Προγνωστικά Μπάσκετ (20/10): Δυνατά φαβορί
5276. ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ – ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (19:00, COSMOTE SPORT 4)
Αναμενόμενη ήττα από τη Φενέρμπαχτσε, την προηγούμενη Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη γνώρισε η Καρσίγιακα, με 87-73, σε ένα ματς που στο πρώτο δεκάλεπτο βρέθηκε πίσω με διψήφιες διαφορές, στο δεύτερο επέστρεψε, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ανακάμψει από την κακή εικόνα της στην τρίτη περίοδο. Μόλις πέντε παίκτες της ξεπέρασαν τους 4 πόντους, προεξεχόντων των Τσαρλς Μάνινγκ (17π) και Μάικ Μουρ (15π).
👉 Δείτε τα Προγνωστικά Μπάσκετ για σήμερα!
Δεν κατάφερε να βάλει τρεις επιτυχίες στη σειρά, για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν, η Αναντολού Έφες, που την Παρασκευή, στην Κωνσταντινούπολη, έχασε από τον Παναθηναϊκό, με 95-81, για την Ευρωλίγκα. Τρεις ημέρες νωρίτερα, είχε νικήσει τον Ολυμπιακό με 82-78, στο «Ειρήνης και Φιλίας», για την ίδια διοργάνωση, και την προηγούμενη Κυριακή, τη Μερκεζεφέντι με 90-72, εντός έδρας, για το πρωτάθλημα της Τουρκίας. Τραυματίστηκε σοβαρά ο σέντερ Γιώργος Παπαγιάννης, που θα λείψει για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως και ο ομοθεσίτης του Βενσάν Πουαριέ, εκτός για περίπου τρεις εβδομάδες και ο χρήσιμος φόργουορντ Ερτζάν Οσμάνι.
Έξι σερί επικρατήσεις επί της Καρσίγιακα, ανεξαρτήτως έδρας, μετρά η Αναντολού Έφες και θα τις κάνει επτά. Έχει κάποια αξία το «διπλό» στο -8,5 και το Under 166,5 πόντοι, στο 2,80 στη Stoiximan.
5124. ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΚΡΕΜΟΝΑ (21:00, COSMOTE SPORT 8)
Σε καλό μομέντουμ είναι η Βίρτους, που έχει τρεις συνεχόμενες επικρατήσεις, μετά το 82-80 επί της Ούντινε, στην παράταση (72-72 η κανονική διάρκεια), το προηγούμενο Σάββατο, εκτός έδρας, για το Καμπιονάτο, το 77-73 επί της Μονακό, την Τετάρτη, στην Μπολόνια, για την Ευρωλίγκα, και το 90-83 επί της Βιλερμπάν, την Παρασκευή, στο Λυών, για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.
Αυτό που δεν κατάφερε να πάρει στη Βενετία, την πρώτη αγωνιστική, πανηγύρισε στο σπίτι της τη δεύτερη, με το 79-75 επί της Ντινάμο Σάσαρι, την προηγούμενη Κυριακή. Περί της Κρεμόνα ο λόγος, η οποία με την άμυνά της έβαλε δύσκολα στις αντιπάλους της και το κεφαλαιοποίησε στο πιο πρόσφατο ματς της, χάρη στους Πέιτον Ουίλις (20π) και Νταβίντε Κασαρίν (14π, 6ρ, 6ασ). Ο Πιερλουίτζι Μπρότο είχε αρκετά προβλήματα μέσα στην εβδομάδα, με παίκτες να ταλαιπωρούνται από πυρετό και άλλα ζητήματα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ότι θα λείψει κάποιος.
Η Βίρτους εύκολα ή δύσκολα θα πάρει το ροζ φύλλο, αλλά με τα συνεχόμενα παιχνίδια η αμυντική της διάθεση ίσως να είναι… περιορισμένη. Για αυτό, θα πάρουμε το ρίσκο με τον «άσο» και το να σημειώσουν αμφότερες από τουλάχιστον 80 πόντους, που βρίσκεται στο 4,20 στην Bwin, για ένα μικρό ποντάρισμα.