*7η αγωνιστική πλέι οφ
*Στην κανονική διάρκεια: ΑΠΟΕΛ-Αρης Λεμεσού 2-0 (7/12), Αρης Λεμεσού-ΑΠΟΕΛ 1-2 (15/3). Στα πλέι οφ: ΑΠΟΕΛ-Αρης Λεμεσού 2-1 (5/4).
*2-3 Goals τα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.
ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα με 3-0 από την Ομόνοια, με δύο γκολ στο πρώτο μέρος (11′, 22′) και ένα στο δεύτερο (57′).
Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τον Αρη Λεμεσού, ξανά εκτός έδρας. Αυτή τη φορά αντίπαλος ήταν η Ομόνοια από την οποία ηττήθηκε με 3-0. Ήταν ο κομπάρσος στο πάρτι τίτλου των «πράσινων», με τον Αρη να παραμένει τελευταίος στη βαθμολογία των πλέι οφ και με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν δείχνει να μην προλαβαίνει την 4η θέση, αφού απέχει επτά βαθμούς. Η αγωνιστική του εικόνα δείχνει πως είναι απίθανο να προλάβει, έχοντας μια αγωνιστική κατρακύλα από τον Γενάρη και έπειτα και μοιάζει λογικό που δεν θα πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Κακή εμφάνιση από την ομάδα του Λιάσου Λουκά, δεν μπόρεσε καμία περίπτωση να κοντράρει την πρωταθλήτρια και να σταματήσει το πάρτι. Μπήκε νωθρά, στο 11′ έχανε με 1-0 και στο 22′ δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Ο Αρης δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
Στην επανάληψη δέχθηκε νωρίς (57′) και τρίτο τέρμα. Εκεί όλα έμοιαζαν να παίρνουν διαδικαστικό χαρακτήρα, με την ομάδα της Λεμεσού να μην είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη ούτε όταν χαλάρωσε η Ομόνοια.
Στατιστικά
*Goal/Goal τα 6/10 τελευταία παιχνίδια.
*Over 2,5 τα 6/8 τελευταία παιχνίδια.
ΑΠΟΕΛ
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη με 1-0 κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας, με γκολ του Ρόσα στο 67′.
Παρά την απογοήτευση από τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Κυπέλλου αλλά και από τα πανηγύρια του πρωταθλήματος από τη μισητή αντίπαλο, Ομόνοια, ο ΑΠΟΕΛ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει. Κέρδισε με 1-0 εντός έδρας την ΑΕΚ Λάρνακας και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της 4ης θέσης, μειώνοντας τη διαφορά από την Πάφο στους τρεις βαθμούς.
Κυνική εμφάνιση από την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, που στο πρώτο μέρος είχε περισσότερες ευκαιρίες, με πρωταγωνιστές τους Τομάς και Ντράζιτς να χάνουν κλασικές ευκαιρίες. Στο 35′ ο Λαΐφης σημάδεψε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι.
Στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ δέχθηκε πίεση, άντεξε και στο 67′ ο Ρόσα με εντυπωσιακό μακρινό σουτ έγραψε το 1-0. Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, οι γαλαζοκίτρινοι προσπάθησαν να διαχειριστούν το αποτέλεσμα και τελικά το κατάφεραν.
Στατιστικά
*Goal/Goal και Over 2.5 τα 9/15 τελευταία παιχνίδια.
*2-3 Goals τα 4/10 τελευταία παιχνίδια.