Θεωρία στοιχήματος: Τα μειονεκτήματα των μακροχρόνιων

Ανανεώθηκε:
Θεωρία στοιχήματος

To στοίχημα στις μέρες μας έχει πολλές πτυχές και μία από αυτές είναι οι μακροχρόνιες αγορές. Δεν είναι λίγοι οι παίκτες που επιλέγουν να ποντάρουν σε μακροχρόνια στοιχήματα τα οποία χρειάζονται μήνες για να ολοκληρωθούν. Το ερώτημα είναι όμως, αξίζει να ποντάρουμε σε μακροχρόνιες αγορές; Παίρνουμε τις σωστές αποδόσεις;

Κορυφαίες αποδόσεις στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα μακροχρόνια στοιχήματα είναι οι αγορές που επιτρέπουν στους παίκτες να ποντάρουν ουσιαστικά σε μελλοντικούς αγώνες. Οι δημοφιλέστερες αγορές μακροχρόνιων είναι οι πρωταθλητές, τα σύνολα νικών ομάδων και μελλοντικά βραβεία.

Τα μακροχρόνια συνήθως επιλέγονται λίγο πριν την έναρξη του κάθε πρωταθλήματος ή λίγο μετά το ξεκίνημα της σεζόν. Με αυτό τον τρόπο οι στοιχηματικές αυξάνουν τον τζίρο τους σε περιόδους που δεν υπάρχει μεγάλη στοιχηματική δράση. Πολλές στοιχηματικές προσφέρουν και ξεχωριστές αγορές για τις επιδόσεις κάθε ομάδας, το σύνολο πόντων/νικών ή τη θέση που θα τερματίσουν.

Ένας αρχάριος παίκτης στοιχήματος θα σκεφτεί ότι οι αποδόσεις που δίνουν οι στοιχηματικές σε κάθε ομάδα πριν το ξεκίνημα της σεζόν αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές πιθανότητες κατάκτησης του πρωταθλήματος. Διαβάζοντας τα πινακάκια με τις ομάδες και τις αποδόσεις για κάθε ομάδα δίπλα, βλέπουν τις πιθανότητες της κάθε ομάδας να κατακτήσει το πρωτάθλημα ή το τουρνουά.

Ωστόσο, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οι αποδόσεις που προσφέρονται στα μακροχρόνια στοιχήματα είναι ένας τρόπος των book να μοιράζουν τον τζίρο που στοιχηματίζετε σε κάθε ομάδα. Με αυτό τον τρόπο οποιαδήποτε ομάδα κατακτήσει το πρωτάθλημα οι στοιχηματικές θα έχουν κέρδος από τις αποδόσεις που έχουν προσφέρει.

Πως γνωρίζουν οι book ότι θα έχουν κέρδη από τα μακροχρόνια; Η απάντηση είναι απλή. Η γκανιότα που υπάρχει στα μακροχρόνια στοιχήματα είναι μεγαλύτερη από έναν απλό αγώνα.

Ο έμπειρος και ενημερωμένος παίκτης γνωρίζει ότι ο στόχος των στοιχηματικών είναι να προσελκύσουν ισόποσα πονταρίσματα σε κάθε επιλογή μίας αγοράς και στη συνέχεια να έχουν κέρδος από τη γκανιότα. Αυτό συμβαίνει κατά κόρων στα μακροχρόνια.

Οι αποδόσεις των μακροχρόνιων αλλάζουν συνέχεια. Συνήθως αλλάζουν κάθε βδομάδα, ανάλογα με τη φόρμα των ομάδων και το ποια προπορεύεται στη βαθμολογία. Επίσης οι book εξισορροπούν τις αποδόσεις ανάλογα με τα πονταρίσματα που δέχονται σε κάθε επιλογή. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται και η γκανιότα. Στο ξεκίνημα μίας σεζόν, ειδικά όταν πρόκειται για αμφίρροπα πρωταθλήματα ή τουρνουά, είναι δύσκολο για τις στοιχηματικές να εξισορροπήσουν τη δράση στα μακροχρόνια στοιχήματα. Τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Όμως με την πάροδο της σεζόν αλλάζουν τις αποδόσεις με τη γκανιότα να μεγαλώνει.

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να βγει κάποιος κερδισμένος από τα μακροχρόνια στοιχήματα, δίχως να επιλέξει σωστά τον πρωταθλητή. Είναι πολλοί αυτοί που εμπιστεύονται τις ικανότητές του να προβλέψουν μια σεζόν και δεν χρειάζεται να πετύχουν διάνα για να έχουν όφελος. Τα μακροχρόνια στοιχήματα, αν επιλεχθούν προσεκτικά, μπορούν να προσφέρουν ευκαιρίες μέσω Cash Out ή καλύψεων.

Το στοιχείο κλειδί είναι να εντοπίσει κανείς επιλογές με αξία, ομάδες ή παίκτες που έχουν υποτιμηθεί από τις στοιχηματικές και έχουν καλύτερες πιθανότητες να κερδίσουν απ’ ότι συνιστούν οι αποδόσεις τους. Όταν λοιπόν βρουμε τα αξιόλογα αουτσάιντερ και αυτά ξεκινήσουν δυνατά τη σεζόν, οι τιμές στο Cash Out θα είναι πολύ αξιόλογες. Αναλόγως την περίπτωση, συνίσταται είτε η εξαργύρωση του δελτίου με κέρδος είτε η κάλυψη στον ανταγωνισμό.

Συμπερασματικά, κατά κανόνα τα μακροχρόνια στοιχήματα θα πρέπει να αποφεύγονται, ωστόσο ο ενημερωμένος παίκτης μπορεί να βρει στοχευμένες ευκαιρίες, από τις οποίες μπορεί να βγάλει θετικό πρόσημο δίχως να περιμένει την ολοκλήρωση της σεζόν ή του τουρνουά.

Κορυφαίες αποδόσεις στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ