Dota 2 Στοίχημα: Αναλυτικός Οδηγός, Πως να παίξετε

Ανανεώθηκε:
esports Βεταραδεσ

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα παιχνίδια που κυκλοφορούν στον κλάδο των Esports κι έχει μεγάλο και φανατικό κοινό αποτελεί το Dota 2. Πρόκειται για ένα βιντεοπαιχνίδι τύπου MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) το οποίο αναπτύχθηκε και διανεμήθηκε από τη Valve Corporation το καλοκαίρι του 2013.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αποτελεί την συνέχεια του ομώνυμου βιντεοπαιχνιδιού DOTA (Defense of the Ancients) το οποίο ήταν διάσημος χάρτης για το Warcraft III: Reign Of Chaos και το Warcraft III: The Frozen Throne. Το Dota 2 έχει κυκλοφορήσει για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα συστήματα Microsoft Windows, Linux και MAC OS X. Για να παίξει κάποιος σε κορυφαίο επίπεδο χρειάζεται υψηλή αντίληψη, ομαδικότητα και (φυσικά) την κατάλληλη εμπειρία. Ο τρόπος παιχνιδιού αυτού έχει επηρεαστεί άμεσα από τον χάρτη του Warcraft III DOTA.

Ο σκοπός των παικτών στο Dota 2

Το Dota 2 παίζεται με δέκα παίκτες (πέντε εναντίον πέντε), οι δύο ομάδες έχουν ως σκοπό την καταστροφή του αντίπαλου Ancient. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κτίριο, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στη βάση κάθε ομάδας.  Οι παίκτες ελέγχουν έναν χαρακτήρα που ονομάζεται “ήρωας” (hero), ο κάθε ένας από αυτούς διαθέτει διαφορετικές ικανότητες. Στη διάρκεια της μάχης συγκεντρώνουν experience και ανεβαίνουν levels, ενώ παράλληλα μαζεύουν gold για να δημιουργήσουν διάφορα αντικείμενα (items) που τους βοηθούν να γίνουν πιο δυνατοί και αποτελεσματικοί. Εκτός από το Ancient υπάρχουν και άλλα κτίρια, όπως οι Πύργοι και τα Barracks.

Τρεις Πύργοι είναι τοποθετημένοι κατά μήκος κάθε μίας από τις λωρίδες του χάρτη, δύο έξω από τη βάση της κάθε ομάδας και ένας μπροστά από τα Barracks. Σε κάθε μία από τις λωρίδες υπάρχει ένα melee και ranged barracks. Όταν μία ομάδα καταστρέψει αντίπαλα barracks, τα creeps της στη συγκεκριμένη λωρίδα ενισχύονται. Σκοπός κάθε ομάδας είναι να εξασφαλίζει διαρκώς το πλεονέκτημα μέσω εκπλήρωσης σημαντικών στόχων, όπως να σκοτώσει τον Roshan. Αυτός βρίσκεται στο κέντρο του χάρτη και η ομάδα που θα τον σκοτώσει θα αποσπάσει τα πολύτιμα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του.

Τουρνουά Dota 2 με υψηλά χρηματικά έπαθλα

Το πόσο δημοφιλές είναι το Dota 2 φαίνεται από τα δεκάδες τουρνουά που διεξάγονται όλο τον χρόνο σε κάθε μέρος του πλανήτη (Γερμανία, ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα, Σουηδία κ.α.). Το σπουδαιότερο από αυτά αποτελεί το Dota 2: The International που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2011. Πέρσι φιλοξενήθηκε στην “Mercedes-Benz Arena” της Σανγκάη στα τέλη Αυγούστου και μοιράστηκαν συνολικά στις ομάδες περίπου 35.000.000 δολάρια!

Κάποιες από τις πλέον γνωστές ομάδες Dota 2 αποτελούν οι OG, Team Liquid, Wings Gaming, Evil Geniuses, Newbee, Alliance, Invictus Gaming και Natus Vincere. Το ποδοσφαιρικό κομμάτι δεν λείπει από το εν λόγω παιχνίδι, καθώς υπάρχει και η Paris Saint Germain.LGD που αποτελεί μέρος της πρωταθλήτριας Γαλλίας Παρί Σεν Ζερμέν.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Dota 2 και στοίχημα

Πολλές είναι οι στοιχηματικές εταιρείες που προσφέρουν αγορές για όλα τα μεγάλα τουρνουά του Dota 2, καθώς υπάρχει τεράστιο κοινό που ακολουθεί το παιχνίδι. Παράλληλα, όλο και περισσότεροι παίκτες ασχολούνται με αυτό επαγγελματικά. Πέρα από την κλασική αγορά του νικητή αγώνα, προσφέρονται και διάφορα ειδικά στοιχήματα όπως ακριβές σκορ, πρώτη ομάδα στα kills στον χάρτη και χάντικαπ αγώνα.

Οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες προσφέρουν την δυνατότητα live streaming των αγώνων, οι οποίοι μεταδίδονται και μέσω του Twitch. Μάλιστα, στα μεγάλα τουρνουά υπάρχει και επαγγελματική κάλυψη από δημοσιογράφους του κλάδου που κάνουν, παράλληλα, περιγραφή και σχολιασμό αυτών. Πριν από λίγα χρόνια κυκλοφόρησαν και ντοκιμαντέρ με θέμα το Dota 2 όπως το Free to Play, το οποίο ακολουθεί τρεις παίκτες στην παρθενική τους συμμετοχή στο πρώτο Dota 2: The International το 2011.