Κουπόνι Μπάσκετ (04/10/2025): Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν στοιχηματίσετε
5000. ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΑΡΗΣ (16:00)
Έτοιμη για μία μεγάλη σεζόν είναι στην Καρδίτσα, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα συμμετέχουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, το BCL. Από το πρώτο επίσημο ματς δεν μπορούν να βγουν πολλά συμπεράσματα, αφού η απόσταση που τη χωρίζει με τον Ολυμπιακό είναι τεράστια (89-56, την προηγούμενη Παρασκευή, στη Ρόδο, για το Σούπερ Καπ).
Σπουδαία νίκη για τον Άρη, την Τρίτη, με 85-81 επί της Βενέτσια, στην Ιταλία, για την πρεμιέρα του EuroCup. «Φωτιά» ήταν ο Μπράις Τζόουνς (26π, 8ρ, 6ασ), πολύ καλοί και οι Φορμπς (18) και Χάρελ (13π, 7ρ, 4ασ), στο ντεμπούτο του Μπόγκνταν Κάραϊσιτς στο πάγκου του. Εκτός οι Φόρεστερ, Κουλμπόκα και Τανούλης.
Με πολλές φιλοδοξίες μπαίνει στη σεζόν ο Άρης, ειδικά μετά την αλλαγή στην ιδιοκτησία του. Δεν είναι απαγορευτικό το «διπλό».
Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ
5001. ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ – ΑΕΚ (16:00, ΕΡΤ 2)
Περισσότερα για το Κολοσσός Ρόδου – ΑΕΚ εδώ.
5003. ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (19:00, ΕΡΤ 2)
Περισσότερα για το Ηρακλής – Προμηθέας Πάτρας εδώ.
5009. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (19:30)
Κεκλεισμένων των θυρών.
Με ήρωα τον Τζέιλεν Χαντς, ο Πανιώνιος συνδύασε την επιστροφή του στα ευρωπαϊκά σαλόνια με νίκη, με το 89-86 επί των Κέμνιτζ 99ερς, στην παράταση (77-77 η κανονική διάρκεια), στο κλειστό της Γλυφάδας, την Τετάρτη, για το EuroCup.
Σκαμπανεβάσματα είχε το Περιστέρι στην προετοιμασία του, κάτι που ήταν απολύτως λογικό, μετά τη φυγή των Ζούγρη και Αβδάλα. Νέος τεχνικός ο Βασίλης Ξανθόπουλος, στην πρώτη του απόπειρα, ενώ οι ξένοι του, πλην του Σι Τζέι Χάρις, που παρέμεινε, δεν έχουν εμπειρία από την Ελλάδα.
Το άδειο γήπεδο και κάποια κόπωση που μπορεί να βγει μετά την υπερπροσπάθεια της Τετάρτης δε μας επιτρέπουν να πάμε με τον «άσο» στο χάντικαπ.
5136. ΕΣΕΝΛΕΡ ΕΡΟΚΣΠΟΡ – ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ (13:00)
Αναμενόμενη ήττα από την Αναντολού Έφες, την προηγούμενη Παρασκευή, εκτός έδρας, υπέστη η Εσενλέρ Ερόκσπορ, με 90-76. Άργησε να βρει τα πατήματά της και το πλήρωσε ακριβά κόντρα σε μία ανώτερη ομάδα. Ίσως χρειαστεί χρόνο για να την παρουσιάσει ο Ουφούκ Σαρίτσα όπως τη θέλει.
Με πρωτεργάτες τους ξένους της και κυρίως τον Μαρκίς Ριντ, η Τράμπζονσπορ μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα, με το 94-76 επί της Μπουγιουκτσεκεμτσέ, την Κυριακή, στην Τραπεζούντα. Πέρσι είχε κάνει το δύο στα δύο κόντρα στην αποψινή της αντίπαλο, στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.
Η φιλοξενούμενη φαίνεται λίγο πιο έτοιμη και αυτό μπορεί να της δώσει τον πρώτο λόγο.
5137. ΜΕΡΣΙΝ – ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (15:30)
Περισσότερα για το Μερσίν – Μπεσίκτας εδώ.
5138. ΤΟΥΡΚ ΤΕΛΕΚΟΜ – ΜΠΑΧΤΣΕΣΕΧΙΡ (18:00)
Χωρίς νίκη παραμένει στη σεζόν η Τουρκ Τέλεκομ, έπειτα από δύο αγώνες. Ο πρώτος ήταν στην Κωνσταντινούπολη, με 77-72 από την πολύ δυνατή Μπεσίκτας, το Σάββατο, για το πρωτάθλημα, και ο δεύτερος στην Άγκυρα, την Τρίτη, με 96-93 από την Ουλμ, για το EuroCup.
Πολύ καλή είναι η εκκίνηση της Μπαχτσεσεχίρ, που το Σάββατο, επιβλήθηκε της Γαλατασαράι με 96-83, εντός έδρας, για το πρωτάθλημα, και την Τετάρτη, της Κλουζ, με 98-90, στη Ρουμανία, για το EuroCup.
Σκεφτόμασταν την αντίδραση της Τουρκ Τέλεκομ, σε συνδυασμό με το Over 160,5 πόντοι, αλλά αυτό δε θα μπει στις τελικές μας επιλογές.
5115. ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ (19:00)
Μετά την κατάκτηση του διηπειρωτικού κυπέλλου, η Ουνικάχα δεν κατάφερε να διατηρήσει τα σκήπτρα της στο Σούπερ Καπ, αφού στο γήπεδό της ηττήθηκε από τη Βαλένθια στα ημιτελικά με 93-87. Δεν υπολογίζεται ο γκαρντ Πέρι, αμφίβολος ο «ψηλός» Ουέμπ, για τον Ίμπον Ναβάρο που έχει φτιάξει μία φιλόδοξη ομάδα.
Ανανεωμένη είναι η Μπιλμπάο, που κράτησε τον Χάουμε Πονσαρνάου στην τεχνική της ηγεσία και ενισχύθηκε με παίκτες που έχουν ποιότητα και πείρα, όπως οι Τζάστιν Γιαβόρσκι, Μαργκίρις Νορμάντας και Ντάρουν Χίλιαρντ. Εκτός ο σέντερ Μπακαγιόκο.
15 σερί επικρατήσεις μετρά η Ουνικάχα στο σπίτι της επί της Μπιλμπάο, για το πρωτάθλημα, και αυτό το μοτίβο δύσκολα θα σπάσει.
5033. ΟΥΛΜ – ΡΟΣΤΟΚ ΣΙΓΟΥΛΒΣ (19:30)
Κάτι παραπάνω από θετικό είναι το ξεκίνημα της Ουλμ, που μετρά το απόλυτο σε τρεις αγώνες, δύο πρωταθλήματος (94-81, την Κέμνιτζ, την Κυριακή, εντός, και 93-86, την Όλντενμπουργκ, την Πέμπτη, εκτός) και έναν ευρωπαϊκό (96-93, την Τουρκ Τέλεκομ, στην Άγκυρα, για το EuroCup). Δε φαίνεται να προλαβαίνει ο γκαρντ Μπράουν.
Άμεση ήταν η προσγείωση για τους Σίγουλβς, που μετά την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου Γερμανίας, έχασαν από την Τρίερ, με 88-78, εκτός έδρας, την Κυριακή. Το θετικό είναι ότι μεσοβδόμαδα δεν είχαν παιχνίδι, ενώ το αρνητικό ότι έχουν αρκετούς τραυματίες, τον γκαρντ Ντριούς και τους φόργουορντ Λόκχαρτ και Αμάιζ.
Η Ουλμ έχει τον πρώτο λόγο και αν είναι τόσο αποτελεσματική όσο στα πρώτα ματς μπορεί να ξεπεράσει και πάλι τους 90 πόντους.
5117. ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ – ΤΖΙΡΟΝΑ (20:00)
Η Μπούργκος επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία, χωρίς να σημαντικές απώλειες σε σχέση με πέρσι. Ο Μπρούνο Σαβινιάνι παραμένει στον πάγκο της, ενώ στο παρκέ ξεχωρίζουν οι Γκούντμουνσον, Νέτο, Τζίβαν Τζάκσον, Μέιντλ, Ντίεθ, Ζερμέιν Σάμουνς και Σίλβιο ντε Σόουζα. Εξαιρετικά αμφίβολοι οι φόργουορντ Ρούμπιο και Αλμαθάν, εκτός ο γκαρντ Γκαρθία.
Με τον Μόντσο Φερνάντεθ θα πορευθεί και φέτος η Τζιρόνα, που ενίσχυσε τον κορμό της με τους «Τούρκους» Ντέρικ Νίντχαμ και Ότις Λίβινγκστον στην περιφέρεια, και από εκεί και πέρα με τους Μαρτίνας Γκέμπεν και Αλεξαντρε Σασάνγκ. Αμφίβολος ο γκαρντ Μάξι Φιελερούπ.
Πολύ περίεργο ματς, με τη γηπεδούχο να θέλει να συνδυάσει την επιστροφή της με θετικό αποτέλεσμα. Πάσο.
5118. ΤΕΝΕΡΙΦΗ – ΜΑΝΡΕΣΑ (21:00)
Περισσότερα για το Τενερίφη – Μανρέσα εδώ.
5113. ΤΡΙΕΣΤΕ – ΤΡΑΠΑΝΙ (21:00)
Περισσότερα για το Τριέστε – Τράπαν εδώ.
5056. ΡΑΣΤΑ ΒΕΧΤΑ – ΜΙΤΕΛΝΤΟΪΤΣΕΡ (21:00)
Εντυπωσιάζει η Ράστα, η οποία με τέσσερις νίκες έχει πάρει δύο προκρίσεις, μία για τους «16» του κυπέλλου Γερμανίας και μία για τους ομίλους του FIBA Europe Cup, και έχει κάνει το 1-0 στο πρωτάθλημα. Κοινή συνισταμένη σε όλες η άμυνά της.
Το απόλυτο έχει και η Μιτελντόιτσερ, που με το 84-77 επί της Βόννης, την Πέμπτη, στο Βάισενφελς, έκανε το δύο στα δύο στην Μπουντεσλίγκα. Δεν υπολογίζεται ο γκαρντ Κονέ.
Μικρό προβάδισμα στη Ράστα, η οποία στη Βέκτα έχει καλή παράδοση τα τελευταία χρόνια κόντρα στη Μιτελντότσερ.
5038. ΒΟΝΝΗ – ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ (21:00)
Προβληματική είναι η εκκίνηση της Βόννης, η οποία έχει επιθετικά θέματα, τα οποία έχουν φανεί στις δύο ήττες της στο πρωτάθλημα, με έσχατη το 84-77 από τη Μιτελντόιτσερ, την Πέμπτη, στο Βάισενφελς.
Το ίδιο ισχύει και για την Όλντενμπουργκ, που μετρά δύο ήττες στο… κάστρο της, με τελευταία το 93-86 από την Ουλμ, την ίδια ημέρα. Πέρσι, μακριά από το σπίτι της ήταν από τις χειρότερες ομάδες της Μπουντεσλίγκα με ρεκόρ 3-13!
Οκτώ σερί νίκες επί της Όλντεμπουργκ, ανεξαρτήτως έδρας, μετρά η Βόννη και έχει τη δυνατότητα να τις κάνει εννέα.
5129. ΓΕΪΔΑ – ΜΠΡΕΟΓΑΝ (22:00)
Αρκετά διαφορετική σε σχέση με πέρσι θα παρουσιαστεί η Γέιδα, που κράτησε, όμως, τους γκαρντ Τζέιμς Μπέιτμον και Κόρι Ουόλντεν. Ο Ζεράρ Ενκουέντρα παραμένει στον πάγκο της και θα κληθεί να βάλει τους νέους παίκτες στο κλίμα της ομάδας. Αμφίβολοι δίνονται ο Μπέιτμον και οι νεοαποκτηθέντες «ψηλοί» Κρούτβιγκ και Γκόλομαν.
Ενισχυμένη σε σχέση με πέρσι εμφανίζεται η Μπρέογαν, που απέκτησε τον γκαρντ ΝτεΓουέιν Ράσελ, τον φόργουορντ Κιάντρε Κουκ και τους «ψηλούς» Μπακαρί Ντιμπά και Ντάνκο Μπράνκοβιτς. Μοναδικό πρόβλημα για τον Λουίς Κασιμίρο εν όψει της πρεμιέρας ο περιφερειακός Μάβρα.
Μέχρι να μάθουμε την ετοιμότητα του Μπέιτμον, δεν αγγίζουμε τίποτα.