* 2η αγωνιστική
* Το 2017 οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για τη φάση των “16”, με τη Μονακό να προκρίνεται με τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ (6-6 σ.σ.).
* Η Μονακό έχει 5-1-1 εντός έδρας ρεκόρ απέναντι σε αγγλικές ομάδες, κέρδισε τα τρία παιχνίδια για group/league stage.
▶️ Δείτε τα Προγνωστικά Champions League σήμερα!
ΜΟΝΑΚΟ
Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα (3-1) από τη Λοριάν. Στο 38’ αποβλήθηκε ο Κέρερ της Μονακό, οι Μπάμπα (40’), Παζίς (76’, 82’) σκόραραν για τη Λοριάν & ο Φάτι με πέναλτι (90+8’) μείωσε για τη Μονακό.
Απρόσμενη ήττα γνώρισαν οι Μονεγάσκοι το Σάββατο από ομάδα που θα δώσει μάχη για την παραμονή στη Ligue 1, πλήρωσαν ακριβά την αποβολή τους για να σταματήσει το νικηφόρο σερί (3×3) εντός των συνόρων και να βρεθούν στο -3 από την κορυφή.
Άρρυθμη στο “Μουστουά” η Μονακό, απειλήθηκε πριν ο αρχηγός Κέρερ αποβληθεί με δύο αχρείαστες κίτρινες κάρτες κι από το φάουλ που παραχώρησε αυτός ήρθε το 1-0 των γηπεδούχων.
Δεν είχε αντίδραση η ομάδα του κόουτς Χίτερ, κινδύνευσε δις πριν τρυπηθεί κάθετα για το 2-0 και με καταπληκτικό τελείωμα εκτός περιοχής ήρθε το 3ο γκολ. Το γκολ της τιμής πέτυχε στις καθυστερήσεις ο Φάτι, ο οποίος έφτασε τα 4 τέρματα στα τρία τελευταία ματς.
Το γκολ της τιμής πέτυχε ο 22χρονος Ισπανός επιθετικός και στην πρεμιέρα του Champions League, σε μία ακόμη αποτυχημένη έξοδο για τους Μονεγάσκους. Τρομερά προβληματική η ανασταλτική τους λειτουργία στο Βέλγιο, δικαίως ταπεινώθηκαν από την Κλαμπ Μπριζ (4-1), με τρία γκολ από το ημίχρονο.
Στα αγωνιστικά νέα, ο κόουτς Χίτερ έχει πολλά και σημαντικά προβλήματα να διαχειριστεί. Ο νευραλγικός Καμαρά (μέσος) έχασε το σαββατιάτικο ματς και θα απουσιάσει ξανά, μαζί με τους Χραντέτσκι (κίπερ), Μαβισά (στόπερ), Ζακάρια (μέσος), Μπάμπα (μέσος) & Γκολόβιν (μέσος), άπαντες σημαντικοί.
Σταθερά ανέτοιμος ο Πογκμπά, ευτυχώς για τον Αυστριακό τεχνικό ξεπέρασε την ίωση κι επιστρέφει ο “υδραυλικός” Ακλιούς (εξτρέμ).
Στατιστικά
* Goal/Goal τα 6/7 φετινά παιχνίδια της.
* Over 2.5 τα 7/9 τελευταία εντός έδρας, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
👉️ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη (5-1) επί της Μπέρνλι. Με αυτογκόλ του Εστέβ (12’) προηγήθηκε η Σίτι, με Άντονι (38’) ισοφάρισε η Μπέρνλι. Ο Νούνες (61’) έκανε το 2-1, με νέο αυτογκόλ του Εστέβ (65’) έγινε το 3-1 & ο Χάαλαντ (90’, 90+3’) διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Βελτιωμένοι μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων οι “σίτιζενς”, το επί μέρους ρεκόρ του Σεπτεμβρίου έφτασε στο 4-1-0 με την σαββατιάτικη επικράτηση, η οποία δεν ήταν όσο εύκολη λέει το ευρύ τελικό σκορ, μειώνοντας στο -5 από την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.
Κυριαρχική εδαφικά (70% κατοχή) απέναντι σε μία από τις καλύτερες “πελάτισσές” της, αλλά χρειάστηκε τη βοήθεια του αντίπαλου στόπερ για να πάρει προβάδισμα. Δεν δημιούργησε ιδιαίτερα μέχρι να ισοφαριστεί σε δευτερεύουσα μετάβαση και το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο καλές στιγμές της Μπέρνλι.
Σε γεμάτη περιοχή βρήκε το 2ο γκολ από κεφαλιά-ασίστ του Χάαλαντ, ο “ματιαγμένος” αντίπαλος στόπερ σκόραρε ξανά (3-1) και στο φινάλε ο Νορβηγός “μπόμπερ” έφτασε τα 8 γκολ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.
Καθοριστικός στην πρεμιέρα του Champions League ο Χάαλαντ, ο οποίος έγινε ο ταχύτερος που φτάνει τα 50 γκολ (49 εμφανίσεις).
Κέρδισε την γρήγορη αποβολή του Ντι Λορέντζο και στο 2ο ημίχρονο ξεκλείδωσε την άμυνα της Νάπολι με πανέξυπνη κεφαλιά, μετά από εξίσου ποιοτική λόμπα-ασίστ του Φόντεν. Ο έτερος φορμαρισμένος Ντοκού “κλείδωσε” τη νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιταλίας με έξοχο σλάλομ.
Έτσι ο Γκουαρδιόλα έφτασε τις 26 νίκες στα 33 τελευταία παιχνίδια των δύο πρώτων αγωνιστικών σε group/league stage του Champions League. Οι δύο ανάλογες ήττες του (26-5-2) ήρθαν αμφότερες από γαλλικές ομάδες (Λυών 2018 & Παρί 2021).
Στα αγωνιστικά νέα, ο Κόβασιτς (μέσος) επέστρεψε για πρώτη φορά σε αποστολή το Σάββατο, σήμερα μπήκε στην αποστολή κι ο σπουδαίος Ρόδρι (μέσος), παρότι έχει ακόμα ενοχλήσεις στο εγχειρισμένο γόνατο, δεν είναι δεδομένη η συμμετοχή του.
Παραμένουν εκτός οι τραυματίες Αΐτ Νουρί (αρ. μπακ), Κουσάνοφ (στόπερ), Τσερκί (μέσος), Μαρμούς (φορ/εξτρέμ).
Στατιστικά
* No Goal τα 5/8 φετινά παιχνίδια της.
* Under 2.5 τα 6/8 τελευταία εκτός έδρας.