα θέσης, ποντάροντας το flop και κάποιες φορές ποντάροντας το turn.

Είναι μία απλή στρατηγική, αλλά φέρνει αρκετό κέρδος αυτές τις ημέρες. Οι παίκτες παίζουν πολύ loose preflop, και είναι πρόθυμοι να κάνουν call σε pre-flop raises μετά από limp, αλλά και να κάνουν check/fold σε flops που δεν πετυχαίνουν. Με πολλούς παίκτες μπορείτε επίσης να αγνοήσετε τα φύλλα σας και να κάνετε raise στα limps και να ποντάρετε σχεδόν όλα τα flops και turns.

Για παράδειγμα, δύο τυπικοί παίκτες κάνουν limp σε ένα $2/$5 παιχνίδι. Κάνετε raise από το button στα $25. Και οι δύο κάνουν call.

Το flop δείχνει  . Και οι δύο κάνουν check και ποντάρετε $50. Ο ένας κάνει call. To turn είναι το . O αντίπαλός σας κάνει check, ποντάρετε $120 και εκείνος πάει πάσο.

Σε αυτό το σενάριο δεν έχει σημασία τι έχετε. Οι αντίπαλοί σας χάνουν από μόνοι τους παίζοντας με αυτόν τον τρόπο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να ποντάρετε και να αφήσετε τους αντιπάλους σας να κάνουν το λάθος.

Ναι, υπάρχουν κάποια boards καλύτερα άπό άλλα για να εφαρμόσετε αυτή τη στρατηγική, ωστόσο, απέναντι σε πολλούς αντιπάλους σε αυτά τα stakes στο $2/$5 τα περισσότερα flops/turns και rivers είναι καλά για να ποντάρετε. Συνεχίστε, μέχρι οι αντίπαλοί σας, να σας αποδείξουν ότι σταμάτησαν να κάνουν πάσο τόσο συχνά.

Μάθημα 4: Με τα value hands μην προσπαθείτε να διώξετε τους αντιπάλους σας. Αντίθετα, προσπαθήστε να τα παίξετε με τέτοιο τρόπο ώστε να μείνουν μέχρι το river.

Oι περισσότεροι αντίπαλοί σας θέλουν να φτάνουν σε showdown χωρίς να χάσουν αρκετά χρήματα μέχρι εκεί. Κανείς δεν θέλει να πηγαίνει πάσο και να σκέφτεται ότι μπορεί να κρατούσε το καλύτερο φύλλο. Εάν οι αντίπαλοί σας φτάνουν στο river είναι πολύ ευκολότερο να τους κάνετε να κάνουν call σε ένα τελευταίο ποντάρισμα, αρκεί αυτό να μην είναι υπερβολικά μεγάλο.

Οι περισσότεροι παίκτες, προσπαθούν να τελειώσουν τις παρτίδες νωρίς όταν πιστεύουν ότι έχουν το καλύτερο φύλλο. “Δεν θέλω να με ξεπεράσει ο αντίπαλος”, σκέφτονται. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος σκέψη. Τελειώστε τις παρτίδες νωρίς με δυνάτό ποντάρισμα, όταν έχετε ένα αδύναμο draw. Φτάστε σε showdown όταν έχετε κάτι!

Εάν έχω top pair προτιμώ να μου κάνουν call $30, $50 και $80 αντίστοιχα σε κάθε street παρά να δεχθώ call με $30 και να διώξω τον αντίπαλό μου με bet $100 στο turn. H πιθανότητα να κερδίσω $160 αντί για $30 υπερκαλύπτει το ρίσκο του να πετύχει κάτι καλύτερο ο αντίπαλός μου.

Μάθημα 5: Σκεφτείτε σε κάθε παρτίδα τι στρατηγική χρησιμοποιεί ο αντίπαλος και πως σκέφτεται και (σχεδόν) αγνοήστε τα φύλλα σας.

Θα το θέσω ξεκάθαρα. Οι περισσότεροι αντίπαλοι στο $2/$5 χάνουν από τον εαυτό τους! Τείνουν να εφαρμόζουν στρατηγικές που είναι εύκολα αναγνωρίσιμες, υπεραπλουστευμένες και καθόλου ευέλικτες. Μπορεί να κερδίζετε κάποιους από αυτούς τους παίκτες, απλά με το να ποντάρετε κάθε φορά (Μάθημα 3). Μπορείτε να κερρδίσετε τους υπόλοιπους απλά περιμένοντας να πετύχετε έναν συνδυασμό και να κάνετε value bets.

Η δουλειά σας σαν παίκτης πόκερ έιναι να αναγνωρίσετε την στρατηγική που χρησιμοποιεί ο αντίπαλος και να φτιάξετε μία απάντηση. Σε πολλές περιπτώσεις, τα φύλλα σας είναι άσχετα. Η εμπειρία μου λέει ότι οι πάικτες που σκέφτονται συνέχεια τα φύλλα τους, δεν τα καταφέρνουν. Είναι αυτοί που περνάνε στο επόμενο επίπεδο, αυτοί που τελικά τα καταφέρνουν.

Πως παίζεται το Poker | Tutorial για αρχάριους σε βίντεο

Σε συνεργασία με το 

Διάβασε επίσης

Poker News

Στρατηγική: Διαλύστε τα micro-stakes

Το PokerListings.com συνεργάστηκε με τον σπεσιαλίστα των micro-stakes, Νέιθαν “BlackRain79” Ουίλιαμς και μαζί παρουσιάζουν τον απόλυτο οδηγό για να...
Poker News

Βελτιώσου στο short-handed παιχνίδι

Ο Ντέιβ Γουντς του PokerPlayer.co.uk προσεγγίζει στο νέο του άρθρο την ενδεδειγμένη στρατηγική για τα short-handed παιχνίδια. Πού πρέπει...