* Φάση των “8”. Μονά παιχνίδια στην έδρα της ομάδας χαμηλότερης κατηγορίας και αν αναμετρώνται ομάδες της ίδιας κατηγορίας, σε εκείνης που κληρώθηκε πρώτη. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.
* Η Οσασούνα κέρδισε τα 3 τελευταία μεταξύ τους, τα 2 εκτός.
* Η Οσασούνα πέτυχε πρώτη γκολ στις 5/6 τελευταίες συναντήσεις τους.
* Στο πρωτάθλημα: Ρεάλ Σοσιεδάδ-Οσασούνα 0-2 (28/10), Οσασούνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1 (02/02).
ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ
Προηγούμενο ματς: Ήττα με 2-1 από την Οσασούνα εκτός για το πρωτάθλημα. Βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τα γκολ του Μπούντιμιρ (34’, 74’), μείωσε στις καθυστερήσεις με τον Όσκαρσον (90’+4).
Έχασε το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι μέσα σε λίγες μέρες, για το πρωτάθλημα, χωρίς να δείξει την παραμικρή πρόθεση να το “κάψει” για να είναι πιο έτοιμη για το ματς κυπέλλου στη “Ρεάλε Αρίνα”. Αγωνίστηκε με όλους τους θεωρητικά βασικούς, οι οποίοι όλοι είναι ντεφορμέ αυτή τη στιγμή, ειδικά στη μεσοεπιθετική της γραμμή και παρ’ όλο που φάνηκε να στέκεται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να σκοράρει πρώτη με συνέπεια να ηττηθεί και απλώς να σημειώσει ένα γκολ, όταν όλα είχαν τελειώσει.
Πιο καθοριστικό παιχνίδι της σεζόν μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο, αν το χάσει θα δει τη σεζόν σε ξεκάθαρο κίνδυνο να πάει ολόκληρη στα… σκουπίδια. Έχει μείνει πολύ πίσω, και από πλευράς θέσης στη βαθμολογία, και από πλευράς συγκομιδής βαθμών από την έκτη θέση που βγάζει στα κύπελλα Ευρώπης, κάτι που σημαίνει πως το κύπελλο αυτή τη στιγμή είναι ίσως ο πιο εύκολος δρόμος για ευρωπαϊκή συμμετοχή. Συνεχίζει βέβαια και στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά κι εκεί το έργο της είναι δύσκολο, θα πρέπει να το κατακτήσει κόντρα σε πολύ δύσκολους αντιπάλους, μεταξύ των οποίων και οι έτεροι Βάσκοι, η Αθλέτικ Μπιλμπάο.
Από την αρχή της σεζόν το κύπελλο βρίσκεται στις προτεραιότητες του Ιμανόλ Αλγουαθίλ, όσο η ομάδα του είχε κατώτερους αντιπάλους έκανε ροτέισον και παραλίγο αυτό να του κοστίσει με την Κονκένσε, την οποία απέκλεισε στην παράταση. Όταν όμως προέκυψε αντίπαλος από τη Λα Λίγκα, η Ράγιο Βαγεκάνο, στους “16”, ο Βάσκος κόουτς έβαλε όλους τους βασικούς για να έρθει μια καθαρή νίκη με 3-1.
“Θέλουμε σαν τρελοί να νικήσουμε την Οσασούνα και να φτάσουμε στους ημιτελικούς”, η δήλωση του Αλγουαθίλ που δείχνει πως αυτή τη στιγμή το κύπελλο ίσως και να αποτελεί τη μεγαλύτερη προτεραιότητα για εκείνον και τους παίκτες του. Χωρίς νέα προβλήματα, ο κόουτς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να χρησιμοποιήσει δυάδα στην επίθεση με Ογιαρθάμπαλ και Όσκαρσον.
Στατιστικά
* Ηττήθηκε στα 3/4 τελευταία παιχνίδια της, κέρδισε μόνο τον ΠΑΟΚ εντός με 2-0 για το Γιουρόπα Λιγκ.
* Δέχτηκε πρώτη γκολ στα 4/5 τελευταία.
ΟΣΑΣΟΥΝΑ
Προηγούμενο ματς: Νίκη με 2-1 εντός επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ για το πρωτάθλημα. Προηγήθηκε με δύο γκολ του Μπούντιμιρ (34’, 74’), δέχτηκε απλώς μείωση στις καθυστερήσεις από τον Όσκαρσον (90’+4).
Μεγάλη νίκη που τη βάζει ξανά σε τροχιά Ευρώπης. Για τους Ναβάριους βέβαια είναι και μια νίκη γοήτρου απέναντι σε Βάσκους με τους οποίους υπάρχει σημαντική αντιπαλότητα, σε αθλητικά πλαίσια πάντα. Γι’ αυτό και το πανηγύρισαν τόσο έντονα ο Βιθέντε Μορένο και οι παίκτες του, όπως βέβαια και για το γεγονός ότι το παιχνίδι ήταν “εξάποντο”.
Δεν προφύλαξε δυνάμεις, ούτε βέβαια έκρυψε κάτι ο Μορένο, έδειξε πως τα βλέπει τα ματς κυπέλλου και πρωταθλήματος ως ίσης αξίας. Ίσως μάλιστα επειδή του πρωταθλήματος ήταν εντός έδρας, να θεώρησε πως η νίκη ήταν επιτακτική, στο κύπελλο μια ισοπαλία που θα σημάνει παράταση και πιθανόν και πέναλτι είναι κάτι που ίσως και να το επιδιώξει.
Και εκείνη πάντως είναι στο γκρουπ των ομάδων που το κύπελλο είναι κάτι σαν απωθημένο, το έχει αντιμετωπίσει με σοβαρότητα σε γενικές γραμμές ενώ όταν έφτασε προ του αποκλεισμού χάνοντας με 2-0 από τη Θέουτα εκτός, έκανε το χρέος της και το γύρισε σε 3-2 χωρίς να χρειαστεί καν να φτάσει στην παράταση. Το μεγάλο αποτέλεσμα στο θεσμό φέτος ωστόσο, ήταν ασφαλώς ο θρίαμβος επί της κατόχου του τροπαίου, Αθλέτικ Μπιλμπάο, στο “Σαν Μαμές” με 3-2, με μια από τις πιο ουσιαστικές φετινές της εμφανίσεις.
Το 2/2 κόντρα σε Βάσκους και μάλιστα εκτός θέλει, όχι απαραιτήτως όσον αφορά τις νίκες, αλλά σίγουρα σε ό,τι έχει να κάνει με τις προκρίσεις. “Θα πλήρωνα για να παίξουμε στα ημιτελικά” σημείωσε ο κόουτς Μορένο με μια δόση υπερβολής, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει πόσο πολύ θέλουν εκείνος και οι παίκτες του την πρόκριση. Βασικός αναμένεται να ξεκινήσει ο έτοιμος πια για κάτι τέτοιο, εξτρέμ Θαραγόθα, συνεχίζει χωρίς προβλήματα.
Στατιστικά
* Αήττητη στα 4 τελευταία, κέρδισε τα μισά, το ένα για το κύπελλο κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο εκτός με 3-2.
* Πέτυχε πρώτη γκολ στα 5/7 τελευταία ματς της.
