Το πόκερ και οι παραλλαγές του

tournoya-poker

Εκατομμύρια είναι οι παίκτες του live καζίνο που επιλέγουν να ασχοληθούν με το πόκερ. Οι παραλλαγές του είναι πολλές, όλες, όμως, βασίζονται πάνω σε τέσσερις βασικές κατηγορίες, το straight πόκερ, το stud πόκερ, το draw πόκερ και το community card πόκερ.

Straight Πόκερ: Πρόκειται, ίσως, για την παλαιότερη μορφή πόκερ. Ο παίκτης παίρνει στα χέρια του όλα τα φύλλα και ποντάρει σε έναν μόνο γύρο με δικαίωμα για raise και re-raise. Οι «ρίζες» του συγκεκριμένου παιχνιδιού ανάγονται στον καιρό της Αμερικανικής Επανάστασης, ωστόσο στις μέρες μας οι παίκτες προτιμούν άλλες, περισσότερο σύνθετες παραλλαγές, στις οποίες υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια για στρατηγικούς ελιγμούς.

Stud Πόκερ: Σε αυτή την παραλλαγή του πόκερ, ο παίκτης παίρνει σταδιακά ένα σύνολο καρτών, άλλες ανοιχτές και άλλες κλειστές. Σε αυτή την παραλλαγή ο παίκτης έχει τη δυνατότητα για πολλά πονταρίσματα και πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένες στρατηγικές για να έχει κέρδη. Το stud πόκερ έρχεται δεύτερο σε παλαιότητα, όσον αφορά την εποχή εμφάνισής του και η γνωστότερη μορφή του είναι το seven-card stud.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Draw Πόκερ: Στην παραλλαγή αυτή τα χαρτιά μοιράζονται κλειστά σε κάθε παίκτη και μετά το ποντάρισμα επιτρέπεται να αλλαχθούν τα χαρτιά προκειμένου να αποκτήσει ο κάθε παίκτης καλύτερο φύλλο. Στη συγκεκριμένη παραλλαγή, η στρατηγική που ακολουθεί ο κάθε παίκτης στην αλλαγή των φύλλων είναι πολύ σημαντική, καθώς οδηγεί στο τελικό χέρι και στον τελικό νικητή. Από τις πιο γνωστές κατηγορίες της παραλλαγής αυτής είναι το five-card draw.

Community Card Πόκερ: Η παραλλαγή αυτή είναι γνωστή και ως flop πόκερ. Σε αυτή ανήκουν τα παιχνίδια στα οποία οι παίκτες επιδιώκουν να κάνουν τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό με τα φύλλα που έχει ο καθένας στα χέρια του και είναι κρυφά από τους υπόλοιπους και τα χαρτιά που βρίσκονται πάνω στο τραπέζι και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους. Μερικά από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια που ανήκουν στο flop πόκερ είναι το Texas Hold’em και το Omaha.

Πως παίζεται το Poker | Tutorial για αρχάριους σε βίντεο