Παν μέτρον… στοίχημα: Ποντάρισμα με όρια

Ανανεώθηκε:
Θεωρία στοιχήματος

Παν μέτρον άριστον έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και κυριολεκτικά το συγκεκριμένο ρητό δεν θα μπορούσε να βρει ιδανικότερη εφαρμογή από το στοίχημα.

Δεν έχει σημασία αν είσαι καλός παίκτης ή όχι; Δεν μετρά πόσο καλά διαβασμένος είσαι ή όχι; Ούτε αν ξέρεις τέλεια το άθλημα πάνω στο οποίο ποντάρεις. Είναι πάμπολλες οι περιπτώσεις όπου σπουδαίοι παίκτες, μεγάλοι γνώστες, ξαφνικά κατέρρευσαν. Πήγανε από τη μία ήττα στην άλλη και τελικά γνώρισαν σημαντικές χρηματικές (και όχι μόνο) απώλειες.

Euro 2021 αποδόσεις & φαβορί

Ποιος είναι ο λόγος που συνέβη κάτι τέτοιο; Στις πλείστες όσες των περιπτώσεων, το πρόβλημα είναι η απώλεια του μέτρου. Το στοίχημα θέλει εγκράτεια σε όλα. Ποια είναι αυτά; Θα τα δούμε ευθύς αμέσως.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις | 21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Όριο στο κεφάλαιο για το στοίχημα

Δίχως ορισμό και διαχείριση κεφαλαίου δεν μπορεί κανείς παίκτης να κερδίσει στο στοίχημα. Θα πρέπει να έχετε ορίσει ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο που δεν σας λείπει από βασικές σας ανάγκες. Αυτό θα είναι το μέγιστο που μπορείτε να ξοδέψετε για να διασκεδάσετε παίζοντας στοίχημα. Αν τελειώσει απλά σταματάτε να παίζετε.

Κατώτατο/ανώτατο όριο σε κέρδος/απώλεια

Δεν υπάρχει στοίχημα δίχως στόχο και άμυνα. Το πρώτο έχει να κάνει με το ανώτατο όριο στο κέρδος. Ξεκινάτε δηλαδή με κάποιο ποσό και θέτετε ως στόχο ποιο είναι το μέγιστο ποσό που θέλετε να κερδίσετε. Αν το φτάσετε μέσα από το παιχνίδι σας, τότε αυτόματα σταματάτε και ξεκινάτε αργότερα πάλι με ορισμό κεφαλαίου νέο στόχο κέρδους.

Το ίδιο ισχύει όμως και για το δεύτερο σκέλος. Την άμυνα που πρέπει να παίξετε. Όταν έχετε αντίπαλο τον book δεν γίνεται να είστε συνέχεια στην επίθεση. Πρέπει λοιπόν να κρατάτε τα στεγανά σας. Ορίστε ποιο είναι το μέγιστο ποσό που αντέχετε να χάσετε. Δίχως αυτό το ποσό να σας λείψει από καθημερινές ανάγκες. Αν χάσετε αυτό το ποσό αποχωρείτε από το παιχνίδι. Μην ψάξετε ποτέ για δανεικά, μην τραβήξετε χρήματα που προορίζονται για ανάγκες ζωτικής σημασίας. Με το που τελειώνει το διαθέσιμο, προς στοιχηματισμό, ποσό, τελειώνει και το παιχνίδι. Τόσο απλά.

Το μέτρο στον χρόνο

Υπάρχει ένα ρητό ανάμεσα στους παίκτες τυχερών παιχνιδιών, που λέει το εξής: «Η διάρκεια τρώει τον παίκτη». Κι αυτό ισχύει και σε μεγάλο βαθμό. Κάθε παικτική συνεδρία που ξεκινά πρέπει να έχει ορισμένη διάρκεια. Δεν γίνεται να ξεκινάτε το μεσημέρι του Σαββάτου με Πρέμιερ Λιγκ και να τελειώνει μετά τα μεσάνυχτα με Πορτογαλία, ή ακόμη χειρότερα με ΝΒΑ μπάσκετ. Αν το κάνετε αυτό, πιστέψτε μας, δεν έχετε καμία τύχη να κερδίσετε στο στοίχημα.

Το ατέρμονο παιχνίδι κάποια στιγμή θα φέρει και την ήττα. Αφήστε που η διάρκεια είναι και ένας προθάλαμος στον προβληματικό παιχνίδι και στον εθισμό. Η χρονική διάρκεια είναι ένας παράγοντας κομβικής σημασίας. Αν δεν βάλετε μέτρο οδηγείστε σε μετωπική σύγκρουση με τον τζόγο και από αυτήν δεν βγαίνει κανείς κερδισμένος. Τουλάχιστον όχι με αυτόν τον τρόπο.

Το στοίχημα θέλει μέτρο, ρέγουλα για να το πούμε ακόμη πιο απλά. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να παίζετε πρώτα για τη διασκέδαση και μετά να ψάχνετε το κέρδος. Αν το κέρδος γίνει αυτοσκοπός, σίγουρα θα οδηγηθείτε σε προβληματική συμπεριφορά απέναντι στα τυχερά παιχνίδια και αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Μέτρο σε χρήμα, χρόνο, κέρδος, απώλεια, αγορές, πονταρίσματα. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να διασκεδάσετε, ενώ παράλληλα αυξάνετε και τις πιθανότητες να βγείτε κερδισμένος, έχοντας πάντα τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού σας.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις | 21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα