Sure Bet: Τι είναι και τι σημαίνει

Ανανεώθηκε:
τι ειναι το sure bet

Το Sure Bet είναι ένας τρόπος στοιχηματισμού ο οποίος σας επιτρέπει να φτάσετε στη νίκη εκμεταλλευόμενοι τις διαφορές που υπάρχουν στις αποδόσεις ανάμεσα στις στοιχηματικές εταιρίες, χωρίς να σας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα του αγώνα. Στη χειρότερη περίπτωση, να πάρετε πίσω το ποντάρισμά σας.

Στο παρελθόν μόνο μία μικρή μειοψηφία ανθρώπων ήταν ικανοί να εφαρμόσουν πλήρως τη θεωρία, με άλλα λόγια οι επαγγελματικές παίκτες του στοιχήματος. Το έκαναν αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες σε μία σειρά από γεγονότα τα οποία προσφερόταν σε διαφορετικές αποδόσεις από τις στοιχηματικές. Βέβαια, το τοπίο έχει αλλάξει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Η τεχνολογική έκρηξη στο χώρο του στοιχήματος έχει επιτρέψει σε μία αρκετά μεγάλη κλίμακα παικτών να κυνηγήσουν την τύχη τους. Την ίδια στιγμή, βέβαια, οι περισσότερες στοιχηματικές που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη προσφέρουν παρόμοιες αποδόσεις. Αυτό, αυτόματα, περιορίζει τις ευκαιρίες. Ωστόσο, πάντοτε υπάρχουν. Αρκεί να έχει κανείς επιμονή και υπομονή.

Για να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη τακτική, απαιτείται τόσο το απαραίτητο κεφάλαιο για τις “επενδύσεις”, όσο και μία άριστη γνώση των μαθηματικών. Υπάρχουν, βέβαια, και ιστοσελίδες που κάνουν όλη τη δουλειά για εσάς, ωστόσο και πάλι θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Τι είναι το Sure Bet

Αν σκοπεύετε να τοποθετήσετε ένα στοίχημα σε Sure Bet, αυτό που κάνετε, στην ουσία, είναι να χρησιμοποιήσετε το σύστημα Arbitrage. Ξεκίνησε από την χρηματιστηριακή αγορά και αποτελεί μια τεχνική η οποία σας επιτρέπει να εκμεταλλευτείτε αγορές που δεν αντικατοπτρίζουν πάντοτε με ακρίβεια την πραγματική τους αξία. Στο αθλητικό στοίχημα, αυτό που κάνετε, ουσιαστικά, είναι να ποντάρετε σε όλα τα πιθανά αποτελέσματα ενός αγώνα. Όχι φυσικά στην ίδια εταιρία, αλλά σε διαφορετικές και μόνο αν υπάρχουν αποδόσεις στις οποίες το ποντάρισμα θα φέρει σίγουρη νίκη, χωρίς να σας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Με απλά λόγια, καλείστε να βρείτε εκείνες τις αποδόσεις και να κάνετε εκείνα τα πονταρίσματα, τα οποία θα επιφέρουν κέρδος, ή τουλάχιστον δε θα χάσετε, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Μπορεί να φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση εύκολο και απλό, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση.

Πως λειτουργεί το Sure Bet;

Δεν είναι μυστικό πως αποτελεί ένα αρκετά δύσκολο έργο να κερδίσει κανείς τον book. Αυτός, άλλωστε, είναι που διαμορφώνει τις αποδόσεις και το κάνει με τρόπο ώστε να βγαίνει πάντα κερδισμένος. Οι στοιχηματικές, άλλωστε, δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά εταιρίες που ως στόχο έχουν το κέδρος. Φροντίζει για αυτό η γκανιότα.

Για παράδειγμα, αν σε έναν αγώνα οι πιθανότητες είναι 50-50, μία στοιχηματική αντί να θέσει την απόδοση στο 2.00, θα την κατεβάσει στο 1.90 ώστε να πάρει την προμήθειά της. Στη συνέχεια, θα διαμορφωθούν όλες οι υπόλοιπες αποδόσεις για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο Sure Bet. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι εσείς, ο παίκτης, παίρνει τον έλεγχο της γκανιότας. Πως συμβαίνει αυτό; Αναζητώντας διαφορετικές αποδόσεις για το ίδιο σημείο σε ξέχωρους bookmakers, προσπαθώντας να βρείτε εκείνες τις τιμές που θα σας οδηγήσουν στη νίκη όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.

Παραδείγματα Sure Bet

Ας δούμε παρακάτω ένα παράδειγμα σε έναν αγώνα τένις, στον οποίο υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: είτε να κερδίσει ο παίκτης Α, είτε ο παίκτης Β και εντοπίζετε διαφορετικές αποδόσεις σε δύο στοιχηματικές ιστοσελίδες. Στην πρώτη το σετ των αποδόσεων είναι 1.90 – 2.00 και στη δεύτερη 2.20 – 1.70. Ποντάρετε, επομένως, 100 μονάδες στον παίκτη Β στο 1ο σάιτ και 90 μονάδες στον παίκτη Α στο 2ο σάιτ.

Αν νικήσει ο παίκτης Α, έχετε χάσει 100 μονάδες στο 1ο σάιτ, αλλά κερδίσατε 108 μονάδες στο 2ο σάιτ. Επομένως, κλείσατε με +8 μονάδες. Αν πάρει το ματς ο παίκτης Β, χάνετε 90 μονάδες στο 2ο σάιτ, αλλά κερδίζετε 100 στο 2ο σάιτ και κλείνετε με +10 μονάδες.

Ένα ακόμη παράδειγμα, σε ποδοσφαιρικό αγώνα, θα μπορούσε να είναι η αγορά Over / Under με αποδόσεις ανάλογες με αυτές που αναφέρονται παραπάνω. Ποντάρετε, επομένως, σε περίπτωση που βρείτε διαφορετικές τιμές σε στοιχηματικές εταιρίες, τα ανάλογα ποσά και στο τέλος του αγώνα θα έχετε προσθέσει τις μονάδες της επιτυχίας σας στην “κάβα” σας, χωρίς να σας απασχολεί το πόσα τέρματα θα σημειωθούν.

Sure Bet: Τι πρέπει να προσέξετε

Το παραπάνω, βέβαια, αποτελεί ένα αρκετά απλοποιημένο παράδειγμα. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δύσκολο να εντοπίσετε τέτοιες διαφορές σε αποδόσεις ανάμεσα στα στοιχηματικά σάιτ.

Παράλληλα, γίνεται κατανοητό ότι ο συγκεκριμένος τρόπος πονταρίσματος δεν ενδείκνυται για γρήγορες και μεγάλες νίκες, αλλά μόνο για όσους έχουν υπομονή. Σε κάθε περίπτωση, θα επαναλάβουμε αυτό που πρέπει να έχει στο μυαλό του κάθε παίκτης: Στοιχηματίζουμε πάντοτε υπεύθυνα και μόνο με όσας μας περισσεύουν. Επιπλέον, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να είστε σίγουροι ότι έχετε κάνει τους σωστούς υπολογισμούς πριν προχωρήσετε σε ένα Sure Bet.