Η γνώση για ένα σπορ δεν σημαίνει και ικανότητα στο στοίχημα

Ανανεώθηκε:
Θεωρία στοιχήματος

Πρόκειται για ένα συνηθισμένο λάθος, που κάνουν όπως φαίνεται αρκετοί. Να θεωρούν ότι οι γνώστες ενός αθλήματος είναι αυτόματα και ικανοί στo στοίχημα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει πάντα όταν μιλάμε για προγνωστικά στοιχήματος. Στο άρθρο αυτό θα εξηγήσουμε αναλυτικά γιατί.

Interwetten, το Στοίχημα είναι το άθλημά μας! 21+
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα κριτήρια για στοίχημα

Προσοχή χρειάζεται, φυσικά, για να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο. Δεν σημαίνει ότι όποιος ξέρει σε βάθος ένα άθλημα δεν μπορεί να είναι καλός και στο στοιχημα. Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι οι λεπτομέρειες σε αυτή την περίπτωση δεν μετράνε. Κάθε άλλο, οι αθλητικές γνώσεις είναι ένα σημαντικό «όπλο» για μια επιτυχημένη στοιχηματική εμπειρία.

Ωστόσο, στις μέρες μας αυτό ίσως να έχει παρεξηγηθεί. Δεν μπορεί κανείς να στηρίζεται αποκλειστικά στις τεχνικές γνώσεις πάνω σε ένα σπορ. Για παράδειγμα, βλέπουμε συχνά δημοσιογράφους και επαγγελματίες αθλητές να καταπιάνονται με προγνωστικά στοιχήματος. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι, ή έστω θεωρούνται, εξειδικευμένοι πάνω σε ένα σπορ.

Έτσι, ουσιαστικά, γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη tipsters. Δεν σημαίνει πως κάποιοι δεν μπορούν να είναι ικανοί. Όμως, στην πραγματικότητα οι περισσότεροι μάλλον έχουν άγνοια των συνθηκών και των «σταθερών» στο αθλητικό στοίχημα.

Oι καλύτεροι tipsters

Σκεφτείτε το εξής. Τις περισσότερες φορές όσοι εξελίσσονται σε ειδικούς στα προγνωστικα στοιχηματοσ, δεν είναι τρομεροί γνώστες των σπορ. Όμως, έχουν έφεση σε άλλους τομείς, που επηρεάζουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό το στοίχημα. Ας δούμε μερικούς από αυτούς.

Μια σημαντική πτυχή είναι ότι αντιλαμβάνονται καλύτερα το ρίσκο, από άλλους ανθρώπους. Δηλαδή, έχουν το ταλέντο να αναγνωρίζουν πότε αξίζει μια τολμηρή απόφαση και πότε όχι. Μιας και το ρίσκο περιέχεται στο στοίχημα όπως και να έχει, αυτό τους καθιστά πιο ικανούς tipsters. Κάποιος που δεν ρισκάρει ποτέ και παίζει εκ του ασφαλούς μακροπρόθεσμα δεν θα έχει ικανοποιητικά κέρδη.

Η συγκεκριμένη ικανότητα είναι σίγουρα πιο σπουδαία, από τη λεπτομερέστατη γνώση του αθλήματος. Να τονιστεί, όμως, και πάλι, πως ούτε η δεύτερη είναι αμελητέα. Μπορεί συχνά όντως να μην μετράνε οι πολύ εξειδικευμένες λεπτομέρειες και να αρκούν οι βασικές πάνω σε ένα άθλημα. Αλλά, δεν πρέπει κανείς

Άλλο μεγάλο κεφάλαιο είναι η εξοικείωση με τη στοιχηματική αγορά. Ένα απλό παράδειγμα μπορεί να δοθεί εδώ. Υπάρχουν όροι και λέξεις που κάποιος που δεν έχει επαφή με τον χώρο δύσκολα θα καταλάβει. Ακόμη και ένας αρχάριος δεν θα είναι τόσο άνετος με το αντικείμενο. Σίγουρα όχι ώστε να ανακαλύψει προγνωστικά με αξία.

Με απλά λόγια, χρειάζεται μακροχρόνια τριβή με το αντικείμενο πριν αυτοανακηρυχθεί κάποιος ειδικός πάνω στο στοίχημα. Δεν αποφασίζει απλά κάποιος, έστω και με γνώσεις πάνω στα αθλητικά, να πάρει αυτόν τον τίτλο. Θα πρέπει η επιτυχημένη πορεία του να τον καθιερώσει και να τον αναδείξει.

Μελετημενα προγνωστικα

Κάποιος μπορεί να διαθέτει πολύ καλή ενημέρωση, γνώση και εμπειρία σε ένα άθλημα. Όλα πολύ σημαντικά στοιχεία εκ πρώτης όψεως για να αναλύσει αγώνες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι έχει τα απαιτούμενα προσόντα για να παίζει στοίχημα σε αυτό. Τουλάχιστον, όχι με επιτυχία!

Άλλωστε, οι δημοσιογράφοι, πρώην αθλητές ή οποιοιδήποτε σχετικοί με ένα σπορ κάνουν μεν ανάλυση των γεγονότων. Αλλά εκφράζουν την άποψή τους κυρίως αφού ολοκληρωθούν οι αναμετρήσεις. Δεν είναι σπάνιο, μάλιστα, να αλλάζουν τα λεγόμενά τους για να δικαιολογήσουν το αποτέλεσμα, ενώ πριν έλεγαν… άλλα στα παμε στοιχημα προγνωστικα.

Τα στοιχεία που δίνουν προηγούμενοι αγώνες είναι το δίχως άλλο σημαντικά. Τα στατιστικα στοιχηματοσ παίζουν μεγάλο ρόλο στο ποντάρισμα και πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπ’ όψιν. Όμως θα πρέπει πάντα να υπάρχει εικόνα και για τον επόμενο αγώνα. Αυτός είναι που μας ενδιαφέρει, εννοείται, για να πάμε στο ταμείο.

Εδώ χρειάζεται γερή μελέτη του ρεπορτάζ και συνεχές τσεκάρισμα για νέα γύρω από τις ομάδες που ενδιαφέρουν. Αν θέλει κάποιος να θεωρείται “γκουρού” των προγνωστικών πρέπει να είναι σε θέση να “διαβάζει” σωστά όλες τις πληροφορίες. Και να τις μεταφράζει σε μελετημενα προγνωστικα στοιχήματος.

Παρατηρείται, μάλιστα, το φαινόμενο κάποιοι από τους γνώστες αθλημάτων, ιδίως νοοτροπίας περασμένων εποχών, να επαναπαύονται σε όσα ήδη γνωρίζουν. Έτσι, να μην κάνουν το βήμα παραπάνω και να μην ακολουθούν τις εξελίξεις στο άθλημα αλλά και στο ίδιο το στοίχημα. Αυτό είναι εντελώς λάθος. Θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά όποιες αλλαγές σημειώνονται και να καθορίζουν έπειτα τις στοιχηματικές εκτιμήσεις.

Επιτυχία στις προβλέψεις

Επομένως, ως συμπέρασμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε όλα χρειάζεται μέτρο. Θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία, ώστε να εκμεταλλευτείτε στο μάξιμουμ όλους τους παράγοντες όταν μιλάμε για προβλεψεισ στοιχημα. Για να κάνετε σωστή επιλογή στον ποιον θα εμπιστευτείτε και θα ακολουθήσετε.

Το κοινό πρέπει να ξεχωρίζει ποιοί είναι αυτοί που έχουν πραγματικές γνώσεις. Και αντίστοιχα, ποιοί βασίζονται απλά σε όσα ξέρουν για ένα σπορ. Το να γνωρίζει κανείς πολύ καλά τα δεδομένα γύρω από ένα άθλημα είναι πολύ σημαντικό. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται στοιχηματική επιτυχία και κέρδη.

Όταν παίζονται τα χρήματά σας, καλό είναι να εξαντλείτε όλες τις πιθανότητες στη διάθεσή σας για να φτάσετε στο στόχο. Έτσι, θα πρέπει να αξιολογήσετε τι σημαίνει να είσαι tipster και να διαλέξετε τους κατάλληλους από τους οποίους θα ενημερώνεστε.

Interwetten, το Στοίχημα είναι το άθλημά μας! 21+
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ