* 28η αγωνιστική.

* G/G & over 2,5 οι 3/4 τελευταίες συναντήσεις τους.

* Η Ρεάλ Σοσιεδάδ κέρδισε 1/4 τελευταία μεταξύ τους στην έδρα της, πέρυσι για το κύπελλο με 2-0.

* Στον πρώτο γύρο: Οσασούνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-3 (22/11). Στο κύπελλο: Ρεάλ Σοσιεδάδ-Οσασούνα 2-2 (13/01).

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ

Προηγούμενο ματς: Ήττα με 3-2 εκτός έδρας από την Ατλέτικο Μαδρίτης εκτός, από τα γκολ των Σέρλοτ (5’) και Νίκο Γκονσάλες (67’, 81’), είχε ισοφαρίσει δύο φορές με Σολέρ (9’) και Ογιαρθάμπαλ (68’).

Κουρασμένη από τη ρεβάνς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για τα ημιτελικά του κυπέλλου, αντιμετώπισε μια Ατλέτικο Μαδρίτης σε ίδια κατάσταση. Η υπεροπλία του Σιμεόνε αλλά και το πείσμα που έβγαλαν οι “ροχιμπλάνκος” έπαιξαν το ρόλο τους και παρά τη μεγάλη προσπάθεια των παικτών του Πελεγκρίνο Ματαράτσο, η νίκη πήγε στην πλευρά των Καστιγιάνων.

Αυτή τη φορά είναι σαφώς πιο ξεκούραστοι, με μια γεμάτη εβδομάδα προπονήσεων και έπειτα από την επίτευξη του βασικού βραχυπρόθεσμου στόχου, δηλαδή της πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο, στρέφεται για τον επόμενο μήνα στον άλλον μεγάλο στόχο, στο πρωτάθλημα, την επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό βέβαια θα το καταφέρει με μία και μόνο νίκη από δω και πέρα, εκείνη στον τελικό κυπέλλου, επειδή όμως μπορεί να θεωρείται δεδομένη, με την ίδια να είναι μάλιστα το αουτσάιντερ, είναι υποχρεωμένη να παλέψει μέσω πρωταθλήματος.

Την πήγαν αρκετά πίσω οι παράλληλες υποχρεώσεις, είχε φτάσει ακόμα και στην έβδομη θέση. Πλέον είναι χαμηλότερα με πολλές συνδιεκδικήτριες του ίδιου στόχου, με πρώτο και κύριο την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Μεταξύ εκείνων όμως είναι και η Οσασούνα, η οποία δεν είναι στην πρώτη δεκάδα, απέχει όμως μόνο έναν βαθμό από τους Βάσκους και αν τους κερδίσει, τους προσπερνάει.

Το να μη συμβεί αυτό, δεν είναι κάτι που αρκεί. Εκτός του ότι το παιχνίδι αυτό είναι τοπικό ντέρμπι με μεγάλες διαστάσεις γοήτρου, χρειάζεται τη νίκη ώστε να ανεβεί στην έβδομη θέση. Είναι σαφές πως θα ξέρει αν αυτό είναι εφικτό αφού η Εσπανιόλ θα έχει αγωνιστεί νωρίτερα, αν εκείνη δεν νικήσει στη Μαγιόρκα, η λογική λέει πως θα αγωνιστεί ακόμα πιο “λυσσαλέα”.

Ένα παιχνίδι μακριά από το να ισοφαρίσει το ρεκόρ των Ντενουί και Αλγουαθίλ, των έξι πρώτων εντός έδρας ματς πρωταθλήματος χωρίς ήττα ο Πελεγκρίνο Ματαράτσο, αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα απουσιών εδώ και καιρό.

Στατιστικά

* G/G τα 11/12 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

* Αήττητη στα 7 τελευταία εντός, κέρδισε τα 5.

ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* 🎁 1.265 Δώρα* με Κωδικό BOD250
Netbet
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΟΣΑΣΟΥΝΑ

Προηγούμενο ματς: Ισοπαλία εντός με τη Μαγιόρκα με 2-2. Πίσω στο σκορ με 0-2 από τα γκολ του Μουρίτσι (35’, 61’), ισοφάρισε με Κίκε Μπάρχα (89’) και Μπούντιμιρ (90’+4). Στο 73’ έχασε η αντίπαλος τον χαφ Βιρχίλι με αποβολή, στο 82’ η ίδια τον φορ, Ραούλ Γκαρθία.

Επίδειξη χαρακτήρα και άρνησης ήττας το ματς με τη Μαγιόρκα στο “Σαδάρ”. Στο 1-2 φάνηκε πως κανείς δεν αντιμετώπισε το γκολ ως απλώς της “τιμής” ή μιας ελπίδας, το είδαν σαν εφαλτήριο να πιέσουν χωρίς όριο και να ισοφαρίσουν. Κι αυτό ακριβώς έγινε, με μια Μαγιόρκα να “βοηθάει” από την πλευρά της, έχοντας χάσει το… έδαφος κάτω από τα πόδια της.

Ο βαθμός ίσως και να είχε μικρότερη αξία από το γεγονός ότι επέστρεψε από το 0-2, δεν ήταν τόσο βαθμολογική η αξία του αποτελέσματος, όσο κάτι σαν παρακαταθήκη για βαθμούς και νίκες σε επόμενα. Το άσχημο για τον Λίσι και τους παίκτες του είναι ότι το πρόγραμμα δεν τους φέρνει ενώπιον ενός “βατού” παιχνιδιού αλλά μιας τρομερά δύσκολης “αποστολής” στο Σαν Σεμπαστιάν.

Έχουν κάθε λόγο να θέλουν να νικήσουν, ακόμα και να “φθείρουν” τον αντίπαλο με μια μοιρασιά βαθμών. Αφενός επειδή η διαφορά τους είναι η μίνιμουμ από τους Βάσκους, αφετέρου ως εκδίκηση για τον αποκλεισμό από το κύπελλο στο ίδιο γήπεδο, στα πέναλτι, σε ένα από τα πρώτα ματς με τον Ματαράτσο στον πάγκο της Ρεάλ. Κάπου μέσα σε όλο αυτό υπάρχει ασφαλώς και η αντιπαλότητα τοπικού χαρακτήρα, δεν έχουν κάτι άλλο πέρα από κίνητρα για αποτέλεσμα οι “ροχίγιος”.

“Φρέσκιες” απουσίες προέκυψαν από το παιχνίδι με τη Μαγιόρκα, τιμωρημένοι ο φορ, Ραούλ Γκαρθία, που αποβλήθηκε και ο εξτρέμ, Ρουμπέν Γκαρθία, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες.

Στατιστικά

* G/G & over 2,5 τα 7/9 τελευταία παιχνίδια της.

* Under 1,5 τα 2 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της.

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ-ΟΣΑΣΟΥΝΑ στην Netbet
Netbet
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ