Counter Strike Στοίχημα: Αναλυτικός Οδηγός, Πως να παίξετε

Ανανεώθηκε:
Counter strike esports

Τα Esports έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, καθώς και στην Ελλάδα όλο και περισσότεροι παίκτες επιλέγουν να ασχοληθούν στοιχηματικά με αυτά. Στο παρακάτω κείμενο θα ασχοληθούμε με ένα από τα πλέον δημοφιλή παιχνίδια του συγκεκριμένου κλάδου, το Counter Strike: Global Offensive ή εν συντομία CS:GO. Πρόκειται για ένα βιντεοπαιχνίδι πρώτου προσώπου και πολλαπλών παικτών που αναπτύχθηκε από τις Hidden Path Entertainment και Valve Corporation.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αποτελεί το τέταρτο παιχνίδι της σειράς Counter Strike και κυκλοφόρησε τόσο για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όσο τις κονσόλες Playstation και Xbox το καλοκαίρι του 2012. To Counter Strike: Global Offensive μετράει εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, κάτι που οδήγησε πολλές στοιχηματικές εταιρείες να διαθέτουν αγορές προς στοιχηματισμό σε αυτό.

Η γέννηση του online gaming στην Ελλάδα

Στις αρχές του 2000 οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές έμπαιναν σιγά – σιγά στις ζωές μας και τα συνοικιακά internet cafe άνοιγαν τις πύλες τους το ένα πίσω από το άλλο, προσφέροντας μία πρωτόγνωρη εμπειρία σε όλους. Στην Ελλάδα το gaming αποτελούσε άγνωστη λέξη με την έννοια που την γνωρίζουμε στις μέρες μας, η αναφορά στα ηλεκτρονικά παιχνίδια γινόταν για τις κονσόλες των Sony, Nintendo και Sega, αλλά και τα “ουφάδικα” (σ.σ. τα arcade που “ζούσαν” στις περισσότερες γειτονιές).

Τότε ήταν που η εταιρεία Valve αποφάσισε να δημιουργήσει ένα FPS (First Person Shooter) παιχνίδι στο οποίο δύο ομάδες, οι Terrorists (τρομοκράτες) και οι Counter-Terrorists (αντιτρομοκράτες), συγκρούονταν σε διάφορα maps (χάρτες) με απώτερο σκοπό την αλληλοεξόντωση τους. Το Counter Strike ήταν τόσο απλό, αλλά παράλληλα τόσο διασκεδαστικό και πρωτοποριακό για τα δεδομένα της εποχής που μαγνήτισε τα βλέμματα όλων. Είκοσι χρόνια αργότερα παραμένει στις πρώτες θέσεις των gamers, γεμίζοντας αρένες με κοινό για να παρακολουθήσουν τις καλύτερες ομάδες του κόσμου σε μεγάλα τουρνουά με έπαθλα πολλών χιλιάδων ευρώ.

Ο τρόπος παιχνιδιού

Κάθε χάρτης αποτελείται από 30 γύρους, με τις ομάδες να αλλάζουν μεριές μετά την ολοκλήρωση 15 γύρων. Η πρώτη που θα κερδίσει 16 γύρους αναδεικνύεται νικήτρια αυτού. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση, η οποία κρίνεται σε έξι γύρους. Κάθε ομάδα παίζει από τρεις γύρους σε κάθε μεριά. Η ομάδα κερδίζει όταν επικρατήσει σε τουλάχιστον τέσσερις από τους έξι γύρους. Απώτερος σκοπός των δύο ομάδων αποτελεί η εξουδετέρωση της αντίπαλης. Ωστόσο, θα πρέπει να “κυνηγήσουν” και κάποιους άλλους στόχους μέσα στο παιχνίδι:

Οι Terrorists να βάλουν βόμβα σε ένα από τα δύο σημεία όπου επιτρέπεται και οι Counter Terrorists να προσπαθήσουν να την εξουδετερώσουν προτού αυτή εκραγεί. Όταν αυτή ενεργοποιηθεί οι τελευταίοι έχουν στη διάθεσή τους 40 δευτερόλεπτα για να δράσουν. Σε περίπτωση που η βόμβα εκραγεί ή όλα τα μέλη των Counter Terrorists έχουν σκοτωθεί, τότε οι Terrorists κερδίζουν τον γύρο. Αν οι Counter Terrorists απενεργοποιήσουν την βόμβα ή εμποδίσουν την τοποθέτηση αυτής μέσα στο επιτρεπτό χρονικό περιθώριο τότε κερδίζουν.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Counter Strike: Global Offensive στο στοίχημα

Με δεδομένο πως το κοινό του Counter Strike: Global Offensive μεγαλώνει συνεχώς, με όλο και περισσότερους gamers να ασχολούνται επαγγελματικά με αυτό, οι στοιχηματικές εταιρείες αποφάσισαν να το συμπεριλάβουν στα κουπόνια τους, προσφέροντας πολλές αγορές προς στοιχηματισμό. Κάποιες από αυτές είναι ο νικητής του χάρτη, το ακριβές σκορ, τα συνολικά kills και ο νικητής του γύρου με πιστόλια στον χάρτη.

Παράλληλα, υπάρχουν και πολλά ειδικά στοιχήματα που έχουν να κάνουν με τους παίκτες των ομάδων. Όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν στοιχηματικά με το Counter Strike: Global Offensive μπορούν να το κάνουν στα διάφορα τουρνουά που διοργανώνονται όλο τον χρόνο σε πολλά τα μέρη της γης, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν σε live streaming μέσα από τις πλατφόρμες των στοιχηματικών εταιρειών, το Twitch.tv, το Stream.tv., το YouTube κ.α..

Μερικές από τις χώρες που έχουν διεξαχθεί αυτά είναι οι Αγγλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα. Σε κάποια από αυτά μοιράζονται στις ομάδες που συμμετέχουν 1.000.000 ευρώ! Κάποιες από τις κορυφαίες ομάδες στο CS:GO είναι οι Astralis με συνολικά έπαθλα που αγγίζουν τα 6.000.000 δολάρια, οι Fnatic ($3.5 εκ.), Faze ($2.9 εκ.) και Virtus.pro ($2.6 εκ.).