* 11η αγωνιστική.
* Under 2,5 οι 3/4 συναντήσεις τους εντός δεκαετίας.
* Η Λας Πάλμας έχει κερδίσει 1/2 που έχουν δώσει μεταξύ τους στην έδρα της, σε βάθος δεκαετίας.
ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ
Προηγούμενο ματς: Βαριά ήττα από την Καστεγιόν με 0-3, από τα γκολ των Σουέρο (18’), Σιένρα (22’) και Σαντιάγο (54’).
Σαν να μην έγινε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, κατέρρευσε απέναντι σε μια Καστεγιόν που έκανε ό,τι ήθελε. Με τον πολύπειρο Ροντρίγκεθ στον πάγκο, ήταν ίσως και χειρότερη απ’ όσο με τον ντε λα Μπαρέρα, αν συνεχίσει έτσι, η παρουσία του “μεταβατικού”, όπως χαρακτηρίστηκε από τον σύλλογο, τεχνικού, θα κρατήσει πολύ λίγο!
Ο Ροντρίγκεθ τονίζει πως έχει βρεθεί σε ανάλογη θέση και ξέρει πως να τη χειριστεί, όμως αυτό δεν είναι και τόσο βέβαιο και ο κόσμος ανησυχεί. Εύλογα, με την ήττα στο τελευταίο, η ομάδα που έχει στόχο να βρίσκεται τουλάχιστον στα πλέι οφ και να διεκδικήσει άνοδο, έχει απόσταση μόλις μια νίκη από τη ζώνη υποβιβασμού και μόλις δύο ομάδες να μεσολαβούν από εκείνη από πλευράς θέσης.
Δεύτερο σερί εντός, εντελώς διαφορετικό, της δίνει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να διορθώσει την κατάσταση και να επιστρέψει στις νίκες. Αντίπαλος η Ρεάλ Σοσιεδάδ Β’ που είναι στο -3, τέταρτη από το τέλος, πολλαπλό το κέρδος σε περίπτωση νίκης αφού θα πάει στο +6 από τους Βάσκους.
Νέα απώλεια με τεράστιο αντίκτυπο ο τραυματισμός του Ινιάκι Γκονθάλεθ, προστίθεται σε μια λίστα απόντος που δεν έχει τέλος…
Στατιστικά
* Χωρίς νίκη στα 5 τελευταία, σε όλα δέχτηκε τουλάχιστον από 1 γκολ.
* Over 2,5 τα 5 τελευταία παιχνίδια της, τα 4 με G/G.
ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ Β’
Προηγούμενο ματς: Ηττήθηκε με 2-4 εντός έδρας από την Αλμερία, από τα γκολ των Σιπένγκα (23’), Μιγκέλ ντε λα Φουέντε (38’), Αρίβας (54’ πεν.) και το αυτογκόλ του Ρουπέρεθ (90’+8). Είχε μειώσει δύο φορές με Αστιαθάραν (58’) και Μαριεθκουρένα (90’+5).
Σε άλλα παιχνίδια πολύ πιο βατά δεν κατάφερε να πάρει κάτι, ειδικά στην έδρα της, ήταν πολύ δύσκολο να το καταφέρει απέναντι στη φορμαρισμένη και πρωτοπόρο πια, Αλμερία. Πάλεψε όσο περισσότερο μπορούσε να μην φτάσει σε ντροπιαστικά επίπεδα το σκορ, όπως στο Βίγκο με τη Θέλτα Β’ (1-4) και το κατάφερε.
Μαζί με την Αλμπαθέτε οι μόνες που έχουν βγάλει έναν μήνα χωρίς νίκη, σε σαφώς καλύτερη κατάσταση βαθμολογικά η ίδια, αλλά και μόνο που έχει κάτι κοινό με την “ουραγό”, αρκεί για να φανεί η κατάστασή της. Δεν είναι θέμα παικτών ή προπονητή, οφείλεται καθαρά στο γεγονός ότι δεν έχει σταθερό ρόστερ και οι παίκτες της δουλεύουν και με την πρώτη ομάδα με τον Ματαράτσο και όχι με τον Ανσοτέγι.
Η ύπαρξή της το επιτάσσει, αυτός είναι ο λόγος που έχει δημιουργηθεί, να ενισχύει την πρώτη όποτε το χρειάζεται, ο Ανσοτέγι είναι πλήρως συμβιβασμένος με αυτό και η διοίκηση δεν του χρεώνει οτιδήποτε προς το παρόν. Στη Λας Πάλμας θα δώσει άλλη μια δοκιμασία, θα παλέψει για να πάρει κάτι, όπως θα κάνει και σε όλα τα υπόλοιπα φέτος, εντός-εκτός έδρας.
Στατιστικά
* Over 2,5 τα 5 τελευταία παιχνίδια της.
* G/G τα 8/10 τελευταία παιχνίδια της.