League of Legends Στοίχημα: Αναλυτικός Οδηγός, Πως να παίξετε

Ανανεώθηκε:
Betarades esports LOL

Έχοντας εκατομμύρια χρήστες στην πλάτη του, το League of Legends ή εν συντομία LoL αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια των τελευταίων χρόνων, το οποίο κατέχει υψηλή θέση στα Esports. Πρόκειται για ένα παιχνίδι τύπου MOBA (Multiplayer Online Battle Arena), όπως είναι και το Dota 2 στο οποίο αναφερθήκαμε εδώ, που δημιουργήθηκε από την εταιρεία Riot Games.

Τα Esports στην Bet365
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κυκλοφόρησε στις 27 Οκτωβρίου του 2009 για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows, ενώ από τον Μάρτιο του 2013 είναι διαθέσιμο και για το Mac OS X. Το League of Legends είναι Free to Play, αυτό σημαίνει πως μπορεί ο καθένας να το παίξει ελεύθερα, αρκεί να το έχει κάνει εγκατάσταση στον υπολογιστή του.

[bcblocks type=”Sports – Event List” template=”2″ sport_sport=”2″ sport_outcome_type=”12″ sport_tournament=”156″ sport_stage=”882368″]

Φυσικά, οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν εντός του LoL κάποιους ήρωες ή skins χρησιμοποιώντας micro-transactions. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνουν την εμφάνιση και τις ικανότητες του χαρακτήρα τους. Σύμφωνα με μετρήσεις της Riot Games από τον Σεπτέμβριο του 2016 κι έπειτα υπάρχουν πάνω από 100.000.000 ενεργοί χρήστες που παίζουν το League of Legends σε καθημερινή βάση, αριθμός που σίγουρα προκαλεί …ίλιγγο!

Ο τρόπος παιχνιδιού

Δύο ομάδες των πέντε παικτών βρίσκονται αντιμέτωπες σε έναν χάρτη (Summoner’s Rift). Ο στόχος τους είναι η καταστροφή της αντίπαλης βάσης. Κάθε μία από αυτές αποτελείται από πύργους, inhibitors και minions που εμφανίζονται συνεχώς.  Τα inhibitors είναι κατασκευές που βρίσκονται πίσω από τους αρχικούς πύργους κάθε βάσης, αν ένα καταστραφεί ισχυρότερα minions (Super Minions) κάνουν την εμφάνισή τους, μέχρι να επανεμφανιστεί ένα inhibitor λίγα λεπτά αργότερα. Όσο περνάει η ώρα οι δύο ομάδες γίνονται όλο και πιο δυνατές, συγκρούονται μέχρι κάποια από αυτές πάρει το πάνω χέρι και διεκδικήσει τη νίκη.

Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού οι ομάδες προσπαθούν να ολοκληρώσουν και μικρούς στόχους στον χάρτη, όπως να σκοτώσει dragons, το Rift Herald και τον Baron. Οι τέσσερις elemental dragons δίνουν επιπλέον δύναμη στα μέλη της ομάδας που θα τους σκοτώσει. Το Rift Herald αποτελεί ένα τέρας που βρίσκεται στην τρύπα του Baron, προτού εμφανιστεί ο τελευταίος μετά τα πρώτα 20 λεπτά του παιχνιδιού. Ο Baron είναι το τελευταίο τέρας, στο οποίο δίνεται η τελευταία μάχη όταν οι δύο ομάδες είναι ισορροπημένες. Όποια ομάδα κερδίσει εκεί παίρνει το προβάδισμα για την τελική νίκη.

League of Legends όπως λέμε …Τσάμπιονς Λιγκ

Δεκάδες είναι τα τουρνουά League of Legends που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο, με κορυφαίο όλων το World Championship που διοργανώνεται από την εταιρεία παραγωγής αυτού, την Riot Games. Από το 2011 το εν λόγω τουρνουά διοργανώθηκε σε Σουηδία, ΗΠΑ, Νότια Κορέα, Κίνα και Παρίσι, με την πρωταθλήτρια ομάδα να μοιράζεται χρηματικό έπαθλο ύψους 1.000.000 δολαρίων.

Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι πως η δημοτικότητα του League of Legends είναι τόσο μεγάλη που περίπου 60.000.000 άνθρωποι παρακολουθούν μέσω stream το εν λόγω τουρνουά, νούμερο που μπορεί να συγκριθεί ακόμα και με τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ! Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια γίνονται συζητήσεις για εισαγωγή του LoL στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μερικές από τις κορυφαίες ομάδες που λαμβάνουν μέρος στα τουρνουά που διεξάγονται ανά τον κόσμο είναι οι Team SoloMid, Cloud9, Team Liquid, Counter Logic Gaming και Immortals.

Τα Esports στην Bet365
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στοίχημα και LoL

Με δεδομένη την δημοτικότητα που έχει αποκτήσει εδώ και χρόνια, το League of Legends δεν θα μπορούσε να λείπει την λίστα των Esports των περισσότερων στοιχηματικών εταιρειών, οι οποίες προσφέρουν διαθέσιμες αγορές για αυτό. Πέρα από τον νικητή αγώνα, προσφέρονται και αρκετά ειδικά στοιχήματα όπως χάντικαπ αγώνα, συνολικοί χάρτες, ακριβές σκορ, πρώτη ομάδα στα kills στον χάρη και ομάδα που θα σημειώσει penta kill και quadra kill.

Φυσικά, στις περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες δίνεται η δυνατότητα live streaming των αγώνων, τους οποίους όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν και μέσω των YouTube και Twitch. Τον Σεπτέμβριο του 2016 το League of Legends κατέκτησε την πρώτη θέση στις ώρες παρακολούθησης σε αυτά τα μέσα παγκοσμίως.