* 12η αγωνιστική.
* Η Άντβερπ κέρδισε τα 4 τελευταία μεταξύ τους, τα 3 εντός έδρας.
* Over 2,5 οι 6/7 τελευταίες συναντήσεις τους.
Δείτε τα Προγνωστικά Βελγίου σήμερα 27/10!
ΑΝΤΒΕΡΠ
Προηγούμενο ματς: Ισόπαλη με τη Λέουβεν εκτός με 1-1. Προηγήθηκε με τον Οντρέικα στο 34’, ισοφαρίστηκε από τον Μίτροβιτς στο 66’.
Αυτή τη φορά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, μπόρεσε όμως και πέρασε αήττητη από μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια ομάδα που στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν μάλλον καλύτερη. Κομβικό το ότι προηγήθηκε και κράτησε για μεγάλο διάστημα το προβάδισμα, για μεγάλο διάστημα όμως ήταν κατώτερη από τη Λέουβεν.
Στη δεύτερη θέση με αρκετά μεγάλη διαφορά από την πρώτη Γκενκ, όμως αυτό πραγματικά δεν έχει καμία σημασία αυτή τη στιγμή. Και μόνο που βρίσκεται στην πρώτη εξάδα αποτελεί επιτυχία και όχι κάτι το αυτονόητο όπως τα προηγούμενα χρόνια, παίζει βέβαια σημαντικό ρόλο η συγκεκριμένη λεπτομέρεια, αφού ο Ντε Ρουκ και οι παίκτες του δεν αγχώνονται για τίποτα φέτος.
“Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το τι κάνουμε εμείς, αυτό είναι το μόνο που εξαρτάται από μας τους ίδιους, τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με τα αποτελέσματα των υπολοίπων” σχολίασε ο Ντε Ρουκ σε ερώτηση αν πιστεύει πως η ομάδα του μπορεί να επωφεληθεί από τα αποτελέσματα των δύο ντέρμπι κορυφής, Κλαμπ Μπριζ-Άντερλεχτ και Γάνδη-Γκενκ. Καλύτερα τα νέα από το ιατρικό δελτίο, διαθέσιμοι οι μέσοι Σκοτ και Πρατ.
Στατιστικά
* Αήττητη εδώ και 6 αγώνες, με την ισοπαλία με τη Λέουβεν έσπασε σερί 4 νικών.
* Στα 7 τελευταία μετράει 5 under 2,5.
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ
Προηγούμενο ματς: Θρίαμβος με 2-1 εντός επί της Σαρλερουά στο ντέρμπι. Προηγήθηκε με 2-0 με Έκερτ (40’) και Σούταλο (45’+5), έχασε πέναλτι για το 3-0 με τον Έκερτ στο 81’, δέχτηκε απλώς το γκολ της μείωσης στις καθυστερήσεις από τον Εμπενζά στο 90’+5.
Το αποτέλεσμα που είχε απόλυτη ανάγκη πήρε στο ντέρμπι, απέναντι σε μια Σαρλερουά που δεν έπιασε τα γνωστά της στάνταρ απόδοσης. Είχε καλύτερη εικόνα και σημαντικότερες ευκαιρίες, σε τέτοιο βαθμό που μετά το 2-1, ο Ιβάν Λέκο και οι παίκτες του δεν πανηγύρισαν τόσο έξαλλα έχοντας ενοχληθεί από το γκολ του δέχτηκαν.
Είτε το εκτίμησαν, είτε όχι, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήταν πραγματικά σπουδαίο, κυρίως για βαθμολογικούς λόγους και μετά για οτιδήποτε άλλο. Πολύ σπουδαία η ανάσα που πήρε για να ανεβεί στη μέση της ζώνης της βαθμολογίας των πλέι οφ, μπορεί η διαφορά να μειώθηκε ξανά την τρέχουσα αγωνιστική, έχει όμως ένα παιχνίδι λιγότερο για να την αποκαταστήσει. Κι ακόμα κι αν δεν χάσει, πάλι ξέρει πως δεν θα βρεθεί στη ζώνη των πλέι άουτ κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για τους παίκτες του Λέκο, οι οποίοι έχουν αρκετά “εύθραυστη” ψυχολογία.
“Αν επαναλάβουμε την εμφάνιση που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο με την Άντερλεχτ, είμαι αισιόδοξος, με τέτοια εικόνα μπορούμε να πάρουμε πολλές νίκες” τόνισε ο Λέκο. Σταθερά με τις ίδιες απουσίες, αμφίβολος ο στόπερ Μπέιτς, ο οποίος όμως έχει κάνει μόνο μία προπόνηση.
Στατιστικά
* Δέχτηκε τουλάχιστον 1 γκολ σε καθένα από τα 3 τελευταία παιχνίδια της.
* Ηττήθηκε στα 3/4 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της, νίκησε την Ντέντερ με 2-0 στο άλλο.