* Μονός τελικός του κυπέλλου στο ουδέτερο εθνικό στάδιο, “Ρουά Μποντουέν”. Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν χρειαστεί, πέναλτι. Ο νικητής κατακτά θέση στο Γιουρόπα Λιγκ, εκτός αν έχει εξασφαλισμένη στο Τσάμπιονς Λιγκ.

* Η Κλαμπ Μπριζ κέρδισε τα 5 τελευταία μεταξύ τους.

* Στην κανονική περίοδο: Κλαμπ Μπριζ-Άντερλεχτ 2-1 (27/10), Άντερλεχτ-Κλαμπ Μπριζ 0-3 (13/01). Στα πλέι οφ: Κλαμπ Μπριζ-Άντερλεχτ 2-1 (30/03).

* Το μεγάλο ντέρμπι του Βελγίου στη σύγχρονη εποχή, με την επωνυμία “Τόπερ”, διότι σε αυτό κρίνονται συνήθως τίτλοι.

* Πολυνίκης του θεσμού η Κλαμπ Μπριζ με 11 τρόπαια σε 19 τελικούς. Δεύτερη η Άντερλεχτ με 9 τρόπαια σε 14 τελικούς.

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ

Προηγούμενο ματς: Νίκησε με 4-1 τη Γάνδη εντός στο ντέρμπι, με ανατροπή. Πίσω στο σκορ από το γκολ του Γκάντελμαν (33’), το γύρισε με δύο γκολ από Φερμάν (45’+1, 50’) και Τζόλη (57’, 60’).

Λαχτάρισε στην αρχή, αλλά τελικά πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και με την ευκολία με την οποία το ήθελε. Η Γάνδη είναι πολύ κατώτερη αυτή τη στιγμή και φάνηκε για άλλη μια φορά αυτό, όταν έπαιξε όπως μπορεί, η αντίπαλος δεν μπορούσε καν να ακολουθήσει.

Αφήνει το πρωτάθλημα στην άκρη, παρ’ όλο που είναι ο πρώτος της και μεγαλύτερος στόχος, για να κάνει το πρώτο βήμα για ένα νταμπλ για το οποίο στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν φάνταζε ως φαβορί. Στα ημιτελικά “σκότωσε” την πιο αποτελεσματική ομάδα της κατηγορίας στη χρονική στιγμή που αναμετρήθηκαν, την Γκενκ, τη νίκησε με 2-1 εντός και στη ρεβάνς της πήρε ισοπαλία με 1-1 εκτός.

Μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι βρίσκει την Άντερλεχτ στον τελικό, δίνει μεγαλύτερη αξία στο τρόπαιο αν το κατακτήσει, μεγαλύτερες διαστάσεις στην απογοήτευση, αν τυχόν δεν τα καταφέρει. Αν πάντως συμβεί κάτι τέτοιο θα πρόκειται για πραγματική αποτυχία, τρεις φορές που συνάντησε την Άντερλεχτ μέχρι στιγμής της έκανε επίδειξη δύναμης, ασχέτως των σκορ, τη νίκησε με πολύ καθαρό τρόπο.

“Δεν έχει σημασία αν είμαστε καθαρό φαβορί, δεν περιμένουμε η Άντερλεχτ να μας κάνει… δώρο το κύπελλο, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν” τόνισε ένας νεαρός του ρόστερ, ο φορ Φερμάν, λόγια που δείχνουν πόσο καλά προετοιμασμένη ψυχολογικά έχει την ομάδα του ο Νίκι Χάγεν.

Με 20.000 κόσμο στις Βρυξέλλες, δεν πρόκειται να υστερήσει στη μάχη της κερκίδας, ασχέτως αν θα είναι περισσότεροι οι οπαδοί των “μοβ”. Δυσκολεύει όλο και περισσότερο η συμμετοχή του γκολκίπερ Μινιολέ, δύσκολο να αγωνιστεί και ο φορ Νίλσον.

Στατιστικά

* Πέτυχε πρώτη γκολ στα 6/8 τελευταία παιχνίδια της.

* Ηττήθηκε σε 1/9 τελευταία παιχνίδια της, από την Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ εντός με 0-1.

Παίξε Νόμιμα στην NetBet (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ | *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

Προηγούμενο ματς: Νίκησε με 3-1 την Άντβερπ εκτός, με τα γκολ των Γκότο (55’), Ντε Κατ (69’) και Εντόζι (86’). Από το 63’ με δέκα η Άντβερπ λόγω αποβολής του μπακ Οντόι, στο 88’ μείωσε ο Μπαλικουίσα σε 1-3.

Πήρε το αποτέλεσμα που χρειαζόταν κόντρα στην Άντβερπ, όχι μόνο για να εξασφαλίσει σχεδόν την τέταρτη θέση, αλλά και για να φτάσει σε αυτόν τον τελικό του κυπέλλου, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η διοίκηση από την αρχή των πλέι οφ με την αλλαγή του Ουμπέρ με τον Μπέσνικ Χάσι αυτήν τη σκέψη είχε, να αυξήσει τις πιθανότητες της ομάδας να κατακτήσει το κύπελλο.

Η Άντβερπ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παρουσία της σε αυτόν τον τελικό, ήταν και εκείνη που απέκλεισε στα ημιτελικά, με νίκη εντός έδρας με 1-0 και ισοπαλία εκτός με 2-2. Επεισοδιακός ο τρόπος που πέρασε, ακόμα περισσότερο απ’ όσο λένε τα παραπάνω σκορ, έχανε με 2-0 στη ρεβάνς για να ισοφαρίσει σε 2-2 με γκολ στις καθυστερήσεις.

Το κύπελλο θα είναι το βήμα επιστροφής της στις επιτυχίες μετά από χρόνια, αν καταφέρει να το κατακτήσει, θα της δώσει και το… καλό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, επιτρέποντάς της να αποφύγει τον τρίτο προκριματικό γύρο. Θα έχει όμως ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν το κατακτήσει, όχι μόνο επειδή απέναντι έχει την Κλαμπ Μπριζ, η οποία είναι από τις κυριότερες αντιπάλους της, αλλά και επειδή η φετινή “Κλαμπ” διεκδικεί το νταμπλ ως φαβορί και την έχει κερδίσει τρεις φορές, σχεδόν χαλαρά, στα μεταξύ τους.

“Δεν έχουμε καμία σχέση με την ομάδα που ξεκίνησε στα πλέι οφ” δήλωσε ο Μπέσνικ Χάσι, ο οποίος διέψευσε τις πληροφορίες ότι αν κατακτήσει το κύπελλο είναι δεδομένο πως θα συνεχίσει στον πάγκο των “μοβ”. Εξαντλήθηκαν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τα εισιτήρια που είχαν στη διάθεσή τους οι οπαδοί της, ετοιμάζουν μεγάλη πορεία για να βρεθούν στο “Ρουά Μποντουέν”.

Eπιστρέφουν στην αποστολή ο στόπερ Αντριέλσον, ο μέσος Στρούικενς, αλλά και ο εμβληματικός αρχηγός Φερτόνχεν. Η αποστολή πάντως είχε επεισοδιακή νύχτα, οπαδοί της Κλαμπ Μπριζ έριξαν πυροτεχνήματα μετά τα μεσάνυχτα έξω από το ξενοδοχείο όπου καταλύει, διαταράσσοντας την ξεκούραση των παικτών της.

Στατιστικά

* Αήττητη στα 4 τελευταία, κέρδισε τα 3 πιο πρόσφατα.

* Over 2,5 τα 2/3 τελευταία παιχνίδια της.

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ-ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ στην Netbet
Netbet
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ